VIDEO | Imagini UNICE surprinse într-un safari: O cobră înghite o viperă de vie în Africa de Sud. Turiștii regretă că au ratat finalul scenei

Publicat: 02/10/2023, 18:51

Klaus Bohmer, un inginer pasionat de natură, a surprins imagini destul de rare într-un safari și le-a împărtăși pe LatestSightings.com: doi șerpi veninoși, într-o încleștare pe viață și pe moarte, din care unul singur scapă cu viață. Aceste scene, în care o cobră devorează o viperă încă vie, au avut loc în Parcul Transfrontalier Kgalagadi din Africa de Sud.

„Ne întorceam spre tabără după-amiaza târziu pe drumurile prăfuite ale Parcului Transfrontalier Kgalagadi. Conduceam între Mata Mata și Twee Rivieren. Peisajul era tipic pentru zonă: nisip deșertic și copaci pe ici pe colo.  A fost o călătorie fără incidente până în acest moment. Cu toate acestea, din fericire, o altă mașină era oprită. Turiștii se arătau entuziasmați de ceva  ce se întâmpla pe drum. Atunci am văzut ceva ce cu siguranță am fi ratat, doi șerpi! Culorile lor s-au amestecat cu culoarea drumului, făcând foarte puțin probabil ca noi să fi observat singuri acest moment”, povestește Klaus.

Pe măsură ce se apropiau, o scenă incredibilă s-a dezvăluit, lăsându-i pe turiștii în căutare de adrenalină cu răsuflarea tăiată.

„Chiar acolo, am văzut un șarpe devorând pe altul. Un eveniment atât de surreal și unic încât nu mai văzusem niciodată așa ceva. A rămas în memoria mea ca o experiență cu adevărat de neuitat”, adaugă inginerul.

Cobrele, precum cea din filmarea lui Klaus, sunt renumite pentru preferința lor dietetică unică pentru alți șerpi. Acești prădători extrem de adaptabili posedă atât potența veninoasă, cât și agilitatea de a aborda și consuma diverse specii de șerpi, aceste abilități făcându-i niște prădători de top.

Klaus a fost pur și simplu inundat de adrenalină în timp ce asista la această scenă cât se poate de reală din viața sălbatică.

„Emoție pură!”, a mărturisit el cu pielea găină.

Acest sentiment deosebit a fost trăit de toată lumea prezentă în acel moment, un moment emoționant, dar și trist în același timp, sunt de părere jurnaliștii de la upi.com.

Pe lângă faptul că a fost emoționant și trist în același timp, turiștii au putut rămâne să filmeze live doar câteva momente, timp în care părea că vipera, înghițită aproape integral, încă mai mișcă din coadă. Toată lumea a regretat că echipajul de safari nu a rămas până la finalul scenei, despre care nu vor ști niciodată dacă a fost sau nu un final fericit. Așa că turiștii au rămas, totuși, triști.

„Un lucru pe care l-am observat a fost că coada viperei încă se mișca chiar și atunci când se afla în cea mai mare parte în interiorul cobrei. Nu erau doar spasme musculare, ci părea că vipera era încă oarecum vie. Nu am putut sta să aflăm cum s-a terminat scena. A trebuit să ne întoarcem în tabără, lăsând în urmă scena oarecum uimitoare, dar tristă. A fost un moment foarte rar și mă îndoiesc că voi asista vreodată la ceva asemănător, din nou”, își mărturisește Klaus regretul.

Desigur, dacă turiștii ar fi citit povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, „Micul Prinț”, ar fi fost și mai încântați, pentru că scena le-ar fi amintit de o altă imagine celebră în literatura universală, aceea a elefantului înghițit de un boa pe care oamenii o confundă mereu cu o pălărie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni