COMUNICAT: De ziua Bucureștiului, comunitatea Sectorului 4 a dăruit Capitalei un nou parc. Primarul Băluță a anunțat și un aeroport în sudul orașului

COMUNICAT: De ziua Bucureștiului, comunitatea Sectorului 4 a dăruit Capitalei un nou parc. Primarul Băluță a anunțat și un aeroport în sudul orașului
Publicat: 21/09/2023, 17:55

Un cadou inedit pentru Capitală! De Ziua Bucureștiului, cu ocazia împlinirii a 564 de ani de la prima atestare documentară a orașului, comunitatea Sectorului 4 i-a dăruit Capitalei un parc nou. Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din București, și-a deschis larg porțile pentru toți cei care vor dori să se destindă și să socializeze, într-o oază de verdeață și de liniște. Imediat după inaugurare, spațiul a devenit neîncăpător pentru sutele de oameni care așteptau deja la intrare.

Situat pe bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică, în care foarte multe familii tinere au ales în ultimii ani să își întemeieze un cămin, parcul Tudor Arghezi se întinde, în momentul de față, pe 4 hectare. Proiectat inițial pentru o suprafață mai mică, parcul a fost extins treptat prin expropriere, pentru a crește suprafața verde a acestei zone care, până la apariția lui, nu oferea nicio facilitate de petrecere a timpului în aer liber.

Această necesitate a fost punctată și de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, la momentul deschiderii porților noului parc.

„Nu este o întâmplare că de ziua Bucureștiului, reușim să îmbogățim rezerva verde a orașului cu încă un parc, Parcul Tudor Arghezi. Asigur oamenii că aceasta nu este dimensiunea finală a parcului, de 4 hectare. Continuăm procedurile de expropriere, astfel încât să reușim cel puțin dublarea suprafeței actuale. Imediat ce reușim acest lucru, spațiul pe care îl vom obține îl vom dedica sportului, pentru că acesta este și specificul acestui nou parc, în care avem pistă de alergare, pistă de biciclete, de trotinete și aparate de fitness”, a declarat edilul Daniel Băluță. Acesta a continuat și, tot ca o surpriză de Ziua Bucureștiului, a anunțat faptul că, împreună cu Consiliul Județean Giurgiu, Sectorul 4 pregătește construirea unui aeroport internațional în zona de sud a Capitalei. „Tot de Ziua Bucureștiului, trebuie să fac un alt anunț important. Nu este o glumă, ci un lucru cât se poate de serios. Împreună cu președintele Consiliului Județean Giurgiu, am demarat procedurile premergătoare construirii unui aeroport în zona de sud a Capitalei. Va fi un aeroport internațional, atât pentru transport de persoane, cât și cu o importantă componentă cargo, întrucât în acest moment, Aeroportul Otopeni este depășit din acest punct de vedere. Toate acestea le facem pentru că ne dorim ca Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș occidental. Aerisit, verde, și mai ales, conectat așa cum trebuie cu restul Europei”.

Amenajat conform necesităților oamenilor care locuiesc în zona Metalurgiei, parcul Tudor Arghezi are, în acest moment, o generoasă zonă verde pentru cei care vor să se plimbe în natură, dar și zone dedicate activităților sporturilor în aer liber: pistă de atletism cu o lungime de 1.670 de metri, o pistă pentru biciclete și o zonă de fitness. Mai mult, în imediata apropiere, au fost amenajate nu mai puțin de 14 terenuri de sport, unde iubitorii de mișcare pot practica diferite sporturi cu mingea.

Totodată, în interiorul parcului au fost amenajate o plajă ecologică, un spațiu special pentru animalele de companie, precum și o parcare supraetajată de 150 de locuri.

Atracția principală a parcului, însă, o reprezintă fântâna arteziană muzicală, ce le va oferi vizitatorilor, în fiecare seară, un inedit spectacol de lumină și culoare.

La deschiderea parcului Tudor Arghezi a participat și Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă. Acesta a apreciat eforturile depuse de Sectorul 4 al Municipiului București și a punctat faptul că va sprijini proiectele inițiate de primarul Daniel Băluță. „Ce vedem în Sectorul 4 este o dezvoltare corectă și sustenabilă. Vestea inițierii proiectului unui aeroport în sudul Capitalei este esențială pentru dezvoltarea orașului. Avem nevoie ca de aer de astfel de proiecte. Nu putem să rămânem în urmă, iar faptul că domnul primar are curaj să-și asume astfel de proiecte mari este mai mult decât lăudabil”, a declarat Prefectul Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Nu este un banc! Acești doi soți au găsit lampa lui Aladdin! Care au fost...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Tragedie în mijlocul petrecerii! Au sărbătorit eliberarea inculpaților în cazul de la Padina, iar un...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Cine este Andrei, bărbatul de doar 37 de ani care s-a aruncat de pe podul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
TAXA care DISPARE definitiv din România. Iohannis a promulgat legea marți, 14 mai
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×