Se întâmplă în România, la Brașov: o locomotivă a luat-o la vale și s-a răsturnat după ce mecanicul coborâse să-și facă nevoile. GALERIE FOTO

Publicat: 19/06/2012, 14:13
Actualizat: 19/06/2012, 20:00

Scenă ca-n filme, marți dimineață, la Brașov: în jurul orei 7.00, în gara Dârste, mecanicul unei locomotive de manevră aparținând operatorului privat Grupul Feroviar Român a coborât să-și facă nevoile, lăsând măgăoaia cu motorul pornit, pe o linie de manevră aflată într-o pantă ușoară.

Când să urce inapoi în cabină, omul a rămas „ca la dentist”: locomotiva o luase la vale, era deja la câteva zeci de metri distanță și se depărta cu viteză tot mai mare!

Disperat, a pornit în goană după ea, doar – doar va izbuti s-o prindă, însă degeaba, a ajuns-o din urmă doar în Triaj, unde s-a apucat cu mâinile de cap: la jumătatea unei curbe ușoare la stânga, locomotiva zăcea răsturnată pe partea dreaptă, după ce doborâse doi stâlpi și rupsese pe mai bine de o sută de metri firele rețelei electrice de 27.000 de volți.

În scurt timp, la fața locului au sosit un echipaj SMURD și o mașină de intervenție a ISU, urmate de un procuror de la Parchetul Curții de Apel Brașov, o „trupă” de polițiști de la Poliția TF Brașov, câțiva specialiști ai Regionalei CFR Brașov și doi reprezentanți ai Grupului Feroviar Român, care au început imediat cercetările, încercând să țină ziariștii cât mai departe de „câmpul infracțional”.

După vreo două ore de „n-avem ce vă spune”, unul dintre anchetatori, comisarul șef Valentin Nechita, șeful Serviciului Investigații Criminalistice al Poliției TF Brașov, a primit „verde” să furnizeze primele „informații oficiale”.

Potrivit acestuia, mecanicul ar fi coborât din locomotivă „ca să desfășoare alte activități curente de serviciu”. Aceasta, „lăsată cu motorul pornit într-o pantă ușoară, a pornit la vale fie pentru că nu a fost asigurată corespunzător cu frâna, fie pentru că aceasta s-a decuplat din cauza trepidațiilor motorului, o să știm exact la finalul anchetei”.

Nechita a mai declarat că locomotiva „a trecut peste toate macazele și după vreo 6 kilometri de mers cu viteză tot mai mare a ajuns în Triaj, unde s-a răsturnat. Din fericire, circulația feroviară nu a fost afectată în nici un fel, fiind vorba de o linie secundară de manevră.”

„Nu vă pot spune cum a ajuns mecanicul aici, dacă a fugit după locomotivă sau nu, tot ce știu este că la ora 7,20, când am ajuns eu, l-am găsit deja aici, o să vedem mai încolo cum a ajuns, deocamdată e șocat și nu ne-a spus mai nimic”, a mai adăugat polițistul.

„Dom”le, mecanicul a coborât să facă pipi și când a văzut că locomotiva a luat-o la vale fără el a fugit după ea, ca-n filmele cu proști, până aici, că doar n-a venit nici cu troleibuzul, nici cu taxiul sau cu ia-mă, nene! Păcat că la noi nu sunt camere de luat vederi pe locomotivă, că ar fi bătut recordul de accesări pe You Tube”, se amuza în schimb, într-un grup de subalterni, unul dintre șefii Poliției TF Brașov.

În cele din urmă, în jurul orei 10, în vreme ce anchetatorii continuau să-și facă de lucru pe lângă locomotivă în așteptarea unei macarale de mare tonaj care s-o repună pe șine, iar câțiva angajați ai CFR-ului se apucaseră de repararea rețelei electrice, mecanicul, pe nume Ursu Viorel, 48 ani, din Făgăraș, a fost luat de polițiști și dus la sediul Parchetului, pentru audieri. „Va fi cercetat probabil pentru neglijență în serviciu și distrugere, posibil și pentru alte infracțiuni, asta va stabili procurorul”, opinează comisarul șef Nechita.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...