Prima pagină » Diverse » Marile secrete ale OUĂLOR FIERTE. Trucuri și secrete

Marile secrete ale OUĂLOR FIERTE. Trucuri și secrete

Marile secrete ale OUĂLOR FIERTE. Trucuri și secrete

Ouă fierte, un fel de mâncare banal, la prima vedere. Culmea, este vorba de sțtiință și o meticulozitate germană, ca să obții produsul final pe gustul tău. În Anglia elisabetană îți puteai pierde locul de muncă și ruina în consecință familia pentru cinci secunde de neatenție. Ce face diferența, în timpurile contemporane, este oul însuși, de țară sau de casoletă.

Gospodarii se plâng că atunci când fierb ouă, coaja acestora se crapă, evident cele din magazin În consecință, mai multe gospodine au dezvăluit trucul la care apelează de fiecare dată pentru a evita această neplăcere. Este vorba despre un ingredient ieftin, care se adaugă în apă, încă de la începutul fierberii, pentru a întări coaja. De asemenea, aceasta contribuie și la coagularea albușului. Pe de altă parte, va mai fi nevoie și de oțet acetic. La rândul său, ajută la coagularea rapidă a albușului, împiedicându-l să se răspândească în apă în cazul în care coaja oului se fisurează.

Pentru cei care se tem, de menționat este că acest ingredient nu va afecta gustul ouălor, ci doar le va ajuta să nu crape. Astfel, vei scăpa de o problemă deranjantă, care îți poate ruina preparatul.

Evită să pui ouăle reci direct în apa care fierbe, pentru că șocul termic le poate crăpa. Cel mai bine e să le scoți din frigider cu un sfert de oră înainte, ca să ajungă mai aproape de temperatura camerei, scrie romaniatv.net.

Cât timp trebuie ouăle lăsate să fiarbă

Totodată, trebuie să ții cont și de timpul ideal de fierbere al ouălor. De pildă, un ou fiert timp de 3-4 minute capătă un albuș ferm, bine legat, iar gălbenușul rămâne moale și curgător. Este genul de preparat simplu, dar rafinat, potrivit pentru un început de zi gustos și echilibrat.

De asemenea, atunci când oul trebuie lăsat să fiarbă 6-7 minute, acesta va avea un gălbenuș parțial închegat, dar moale și cremos în centru. Dacă timpul de fierbere crește până la 9-10 minute, timp în care gălbenușul se va întări, dar nu va căpăta o nuanță cenușie.

Oul cleios perfect

Merge doar cu ouă de țară. Se lasă oul să ajungă la temperatura camerei, oricât o fi. Se dă apa în clocot, și se scufundă cu o lingură de lemn. Se pune ceasul! 8 minute băț! Apoi se răcesc rapid în apă rece!

Recomandarea video

Mediafax
Ce soluții găsesc românii pentru facturile mari de la energie
Digi24
JD Vance: UE nu ar trebui să atace companiile americane pentru „mizerii”. Elon Musk s-a grăbit să-i mulțumească vicepreședintelui
Cancan.ro
Concubina lui Ilie Bolojan, apariție impecabilă la Viena. Cum s-a prezentat Ioana, de mână cu premierul României
Prosport.ro
FOTO. Cum arată la 43 de ani Ileana Lazariuc, fosta noră a magnatului Ion Țiriac
Adevarul
Momentul în care un șofer a zburat cu Mercedesul peste un sens giratoriu și alte două mașini. Ce s-a întâmplat
Mediafax
Ce se întâmplă cu vremea în România până în primele zile din 2026. Anunțul meteorologilor
Click
Horoscop săptămâna 5-11 decembrie. Trei zodii își schimbă destinul și dau lovitura pe plan profesional
Cancan.ro
💣 în lumea televiziunii: Dan Capatos, DAT AFARĂ de la Antenă, 'la pachet' cu Silviu Andrei!
Ce se întâmplă doctore
Planta pe care trebuie să o pui la ușa casei ca să atragi bani, noroc și protecție, conform Feng Shui
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
SINGURA diferență dintre Coca-Cola și Pepsi! Tu ȘTII?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Legendele uitate care au modelat miturile arturiene: Iosif din Arimateea și primii Vânători ai Graalului