ELICOPTER PRĂBUȘIT. Pasagerii ucraineni din celălalt elicopter au fost audiați de procurori

ELICOPTER PRĂBUȘIT. Pasagerii ucraineni din celălalt elicopter au fost audiați de procurori
Publicat: 27/04/2012, 11:56
Actualizat: 14/05/2012, 17:08

Cele cinci persoane din elicopterul care zbura împreună cu cel prăbușit în zona Ostrov, din județul Tulcea, au fost audiate de procurorii Parchetului instanței supreme, acestea declarând anchetatorilor că au pierdut contractul radio cu colegii din celălalt aparat de zbor.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului instanței supreme transmis, vineri, agenției MEDIAFAX, în ancheta privind accidentul aviatic petrecut joi, în zona Ostrov, a fost finalizată prima etapă a cercetării la fața locului, fiind ridicate cele cinci cadavre și transportate la Institutul de Medicină Legală Tulcea în vederea identificării.

Totodată, în noaptea de joi spre vineri au fost audiate cele cinci persoane din cel de-al doilea elicopter ce zbura în tandem cu cel care s-a prăbușit. Acestea au declarat că au pierdut contactul radio cu cei din elicopterul care a căzut la sol, neputând da astfel alte amănunte despre cele întâmplate.

La fața locului s-a deplasat și un reprezentant al Ambasadei Ucrainei la București, a precizat sursa citată.

În prezent, în această cauza se desfășoară cea de a doua etapă a cercetărilor de către procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică, coordonați de prim-adjunctul procurorului general, Marius Iacob.

Ancheta echipei operative formate din procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică și experți ai Institutului Național de Criminalistică s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la IPJ Tulcea.

Echipa operativă face cercetările legate de prăbușirea elicopterului, în urma căreia cinci ucraineni și-au pierdut viața, aceasta ajungând joi seară la Ostrov.

Din primele date a rezultat că două elicoptere zburau în tandem, iar după prăbușirea unuia dintre ele, cel de-al doilea a aterizat pentru acordarea unui eventual ajutor. În elicoptere se aflau câte cinci persoane. Toți cei cinci din elicopterul prăbușit au murit.

Elicopterul care s-a prăbușit în zona localității Ostrov din Tulcea urma să ajungă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, pentru a realimenta înainte de a-și continua drumul spre Turcia, a declarat prefectul județului Tulcea, Vasile Gudu.

Prefectul de Tulcea a spus că elicopterele sunt model KA 32, aparțin unei firme din Republica Moldova și aveau la bord echipaj și pasageri din Ucraina.

O comisie a Centrului de Investigație și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile urmează să stabilească, după ancheta la fața locului, cauzele accidentului aviatic.

Primele ipoteze în acest caz sunt eroare de pilotaj sau o defecțiune tehnică, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Cele două elicoptere decolaseră de la Chișinău și aveau autorizații de survol pentru România. Criminaliștii vor lua în calcul și eventuale probleme cauzate de condițiile meteorologice. Potrivit site-ului vremea.ro, în județul Tulcea se înregistra o temperatură de aproximativ 20 de grade, cerul fiind parțial noros.

Elicopterul prăbușit este o aeronavă de producție rusească, un aparat „destul de vechi” care, în prezent, este folosit în special în lucrările agricole, a declarat directorul general al ROMATSA, Bogdan Donciu.

„Cele două aparate zburau în spațiul aerian necontrolat, unul dintre ele a căzut în localitatea tulceană. Sunt informații care nu sunt puse cap la cap în momentul de față”, declara șeful Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

Conform unor specificații tehnice ale aparatului disponibile pe internet, un astfel de elicopter poate transporta până la nouă pasageri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata