VIDEO | Imagini UNICE surprinse într-un safari: O cobră înghite o viperă de vie în Africa de Sud. Turiștii regretă că au ratat finalul scenei

Publicat: 02/10/2023, 18:51

Klaus Bohmer, un inginer pasionat de natură, a surprins imagini destul de rare într-un safari și le-a împărtăși pe LatestSightings.com: doi șerpi veninoși, într-o încleștare pe viață și pe moarte, din care unul singur scapă cu viață. Aceste scene, în care o cobră devorează o viperă încă vie, au avut loc în Parcul Transfrontalier Kgalagadi din Africa de Sud.

„Ne întorceam spre tabără după-amiaza târziu pe drumurile prăfuite ale Parcului Transfrontalier Kgalagadi. Conduceam între Mata Mata și Twee Rivieren. Peisajul era tipic pentru zonă: nisip deșertic și copaci pe ici pe colo.  A fost o călătorie fără incidente până în acest moment. Cu toate acestea, din fericire, o altă mașină era oprită. Turiștii se arătau entuziasmați de ceva  ce se întâmpla pe drum. Atunci am văzut ceva ce cu siguranță am fi ratat, doi șerpi! Culorile lor s-au amestecat cu culoarea drumului, făcând foarte puțin probabil ca noi să fi observat singuri acest moment”, povestește Klaus.

Pe măsură ce se apropiau, o scenă incredibilă s-a dezvăluit, lăsându-i pe turiștii în căutare de adrenalină cu răsuflarea tăiată.

„Chiar acolo, am văzut un șarpe devorând pe altul. Un eveniment atât de surreal și unic încât nu mai văzusem niciodată așa ceva. A rămas în memoria mea ca o experiență cu adevărat de neuitat”, adaugă inginerul.

Cobrele, precum cea din filmarea lui Klaus, sunt renumite pentru preferința lor dietetică unică pentru alți șerpi. Acești prădători extrem de adaptabili posedă atât potența veninoasă, cât și agilitatea de a aborda și consuma diverse specii de șerpi, aceste abilități făcându-i niște prădători de top.

Klaus a fost pur și simplu inundat de adrenalină în timp ce asista la această scenă cât se poate de reală din viața sălbatică.

„Emoție pură!”, a mărturisit el cu pielea găină.

Acest sentiment deosebit a fost trăit de toată lumea prezentă în acel moment, un moment emoționant, dar și trist în același timp, sunt de părere jurnaliștii de la upi.com.

Pe lângă faptul că a fost emoționant și trist în același timp, turiștii au putut rămâne să filmeze live doar câteva momente, timp în care părea că vipera, înghițită aproape integral, încă mai mișcă din coadă. Toată lumea a regretat că echipajul de safari nu a rămas până la finalul scenei, despre care nu vor ști niciodată dacă a fost sau nu un final fericit. Așa că turiștii au rămas, totuși, triști.

„Un lucru pe care l-am observat a fost că coada viperei încă se mișca chiar și atunci când se afla în cea mai mare parte în interiorul cobrei. Nu erau doar spasme musculare, ci părea că vipera era încă oarecum vie. Nu am putut sta să aflăm cum s-a terminat scena. A trebuit să ne întoarcem în tabără, lăsând în urmă scena oarecum uimitoare, dar tristă. A fost un moment foarte rar și mă îndoiesc că voi asista vreodată la ceva asemănător, din nou”, își mărturisește Klaus regretul.

Desigur, dacă turiștii ar fi citit povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, „Micul Prinț”, ar fi fost și mai încântați, pentru că scena le-ar fi amintit de o altă imagine celebră în literatura universală, aceea a elefantului înghițit de un boa pe care oamenii o confundă mereu cu o pălărie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
A murit un campion al României. Marele antrenor a căzut pe scări și a decedat
„Babs” se descurcă și fără Dorian Popa. Bruneta își promovează hainele în capitala luxului
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Alergătorii de elită trăiesc mai mult, au descoperit oamenii de știință
×