Prima pagină » Diverse » Marile secrete ale OUĂLOR FIERTE. Trucuri și secrete

Marile secrete ale OUĂLOR FIERTE. Trucuri și secrete

Marile secrete ale OUĂLOR FIERTE. Trucuri și secrete

Ouă fierte, un fel de mâncare banal, la prima vedere. Culmea, este vorba de sțtiință și o meticulozitate germană, ca să obții produsul final pe gustul tău. În Anglia elisabetană îți puteai pierde locul de muncă și ruina în consecință familia pentru cinci secunde de neatenție. Ce face diferența, în timpurile contemporane, este oul însuși, de țară sau de casoletă.

Gospodarii se plâng că atunci când fierb ouă, coaja acestora se crapă, evident cele din magazin În consecință, mai multe gospodine au dezvăluit trucul la care apelează de fiecare dată pentru a evita această neplăcere. Este vorba despre un ingredient ieftin, care se adaugă în apă, încă de la începutul fierberii, pentru a întări coaja. De asemenea, aceasta contribuie și la coagularea albușului. Pe de altă parte, va mai fi nevoie și de oțet acetic. La rândul său, ajută la coagularea rapidă a albușului, împiedicându-l să se răspândească în apă în cazul în care coaja oului se fisurează.

Pentru cei care se tem, de menționat este că acest ingredient nu va afecta gustul ouălor, ci doar le va ajuta să nu crape. Astfel, vei scăpa de o problemă deranjantă, care îți poate ruina preparatul.

Evită să pui ouăle reci direct în apa care fierbe, pentru că șocul termic le poate crăpa. Cel mai bine e să le scoți din frigider cu un sfert de oră înainte, ca să ajungă mai aproape de temperatura camerei, scrie romaniatv.net.

Cât timp trebuie ouăle lăsate să fiarbă

Totodată, trebuie să ții cont și de timpul ideal de fierbere al ouălor. De pildă, un ou fiert timp de 3-4 minute capătă un albuș ferm, bine legat, iar gălbenușul rămâne moale și curgător. Este genul de preparat simplu, dar rafinat, potrivit pentru un început de zi gustos și echilibrat.

De asemenea, atunci când oul trebuie lăsat să fiarbă 6-7 minute, acesta va avea un gălbenuș parțial închegat, dar moale și cremos în centru. Dacă timpul de fierbere crește până la 9-10 minute, timp în care gălbenușul se va întări, dar nu va căpăta o nuanță cenușie.

Oul cleios perfect

Merge doar cu ouă de țară. Se lasă oul să ajungă la temperatura camerei, oricât o fi. Se dă apa în clocot, și se scufundă cu o lingură de lemn. Se pune ceasul! 8 minute băț! Apoi se răcesc rapid în apă rece!

Recomandarea video

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Ea e Mălina, tânăra care a căzut de la etaj azi în Oradea! Era celebră
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată