ÎNGRIJIRE ÎN SARCINĂ

ÎNGRIJIRE ÎN SARCINĂ
Publicat: 18/07/2012, 12:59
Actualizat: 18/07/2012, 13:31

La workshopul MEDAS Feminis pentru gravide desfasurat la MEDAS Feminis, dna Dr. Laura Patrascu a dat sfaturi despre ingrijirea pielii:

Pielea va fi afectata in timpul sarcinii datorita modificarilor hormonale, cresterii in greutate, intinderii, de aceea are nevoie de ingrijire speciala in aceasta perioada. O parte din produsele de ingrijire folosite anterior s-ar putea sa nu mai fie potrivite acum. Este important sa cititi cu atentie lista de ingrediente pentru a nu contine substante daunatoare pielii sau fatului. Vor trebui evitate acidul salicilic, retinoizii, triclosan , soia, dioxanul si parabenii. Nu uitati ca pielea are capacitatea extraordinara de a absorbi o cantitate foarte mare din ceea ce aplicati pe ea. Retinoizii – se gasesc in produsele antiageing; acidul salicilic – un acid slab folosit pentru a trata diverse propleme ale pielii, inclusiv acneea, o problema frecventa la femeile gravide; soia – considerand ca fiind un produs natural multe femei folosesc produse ce contin soia pentru ingrijire, insa si acestea pot accentua pigmentarile din sarcina; triclosanul – compus folosit frecvent in compozitia sapunurilor lichide trebuie evitat in timpul sarcinii.

In aceasta perioada nu folositi un sapun obisnuit pentru ca acesta indeparteaza uleiurile naturale produse de piele. Este indicat sa folositi un gel de dus hidratant care va va ajuta sa hidratati pielea si sa aiba un aspect sanatos. La scurt timp dupa baie trebuie aplicata o lotiune hidratanta pe tot corpul. Alegeti produse cu un pH neutru pentru ingrijirea corporala. In timpul sarcinii pielea isi pierde din elasticitate, de aceea e momentul sa folositi produse anti-vergeturi aplicate prin miscari blande, circulare, aproximativ 10 minute pe zonele predispuse – sani, abdomen, coapse, regiunea lombara. Vergeturile apar la aproape toate gravidele si de obicei se rezolva dupa nastere. Apar datorita modificarilor hormonale si a distensiei fizice din timpul sarcinii.

In timpul celor noua luni de sarcina veti face inevitabil celulita. Acum trebuie evitate tratamentele pe baza de cafeina sau cremele si solutiile care activeaza circulatia sanguina. Inlocuiti aceste tratamente cu unele pe baza de extracte de plante sau apelati la masaj si gimnastica.

O alta problema care apare frecvent in aceasta perioada sunt pigmentarile sau masca de sarcina. Cauza acestor pigmentari este hormonala. Melasma tinde sa persiste portpartum la persoanele cu tenul mai inchis. Nu acum sunt incepute tratamentele pentru depigmentare, veti astepta pana dupa nastere. Foarte important acum este sa va protejati de soare cu produse dermatocosmetice cu protectie inalta. Cremele trebuie aplicate cu aproximativ 20 de minute inainte de expunerea la soare si aplicate din nou la nevoie pe fata si maini. Nu uitati de palarii si de haine cu maneci lungi care va protejeaza suplimentar.

In afara ingredientelor din unele produse de ingrijire pe care trebuie sa le evitati nu uitati ca vopseaua de par poate fi si ea periculoasa. Nu din cauza ca substantele toxice se absorb prin piele si ajung in circulatie ci datorita vaporilor care se degaja in timpul vopsitului. Se pare ca riscurile cele mai mari exista in primul trimestru de sarcina, foarte important in dezvoltarea copilului. Solutia este sa alegeti o vopsea care nu contine perhidrol sau amoniac, cum este cazul vopselelor organice cu henna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului