PROIECTE liberale ignorate în ȘEDINȚA de Consiliu General al Capitalei/Sebastian BURDUJA: După 4 ani de EȘEC Firea, încă 4 ani de eșec Nicușor DAN

Publicat: 20/05/2024, 16:58
Actualizat: 20/05/2024, 16:59

Grupul consilierilor liberali din Primăria Capitalei au propus luni două proiecte pentru ordinea de zi a ședinței de consiliu, însă acestea nu au fost incluse. Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, spune că primarul general Nicușor Dan a refuzat să le pună pe listă, ba mai mult, edilul a părăsit ședința la mai puțin de-o oră. 

Consilierii generali ai Capitalei, din partea PNL, au propus pentru ordinea de zi a ședinței de consiliu de luni două proiecte de hotărâre care au fost ignorate complet de către primarul în funcție, Nicușor Dan. De altfel, la scurt timp după începerea acesteia, edilul a părăsit clădirea primăriei. Cele două proiecte propuse vizează publicarea dispozițiilor de primar, iar cel de-al doilea se referă la transparentizarea amenzilor pe care instituția le-a primit.

Noi, astăzi, am participat, grupul consilierilor generali liberali, la ședința din Consiliul General. Nicușor Dan a plecat după mai puțin de o oră și a refuzat să pună pe ordinea de zi cele două proiecte pe care liberalii le propuseseră. Ele vizau transparentizarea primăriei și responsabilizarea primarului. Primul proiect se referea la publicarea dispozițiilor de primar. Așa cum am arătat în trecut, doar 5,7% dintre toate dispozițiile emise de primarul general sunt pe site. Restul preferă să le țină în continuare ascunse. Și al 2-lea proiect viza amenzile pe care Primăria Generală le-a încasat. Le încasează inclusiv sumele pe care le plătește primăria din buget, deși sunt amenzi pe persoană fizică, amenzi împotriva primarului. Există raportul Curții de Conturi care arată foarte clar că primarul general a plătit din banii noștri, ai tuturor, amenzi care îl vizau în mod direct. Niciun proiect, nici celălalt, n-au primit avizul de specialitate de la Direcția Juridică în timp util. Și, ca să vă fac așa o avanpremieră la următorul subiect, hai, să ne uităm cine este în aparatul primarului astăzi. Eu nu comentez legat de persoane, sunt profesioniști.

Liberalul Burduja declară că imediat ce se va instala în fotoliul de primar, în eventualitatea în care ar câștiga alegerile, va demara un amplu proces de reorganizare în instituție.

După ce voi fi primar, voi evalua și după șase luni o să reorganizăm lucrurile. Cine performează va promova, cine nu performează, afară. Dar pot să vă spun că în 4 ani de zile n-a făcut nicio reorganizare și dacă acum 4 ani de zile se plângea de „Caracatița Firea”, se pare că în toate pozițiile cheie au rămas aceeași oameni. Repet: eu nu-mi permit să îi calific în vreun fel, dar pot să constat că e o nouă promisiune neîndeplinită, eșuată a lui Nicușor Dan. Și uite așa, după 4 ani de eșec Firea au venit încă 4 ani de eșec Nicușor Dan. Un eșec mai mare decât celălalt. Planul pe care noi l-am promis înseamnă 8 ani de succes pentru București. Este încă singurul plan concret, nu povești, al unui candidat la Primăria Generală.

Burduja a mai adăugat și faptul că se va reveni cu cele două proiecte care nu au fost puse luni pe ordinea de zi a ședinței de consiliu, ca o măsură pentru facilitarea accesului cetățenilor la imformațiilor cu caracter public.

Având în vedere că cele două proiecte au fost respinse, noi vom reveni cu ele. Consilierii generali, liderul de grup Andrei Badiu, viceprimarul Stelian Bujduveanu. Deci, noi nu ne lăsăm până când nu transparentizăm această instituție. Așa cum a stat deschis în Noaptea Muzeelor și bucureștenii au putut vedea biroul în care Nicușor Dan a stat închis 3,5 ani, totuși, un eveniment pentru acest oraș, așa vom transparentiza și Primăria până la capăt și cu siguranță, din momentul în care vom prelua mandatul de primar general.

Citește și:

Sebastian BURDUJA: Nu promit decât ce știu că pot să fac / Cum ajunge prețul GIGACALORIEI în București la fel ca în Oradea / SOLUȚIILE lui Burduja

Nicușor Dan recunoaște EȘECUL celor patru ani la șefia Primăriei Capitalei: „Pe trafic nu sunt îmbunătățiri majore”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
”Tradus” de Livia cu Spike, Bordea vrea să-i ia în ”piept” pe amândoi! Îi caută...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Verdict pentru șoferii români: NU se consideră accident. Se încadrează la tentativă de omor
Prognoza meteo, 17 iunie. Canicula revine. Temperaturile pe regiuni
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
×