Un ELICOPTER s-a prăbușit lângă Tulcea. CINCI pasageri au MURIT. Procurorii au ajuns la Ostrov și au început cercetările

Un ELICOPTER s-a prăbușit lângă Tulcea. CINCI pasageri au MURIT. Procurorii au ajuns la Ostrov și au început cercetările
Publicat: 14/05/2012, 15:08
Actualizat: 07/10/2012, 17:42

Un elicopter civil s-a prăbușit în localitatea Ostrov, din județul Tulcea, toți cei cinci pasageri pierzându-și viața.

Elicopterul venea din Republica Moldova, de la Chișinău, și avea ca destinație o localitate din Turcia. Un al doilea elicopter, care îl însoțea, a aterizat pentru a acorda primul ajutor victimelor.

Elicopterul prăbușit este distrus total, aparatul explodând la impactul cu solul, conform secretarului Primăriei din Ostrov.

Potrivit primelor informații, pasagerii erau cetățeni moldoveni, iar pilotul era ucrainean.

Prefectul județului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat de la fața locului, pentru gândul, că elicopterul prăbușit este de tip Ka (Kamov) 32. Acesta este un model mai mare al elicopterelor sovietice Kamov, cu o capacitate de 13 pasageri și doi piloți. Modelul Ka 32 a fost introdus în uz în 1982 și varianta civilă a elicopterului poartă denumirea Ka 27.

Inițial, informațiile indicau faptul că în accident au fost implicat un elicopter Ka 26, o variantă mai mică de Kamov, foarte veche și folosită mai ales pentru lucrări agricole, conform lui Bogdan Donciu, directorul general al Romatsa..

Aparatele respectivă zboară cu autorizație de la autoritățile locale unde sunt înmatriculate, iar autoritățile române au acordat doar dreptul de survol în spațiu aerian necontrolat, a mai explicat Donciu.

UPDATE 21.10 Echipa operativă formată din procurori criminaliști ai Parchetului de pe lângă curtea supremă a ajuns la Ostrov, joi seară, și a început cercetările legate de prăbușirea elicopterului, în urma căreia cinci ucraineni și-au pierdut viața, informează Parchetul de pe lângă ICCJ.

Cercetările se vor desfășura inclusiv noaptea, deoarece se asigură iluminatul cu sisteme corespunzătoare.

Echipa operativă este coordonată de Marius Iacob, prim-adjunct al procurorului general al României, a precizat sursa citată.

Din primele date a rezultat că două elicoptere zburau în tandem, iar după prăbușirea unuia dintre ele, cel de-al doilea a aterizat pentru acordarea unui eventual ajutor. În elicoptere se aflau câte cinci persoane. Toți cei cinci din elicopterul prăbușit au murit.

UPDATE 18.20 Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului General. Adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, însoțit de un procuror criminalist, a plecat, joi după-amiaza, cu un elicopter, spre localitatea tulceană Ostrov.

Cele două elicoptere moldovene, care zburau în echipă, aveau la bord câte cinci persoane, au declarat surse judiciare.

UPDATE 18.50 Ofițeri specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică al Inspectoratului General al Poliției Române se deplasează, în regim de urgență, cu un elicopter al MAI, la locul accidentului de elicopter. Ei vor acorda sprijin de specialitate procurorilor de la Parchetul instanței supreme.

UPDATE 19.15 Accidentul va fi investigat și de o comisie de anchetă a Centrului de Investigație și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, de la Ministerul Transporturilor.

UPDATE 19.50 Elicopterul care s-a prăbușit în zona localității Ostrov urma să ajungă pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța pentru a realimenta înainte de a-și continua drumul spre Turcia, victimele fiind ucraineni, a declarat prefectul județului Tulcea, Vasile Gudu.

Prefectul de Tulcea a declarat corespondentului MEDIAFAX că elicopterele aparțin unei firme din Republica Moldova și aveau la bord echipaj și pasageri din Ucraina, urmând a se îndrepta către Turcia.

Potrivit prefectului, deocamdată, nu este cunoscută cauza prăbușirii elicopterului, iar autoritățile au început cercetările pentru a stabili împrejurările în care a avut loc acest accident aviatic.

„Ne aflăm în continuare aici, în locul unde s-a prăbușit acest elicopter. Deocamdată, nu s-a putut comunica cu membrii echipajului din celălalt elicopter. Nu există nici martori ai incidentului care să poată vorbi despre acest accident, pentru că totul s-a petrecut undeva la aproximativ trei kilometri de Ostrov”, a mai declarat Vasile Gudu, prefectul județului Tulcea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...