Gabriela Firea, emoționată de mesajul iubitei lui Liviu Dragnea la aniversarea lui, dar critică la adresa acestuia: „A scris o pagină neagră a istoriei PSD”

Gabriela Firea, emoționată de mesajul iubitei lui Liviu Dragnea la aniversarea lui, dar critică la adresa acestuia: „A scris o pagină neagră a istoriei PSD”
Gabriela Firea, fost Primar General și actual prim-vicepreședinte al PSD (FOTO: Captură video - Facebook)
Publicat: 29/10/2020, 20:56
Actualizat: 29/10/2020, 20:57

Miercuri, 28 octombrie, fostul lider PSD Liviu Dragnea a împlinit vârsta de 58 de ani. Cu această ocazie, iubita sa, Irina Tănase, i-a transmis un mesaj emoționant, gest care a sensibilizat-o pe Gabriela Firea, fost Primar General și actual prim-vicepreședinte al PSD.

Ea a fost întrebată, astăzi, de jurnaliști dacă mai ține legătura cu Liviu Dragnea, aceasta a negat și chiar a avut un mesaj critic la adresa lui: „Nu spun că a vrut, poate nu a vrut, dar a scris o pagină neagră a istoriei PSD”.

„Miercuri, 28 octombrie (întrebată dacă ştie ce zi a fost ieri – n.r.). M-am gândit că mă întrebaţi fiindcă astăzi e 29 octombrie şi acum 9 ani a fost canonizat Andrei Şaguna, Sfântul Transilvaniei. Chiar mă uitam la fotografiile din arhivă că atunci au participat şi oameni politici dar societatea nu era atât de radicalizată şi probabil dacă un astfel de eveniment s-ar fi întâmplat acum nu ar fi putut să fie în acelaşi loc, chiar nici măcar la o canonizare, reprezentanţi politici din stânga şi din dreapta. Nu mai ţin legătura, nici nu aş avea cum cu domnul Dragnea. Nu am mai ţinut legătura nici în ultima perioadă, în ultimii ani, aşa cum ştiţi foarte bine. Îmi pare rău că este acolo unde este. Nu poţi să te bucuri de lipsirea de libertate a niciunei persoane, fie că este adversar, duşman, om care ţi-a făcut rău. Niciodată nu o să mă bucur de răul cuiva, nici măcar al unui adversat de-al meu, politic sau de altă natură. Recunosc faptul că aseară târziu, aşa mi-am dat seama că era ziua dumnealui, am citit pe un site un mesaj destul de emoţionant al iubitei domniei sale, Irina, şi ce să spun? Ca femeie mi s-a părut un gest foarte frumos şi am fost emoţionată, dar ca om politic spun foarte clar că nu mai avem niciun fel de legătură şi, din păcate, nu spun că a vrut, poate nu a vrut, dar a scris o pagină neagră a istoriei PSD”, a afirmat Gabriela Firea întrebată de jurnaliști dacă mai ţine legătura cu Liviu Dragnea, dacă are un mesaj pentru el şi dacă acesta mai înseamnă ceva pentru PSD.

Întrebată dacă nici cu Irina Tănase nu mai ţine legătura, în contextul în care erau discuţii să fie naşa ei, Gabriela Firea a răspuns, citată de Adevărul: „Niciodată eu şi soţul meu nici nu am solicitat şi nici nu am fost la rândul nostru întrebaţi dacă am vrea să facem acest lucru. Alţi colegi de-ai noştri ştiu că au fost într-o astfel de discuţie”.

„Nu am ţinut legătura (cu Irina Tănase – n.r.) pentru că nu aveam de ce. Nu cred că e ea vinovată, spun şi eu aşa, pentru tot ce s-a întâmplat politic, până la urmă. Deciziile politice le lua domnul Dragnea, nu le lua Irina, nu? Indiferent că au fost discuţii că cineva sfătuia pe altcineva. Totuşi, până la urmă, ne asumăm. Poate şi eu am luat anumite decizii proaste sfătuită de cineva, dar mi le-am asumat. Acum nu puteam să dau vina pe altcineva”, a completat Firea.

Carmen Dan: „Liviu Dragnea, acelaşi om puternic şi semeţ”

Carmen Dan, fostul ministrul de Interne, a anunţat – miercuri – că l-a găsit pe Liviu Dragnea, de ziua lui, „acelaşi om puternic şi semeţ”.

Ea susţine că nu i-a fost niciodată ruşine de eticheta „omul lui Liviu Dragnea” care i-a fost pusă şi se întreabă dacă nu cumva actualii parlamentari ai PSD erau în aceeaşi măsură „oamenii lui Dragnea, în decembrie 2016”, inclusiv actuala conducere.

Liviu Dragnea a împlinit, miercuri, 58 de ani

Fostul lider al PSD, care a împlinit, miercuri, 58 de ani, a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Astfel, el și-a serbat ziua închis în camera sa, după cum a precizat Codrin Ștefănescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere