WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Medicul Adrian Marinescu: „În infecția cu SARS-COV-2 există o caracteristică foarte înșelătoare”

WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Medicul Adrian Marinescu: „În infecția cu SARS-COV-2 există o caracteristică foarte înșelătoare”
Ce se întâmplă dacă ne vaccinăm împotriva COVID-19 și suntem deja infectați cu virusul, dar nu știm. Explicațiile medicului Adrian Marinescu (EXCLUSIV) / Mediafax Group / Eduard Vinatoru (FOTO)
Publicat: 24/11/2020, 17:30
Actualizat: 24/11/2020, 17:35

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul”Matei Balș”, a vorbit, la WEBINAR-ul GÂNDUL.RO și Medici pentru România „Tratamente COVID19 aplicate în România vs. protocoalele mondiale” – „Cum a gestionat România pandemia în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri la nivel mondial”, despre importanța oxigenului în secțiile de spital în care sunt tratați pacienții cu coronavirus. De asemenea, în contextul tragediei de la Piatra Neamț, în care a izbucnit un incendiu pe secția de ATI, medicul spune că în spitalele din România o problemă o reprezintă suprasolicitarea instalației electrice.

Oxigenul și pacienții cu COVID

Trebuie să plecăm de la următoarea realitate. Când vorbim despre pacienții cu infecții SARS-COV-2, din păcate, ei au nevoie de un necesar mare de oxigen. În același timp, mulți pacienți într-un spital trebuie să folosească oxigen. Și apare o suprasolicitare. Însă, atenție, marea problemă nu este în sine legată de instalațiile de oxigen, ci de instalația electrică care este în spate. Suprasolicitarea se întâmplă de fapt la nivelul instalației electrice. Există multe situații când aceste instalații sunt vechi în spitalele din România”, a spus medicul infecționist Adrian Marinescu,

Cât privește instalația eletrică din cadrul institutului Matei Balș, Adrian Marinescu spune că instalația a fost schimbată, astfel încât lucrurile să se desfășoare în siguranță: „Noi am crescut practic capacitatea instalațiilor de oxigen, pentru că este absosolut vital să ai oxigen acum”, spune medicul Marinescu.

La noi luni de la pandemia de coronavirus, medicul Adrian Marinescu spune că spitalele din România au nevoie de mai multe locuri la terapie intensivă.

Concluzia este că spitalele care pot să meargă pe un dublu circuit epidemiologic, astfel încât să trateze și pacienți cu SARS-COV-2”, mai spune medicul Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu: ”Există o caracteristică foarte înșelătoare”

„În general tinerii, fie nu au o deloc o  simptomatologie că fac forme asimptomatice, fie fac forme ușoare. Și aici vorbim de o simptomatologie care seamănă cu o gripă sau o viroză. Însă nimeni nu are garanția că în mod cert va face o formă ușoară, chiar dacă e tânăr. În infecția cu SARS-COV-2 există o caracteristică foarte înșelătoare. Pacientul nu are lipsă de aer, nu-și dă seama că nu are suficient oxigen, iar parametrii obținuți prin toximetru arată exact contrariul. Este motivul pentru care acești pacienți ajung mult prea târziu la spital”, a mai spus medicul Marinescu în cadrul Webinarului GÂNDUL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia