Familia unui copil îl acuză pe medicul care l-a operat că a intervenit chirurgical la mâna sănătoasă

Familia unui copil îl acuză pe medicul care l-a operat că a intervenit chirurgical la mâna sănătoasă
Publicat: 16/05/2012, 17:58
Actualizat: 06/07/2013, 00:43

Familia unui copil de patru ani acuză un medic de la Spitalul de Urgență din Petroșani că l-a operat, miercuri, pe băiat la mâna stângă, și nu la cea dreaptă, unde acesta avea o afecțiune, dar și că ar fi făcut o intervenție chirurgicală pentru fimoză, pentru care părinții nu și-au dat acordul.

Părinții unui copil de patru ani îl acuză de malpraxis pe medicul chirurg Sorin Brătilă, de la Spitalul de Urgență din Petroșani, specializat în chirurgie plastică, după ce acesta l-ar fi operat pentru o ruptură de ligament la degetul mare al mâinii stângi, când afecțiunea băiatului era la degetul mare al mâinii drepte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Soții Danciu spun că băiatul, Alexandru, a avut degetul mare de la mâna dreaptă în gips, iar documentele de la ortopedie și radiografia confirmă acest lucru, dar că miercuri, în sala de operație, micuțul a suferit o intervenție chirurgicală la mâna stângă.

„A căzut și s-a lovit. Nu l-a durut, dar am observat că nu poate îndrepta degetul mare de la mâna dreaptă. Am venit cu el la ortopedie, i-au pus degetul mare de la mâna dreaptă în gips, dar nu și-a revenit. Au spus că trebuie intervenit chirurgical. Am venit la domnul doctor (Sorin Brătilă – n.r.) care l-a văzut și a întrebat care mână. I-am spus că dreapta, iar el a spus că trebuie operat. Acum, la operație, l-a operat la mâna stângă. Se vede și pe radiografie. Am venit cu bilet de trimitere de la medicul de familie, am fost la ortopedie în evidență că a avut mâna dreaptă. Este film, se și vede”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX mama băiatului.

Și bunica lui Alexandru spune că nu este normal ceea ce a făcut cadrul medical și solicită ca acesta să răspundă pentru fapta sa, pentru ca astfel de lcururi să nu li se întâmple și altor copii.

„Să fie băgat în consiliul medicilor pentru fapta pe care a făcut-o, să nu mai pățească și alți copii la fel. Nu operezi aiurea, că vezi tu ceva la mâna stângă”, a declarat bunica.

Mai mult, rudele copilului afirmă că, în timpul operației, medicul a intervenit chirurgical și pentru un început de fimoză, fără să le ceară acceptul sau să îi consulte.

„L-a operat și de fimoză, că dacă tot era sub anestezie… Acum, după operație, am aflat”, a spus mama copilului.

Conducerea Spitalul de Urgență din Petroșani a aflat de acuzațiile părinților, dar spune că numai Colegiul Medicilor poate stabili dacă a fost vorba sau nu de o culpă medicală.

„Cunosc acuzațiile părinților, cunosc faptul că pacientul este operat la mâna stângă și familia spune că trebuia operat la mâna dreaptă și, din păcate, nu am nicio reclamație scrisă în baza căreia să declanșez o anchetă. Pot, pe baza sesizării pe care au facut-o părinții, dar fără a spune «vrem ceva», pot să declanșez o anchetă internă care să lămurească mai mult sau mai puțin lucrurile. Nu eu sunt cel îndreptățit să iau o decizie, eu pot sa iau în considerare niște afirmații la ora actuală. Malpraxisul este decis de Colegiul Medicilor și ei decid și sancțiunea”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență Petroșani.

El a spus că părinții l-au întrebat ce să facă în privința mâinii drepte a copilului.

„Le-am spus că din punctul meu de vedere, medical, trebuie rezolvată și chestia respectivă. Acum că a avut o problemă sau nu la mâna stângă nu am de unde să știu, nu am consultat pacientul înainte, ca și chirurg, să pot să spun dacă e sau nu o problemă. Știu din ce mi s-a relatat că mâna dreaptă trebuie operată. Le-am spus că, dacă mai au încredere, ceea ce mă îndoiesc, să discute cu domnul doctor dacă îl operează, dacă nu, e decizia lor cum, unde și când merg”, a spus Vasilescu.

Managerul spitalului nu a fost informat despre faptul că medicul Sorin Brătilă ar fi intervenit chirurgical și pentru un început de fimoză, afirmând că pentru orice intervenție este nevoie de acceptul pacientului sau al aparținătorilor.

„Teoretic, trebuie acordul persoanei, dacă este majoră, sau al tutorelui, dacă este minoră”, a precizat managerul SUP.

Părinții copilului susțin că nu mai au încredere în cadrele medicale de la Spitalul de Urgență Petroșani și că, pentru intervenția chirurgicală pe care el trebuie să o suporte la mâna dreaptă, se vor adresa unei alte unități medicale.

Părinții sunt hotărâți să dea spitalul în judecată pentru a li se face dreptate, dar și să facă plângere la Colegiul Medicilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Mihai Albu are cancer! Declarații tulburătoare ale creatorului de modă după ce a început lupta...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
FOTO EXCLUSIV | Decizie de urgență luată de medici. Ce se întâmplă acum cu Florin...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, continuă seria gafelor. A întrebat-o pe...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Frig în toată România. Nivelul incredibil la care scad temperaturile
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?