WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina: „Am avut șansa nefericită de a trece prin infecția COVID…” / Cum s-a organizat spitalul în pandemie

WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina: „Am avut șansa nefericită de a trece prin infecția COVID...” / Cum s-a organizat spitalul în pandemie
WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina: „Am avut șansa nefericită de a trece prin infecția COVID...” / Cum s-a organizat spitalul în pandemie
Publicat: 24/11/2020, 15:49
Actualizat: 24/11/2020, 15:52

Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, a vorbit, la WEBINAR-ul GÂNDUL.RO și Medici pentru România „Tratamente COVID19 aplicate în România vs. protocoalele mondiale” – „Cum a gestionat România pandemia în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri la nivel mondial”, despre cum s-a reorganizat spitalul în pandemie și experiența personală cu infecția COVID.

„Încă din martie am primit ordin de la ministrul Sănătății să devenim spital Covid. În urmă cu o lună și jumătate am obținut autorizație și pentru spitalizările de zi, în vederea spitalizării celor cu boli cronice. Ei nu au mai avut acces la serviciile medicale de la Colentina. Erau tratamente UNICE la nivel de București, chiar și de țară.

Aceasta a fost o abordare a echipei manageriale. A doua abordare a fost platforma digitală în care pacienții se puteau loga și medicul trimitea dosarul, întrebările iar în 24-48h medicii erau nevoiți să răspundă. Aceste două măsuri le-am luat pentru pacienții cronici, în cele 8 luni de zile.

„A fost dificil, ca medic, să fiu infectat”

Am avut șansa nefericită de a trece prin infecția Covid, la începutul lunii iulie. Spitalizarea s-a prelungit la 3 săptămâni, am avut o formă medie de boală. Mai ales ca medic a fost dificil, știind ce se poate întâmpla. În a doua săptămână lucrurile au luat o întorsătură nefavorabilă. Medicii au decis să intervină agresiv, din fericire totul s-a terminat cu bine. Sunt sănătos, apt de muncă. Am dezvoltat și anticorpi, spre fericirea mea, pentru încă 2-3 luni, timp suficient pentru a apărea pe piața noastră vaccinul.

Trebuie să știm că vaccinarea se va alinia standardelor europene. Va fi un program unitar.

În al doilea rând, medicii trebuie să promoveze populația să se vaccineze. Mass media joacă un rol important în acest domeniu, ideal ar fi ca oamenii să se informeze din surse autorizate. La fel ca și medicii, bineînțeles!

Mă voi vaccina când îmi vor scădea anticorpii. Ideal ar fi să se prezinte o statistică în rândul pacienților care au fost infectați, să vedem ce spun aceștia, dacă s-ar vaccina sau ar mai fi sceptici.

„80% dintre medici au optat pentru vaccinare”

E normal ca oamenii să aibă semne de întrebare, dat fiind faptul că totul a fost pe repede înainte. Consider, am mare încredere în companiile care au dezvoltat acest vaccin. Încurajez pe toată lumea să se vaccineze. Și la noi în spital din 1390 angajați 890 s-au angajat. Diferența au avut boala, au anticorpi, au lăsat loc celorlalți care au nevoie. În rândul medicilor toată lumea spune că nu vor să se vaccineze… Să facem o oarecare diferență. 80% dintre medici au optat pentru vaccinare. Personal medical înseamnă TOȚI angajații din spital.

Trebuie să facem o diferență, să venim cu informații clare, să nu intoxicăm populația. Majoritatea doresc, conștientizează nevoia acestui vaccin.

Acest virus a fost nou, necunoscut pentru toată lumea. Nimeni nu a știut cum să abordeze această problematică. Protocoalele s-au schimbat în permanență, a fost un virus nou, necunoscut pentru toată lumea.”, a declarat Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, la webinar-ul pe tema Covid.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete