Niculae Bădălău râmâne în ÎNCHISOARE! Curtea de Apel București a respins cererea de plasare în arest la domiciliu

Niculae Bădălău râmâne în ÎNCHISOARE! Curtea de Apel București a respins cererea de plasare în arest la domiciliu
Fostul senator PSD Niculae Bădălău
Publicat: 14/02/2023, 15:38
Actualizat: 14/02/2023, 15:39

Niculae Bădălău le-a solicitat judecătorilor să fie eliberat din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de corupţie, însă cererea sa a fost respinsă de două instanţe.

Bădălău este judecat, în stare de arest preventiv, la Tribunalul Giurgiu, pentru dare de mită şi trafic de influenţă într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Pe 6 februarie, el a solicitat tribunalului să fie plasat în arest la domiciliu, însă un magistrat i-a respins cererea, decizia fiind menţinută marţi de Curtea de Apel Bucureşti.

”Respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul apărătorilor săi, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Respinge ca nefondată cererea formulată de inculpata Matache Elena, prin intermediul apărătorilor săi, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar. În baza art. 348 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. 1, 4, 6 Cod procedură penală, Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv a inculpatului BĂDĂLĂU NICULAE, şi menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpat. În baza art. 348 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. 1, 4, 6 Cod procedură penală, Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpata MATACHE ELENA, şi menţine măsura arestului la domiciliu faţă de inculpată. Constată că inculpaţii au avut apărători aleşi. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 06.02.2023, ora 15,20”, a decis Tribunalul Giurgiu, pe 6 februarie.

În acelaşi dosar, este judecată Elena Matache, reprezentanta firmei implicată în acest caz, această fiind în arest la domiciliu.

Potrivit DNA, în zilele de 9 august şi 19 noiembrie, în calitate de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, Niculae Bădălău i-a pretins primarului din comuna Bucşani, Dan Păsat (fost deputat PNL), să atribuie un anumit contract unei societăţi administrate de o rudă a lui Bădălău. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă”, fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.

În schimbul acestui ”serviciu”, Bădălău ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), asupra căreia a lăsat să se înţeleagă că are influenţă, să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de primăria din Bucşani.

De asemenea, în perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, Niculae Bădălău i-ar fi oferit primarului Dan Păsat mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme.

„În acelaşi context, la data de 19 noiembrie, Niculae Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menţionat mai sus, dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obţină pentru aceeaşi firmă, de la primăria respectivă. Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, inculpatul Niculae Bădălău i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare”, menţionează procurorii anticorupţie.

Dan Păsat are calitatea de martor-denunţător în dosar. El este cel care l-a denunţat pe Bădălău la DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
România e obligată. Ordinul s-a dat de la UE. S-a stabilit un termen limită
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×