Nelu Tătaru anunță achiziționarea a trei milioane de teste rapide pentru depistarea noului coronavirus: ”Vor fi repartizate Unităților de Primiri Urgențe”

Nelu Tătaru anunță achiziționarea a trei milioane de teste rapide pentru depistarea noului coronavirus: ”Vor fi repartizate Unităților de Primiri Urgențe”
Nelu Tătaru anunță achiziționarea a trei milioane de teste rapide pentru depistarea noului coronavirus: ”Vor fi repartizate Unităților de Primiri Urgențe” | FOTO - MEDIAFAX
Publicat: 14/11/2020, 10:11
Actualizat: 14/11/2020, 10:13

Nelu Tătaru – ministrul Sănătății – s-a aflat, ieri, la Sfântu Gheorghe și a anunțat că trei milioane de teste rapide pentru depistarea infecției cu noul coronavirus vor fi achiziționate, în următoarea perioadă, și repartizate Unităților de Primiri Urgențe.

Potrivit informațiilor transmise de Agerpres, Nelu Tătaru menționase, cu o seară înainte, că achiziția a fost stabilită printr-o ordonanță de urgență, scopul final fiind acela de ”a decongestiona activitatea Unităților de Primiri Urgențe”.

”Faptul că se colmata o Unitate de Primiri Urgenţe, ocupând locuri şi la izolare, până aşteptam un rezultat RT-PCR, am operaţionalizat aceste teste rapide, având o jumătate de oră în care putem detecta dacă este SARS-CoV-2 pozitiv sau negativ, pacientul mergând pe sectoarele respective. În următoarea perioadă vor fi acele teste pentru unităţile de primiri urgenţe. Printr-o ordonanţă de urgenţă, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, se vor mai achiziţiona încă trei milioane de teste, care vor fi, în perioada următoare, date către aceste Unităţi de Primiri Urgenţe, tocmai pentru a decongestiona UPU-rile”, a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit sursei citate.

Nelu Tătaru: ”Avem o rezervă pe care o monitorizăm în fiecare zi”

Ministrul Sănătății a trebuit să răspundă și întrebărilor referitoare la spitalele care nu au kit-uri pentru aparatele RT-PCR, precizând că situația semnalată are legătură cu ”managementul unității sanitare”.

”Situaţia are legătură cu managementul unităţii sanitare, cu furnizorul de kit-uri şi cu tipul de aparat, care poate folos kit-uri diferite. Noi, în acest moment, avem o rezervă pe care o monitorizăm în fiecare zi, dar, mă repet, ţine foarte mult de fiecare tip de aparat şi kit-ul respectiv”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

“Astăzi, o reevaluare împreună cu autorităţile judeţene şi locale, precum şi managerii de spitale a situaţiei pandemice în judeţul Covasna, reevaluarea investiţiilor pe care le-am văzut la sfârşitul lunii august, acest triaj care în acest moment funcţionează, precum şi investiţia la Secţia de boli interne, reevaluarea unui management integrat în care de comun acord am stabilit ca şi celelalte spitale prin tipul lor de suport Covid să preia cazurile uşoare şi medii, rămânând ca Spitalul Judeţean să acorde asistenţă medicală pentru cazurile severe şi în special Terapie Intensivă, iar aici să putem desfăşura şi activitate non-Covid. Am reiterat şi am discutat implicarea autorităţilor locale şi managerilor de spitale, atât în conduita de spital, cât şi de prespital, repetând de nenumărate ori că această pandemie se tranşează în prespital. Respectarea unor reguli ar însemna ca în următoarele trei săptămâni să avem o scădere a numărului de cazuri de coronavirus”, a declarat ministrul Sănătăţii la Sfântu Gheorghe.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice