ÎNGRIJIRE ÎN SARCINĂ

ÎNGRIJIRE ÎN SARCINĂ
Publicat: 18/07/2012, 12:59
Actualizat: 18/07/2012, 13:31

La workshopul MEDAS Feminis pentru gravide desfasurat la MEDAS Feminis, dna Dr. Laura Patrascu a dat sfaturi despre ingrijirea pielii:

Pielea va fi afectata in timpul sarcinii datorita modificarilor hormonale, cresterii in greutate, intinderii, de aceea are nevoie de ingrijire speciala in aceasta perioada. O parte din produsele de ingrijire folosite anterior s-ar putea sa nu mai fie potrivite acum. Este important sa cititi cu atentie lista de ingrediente pentru a nu contine substante daunatoare pielii sau fatului. Vor trebui evitate acidul salicilic, retinoizii, triclosan , soia, dioxanul si parabenii. Nu uitati ca pielea are capacitatea extraordinara de a absorbi o cantitate foarte mare din ceea ce aplicati pe ea. Retinoizii – se gasesc in produsele antiageing; acidul salicilic – un acid slab folosit pentru a trata diverse propleme ale pielii, inclusiv acneea, o problema frecventa la femeile gravide; soia – considerand ca fiind un produs natural multe femei folosesc produse ce contin soia pentru ingrijire, insa si acestea pot accentua pigmentarile din sarcina; triclosanul – compus folosit frecvent in compozitia sapunurilor lichide trebuie evitat in timpul sarcinii.

In aceasta perioada nu folositi un sapun obisnuit pentru ca acesta indeparteaza uleiurile naturale produse de piele. Este indicat sa folositi un gel de dus hidratant care va va ajuta sa hidratati pielea si sa aiba un aspect sanatos. La scurt timp dupa baie trebuie aplicata o lotiune hidratanta pe tot corpul. Alegeti produse cu un pH neutru pentru ingrijirea corporala. In timpul sarcinii pielea isi pierde din elasticitate, de aceea e momentul sa folositi produse anti-vergeturi aplicate prin miscari blande, circulare, aproximativ 10 minute pe zonele predispuse – sani, abdomen, coapse, regiunea lombara. Vergeturile apar la aproape toate gravidele si de obicei se rezolva dupa nastere. Apar datorita modificarilor hormonale si a distensiei fizice din timpul sarcinii.

In timpul celor noua luni de sarcina veti face inevitabil celulita. Acum trebuie evitate tratamentele pe baza de cafeina sau cremele si solutiile care activeaza circulatia sanguina. Inlocuiti aceste tratamente cu unele pe baza de extracte de plante sau apelati la masaj si gimnastica.

O alta problema care apare frecvent in aceasta perioada sunt pigmentarile sau masca de sarcina. Cauza acestor pigmentari este hormonala. Melasma tinde sa persiste portpartum la persoanele cu tenul mai inchis. Nu acum sunt incepute tratamentele pentru depigmentare, veti astepta pana dupa nastere. Foarte important acum este sa va protejati de soare cu produse dermatocosmetice cu protectie inalta. Cremele trebuie aplicate cu aproximativ 20 de minute inainte de expunerea la soare si aplicate din nou la nevoie pe fata si maini. Nu uitati de palarii si de haine cu maneci lungi care va protejeaza suplimentar.

In afara ingredientelor din unele produse de ingrijire pe care trebuie sa le evitati nu uitati ca vopseaua de par poate fi si ea periculoasa. Nu din cauza ca substantele toxice se absorb prin piele si ajung in circulatie ci datorita vaporilor care se degaja in timpul vopsitului. Se pare ca riscurile cele mai mari exista in primul trimestru de sarcina, foarte important in dezvoltarea copilului. Solutia este sa alegeti o vopsea care nu contine perhidrol sau amoniac, cum este cazul vopselelor organice cu henna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Câți bani a plătit un român pentru 3 mici și o ciorbă de burtă, într-un...
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal...
'Furnicuța' Laura Cosoi, însărcinată pentru a 4-a oară, așa cum nu ați mai văzut-o! Ce...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Oferă 2.500 de lei salariu, bonusuri şi bonuri de masă, dar nu găsesc angajaţi. "Ne...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Ce gest a făcut Nemo după ce a câștigat Eurovision! Reacția lui Dan Negru vizavi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Avertizare ANM: Cod galben de ploi şi vânt în mai multe judeţe
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
UNGURII, campionii lumii. Diferență de la cer la pământ față de România
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Aurora boreală a captivat din nou globul, după o furtună solară istorică. Cum s-a văzut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
O nouă formă genetică a bolii Alzheimer a fost identificată la persoanele cu un factor...