Gabriela Firea, emoționată de mesajul iubitei lui Liviu Dragnea la aniversarea lui, dar critică la adresa acestuia: „A scris o pagină neagră a istoriei PSD”

Gabriela Firea, emoționată de mesajul iubitei lui Liviu Dragnea la aniversarea lui, dar critică la adresa acestuia: „A scris o pagină neagră a istoriei PSD”
Gabriela Firea, fost Primar General și actual prim-vicepreședinte al PSD (FOTO: Captură video - Facebook)
Publicat: 29/10/2020, 20:56
Actualizat: 29/10/2020, 20:57

Miercuri, 28 octombrie, fostul lider PSD Liviu Dragnea a împlinit vârsta de 58 de ani. Cu această ocazie, iubita sa, Irina Tănase, i-a transmis un mesaj emoționant, gest care a sensibilizat-o pe Gabriela Firea, fost Primar General și actual prim-vicepreședinte al PSD.

Ea a fost întrebată, astăzi, de jurnaliști dacă mai ține legătura cu Liviu Dragnea, aceasta a negat și chiar a avut un mesaj critic la adresa lui: „Nu spun că a vrut, poate nu a vrut, dar a scris o pagină neagră a istoriei PSD”.

„Miercuri, 28 octombrie (întrebată dacă ştie ce zi a fost ieri – n.r.). M-am gândit că mă întrebaţi fiindcă astăzi e 29 octombrie şi acum 9 ani a fost canonizat Andrei Şaguna, Sfântul Transilvaniei. Chiar mă uitam la fotografiile din arhivă că atunci au participat şi oameni politici dar societatea nu era atât de radicalizată şi probabil dacă un astfel de eveniment s-ar fi întâmplat acum nu ar fi putut să fie în acelaşi loc, chiar nici măcar la o canonizare, reprezentanţi politici din stânga şi din dreapta. Nu mai ţin legătura, nici nu aş avea cum cu domnul Dragnea. Nu am mai ţinut legătura nici în ultima perioadă, în ultimii ani, aşa cum ştiţi foarte bine. Îmi pare rău că este acolo unde este. Nu poţi să te bucuri de lipsirea de libertate a niciunei persoane, fie că este adversar, duşman, om care ţi-a făcut rău. Niciodată nu o să mă bucur de răul cuiva, nici măcar al unui adversat de-al meu, politic sau de altă natură. Recunosc faptul că aseară târziu, aşa mi-am dat seama că era ziua dumnealui, am citit pe un site un mesaj destul de emoţionant al iubitei domniei sale, Irina, şi ce să spun? Ca femeie mi s-a părut un gest foarte frumos şi am fost emoţionată, dar ca om politic spun foarte clar că nu mai avem niciun fel de legătură şi, din păcate, nu spun că a vrut, poate nu a vrut, dar a scris o pagină neagră a istoriei PSD”, a afirmat Gabriela Firea întrebată de jurnaliști dacă mai ţine legătura cu Liviu Dragnea, dacă are un mesaj pentru el şi dacă acesta mai înseamnă ceva pentru PSD.

Întrebată dacă nici cu Irina Tănase nu mai ţine legătura, în contextul în care erau discuţii să fie naşa ei, Gabriela Firea a răspuns, citată de Adevărul: „Niciodată eu şi soţul meu nici nu am solicitat şi nici nu am fost la rândul nostru întrebaţi dacă am vrea să facem acest lucru. Alţi colegi de-ai noştri ştiu că au fost într-o astfel de discuţie”.

„Nu am ţinut legătura (cu Irina Tănase – n.r.) pentru că nu aveam de ce. Nu cred că e ea vinovată, spun şi eu aşa, pentru tot ce s-a întâmplat politic, până la urmă. Deciziile politice le lua domnul Dragnea, nu le lua Irina, nu? Indiferent că au fost discuţii că cineva sfătuia pe altcineva. Totuşi, până la urmă, ne asumăm. Poate şi eu am luat anumite decizii proaste sfătuită de cineva, dar mi le-am asumat. Acum nu puteam să dau vina pe altcineva”, a completat Firea.

Carmen Dan: „Liviu Dragnea, acelaşi om puternic şi semeţ”

Carmen Dan, fostul ministrul de Interne, a anunţat – miercuri – că l-a găsit pe Liviu Dragnea, de ziua lui, „acelaşi om puternic şi semeţ”.

Ea susţine că nu i-a fost niciodată ruşine de eticheta „omul lui Liviu Dragnea” care i-a fost pusă şi se întreabă dacă nu cumva actualii parlamentari ai PSD erau în aceeaşi măsură „oamenii lui Dragnea, în decembrie 2016”, inclusiv actuala conducere.

Liviu Dragnea a împlinit, miercuri, 58 de ani

Fostul lider al PSD, care a împlinit, miercuri, 58 de ani, a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Astfel, el și-a serbat ziua închis în camera sa, după cum a precizat Codrin Ștefănescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii