Se întâmplă în România, la Brașov: o locomotivă a luat-o la vale și s-a răsturnat după ce mecanicul coborâse să-și facă nevoile. GALERIE FOTO

Publicat: 19/06/2012, 14:13
Actualizat: 19/06/2012, 20:00

Scenă ca-n filme, marți dimineață, la Brașov: în jurul orei 7.00, în gara Dârste, mecanicul unei locomotive de manevră aparținând operatorului privat Grupul Feroviar Român a coborât să-și facă nevoile, lăsând măgăoaia cu motorul pornit, pe o linie de manevră aflată într-o pantă ușoară.

Când să urce inapoi în cabină, omul a rămas „ca la dentist”: locomotiva o luase la vale, era deja la câteva zeci de metri distanță și se depărta cu viteză tot mai mare!

Disperat, a pornit în goană după ea, doar – doar va izbuti s-o prindă, însă degeaba, a ajuns-o din urmă doar în Triaj, unde s-a apucat cu mâinile de cap: la jumătatea unei curbe ușoare la stânga, locomotiva zăcea răsturnată pe partea dreaptă, după ce doborâse doi stâlpi și rupsese pe mai bine de o sută de metri firele rețelei electrice de 27.000 de volți.

În scurt timp, la fața locului au sosit un echipaj SMURD și o mașină de intervenție a ISU, urmate de un procuror de la Parchetul Curții de Apel Brașov, o „trupă” de polițiști de la Poliția TF Brașov, câțiva specialiști ai Regionalei CFR Brașov și doi reprezentanți ai Grupului Feroviar Român, care au început imediat cercetările, încercând să țină ziariștii cât mai departe de „câmpul infracțional”.

După vreo două ore de „n-avem ce vă spune”, unul dintre anchetatori, comisarul șef Valentin Nechita, șeful Serviciului Investigații Criminalistice al Poliției TF Brașov, a primit „verde” să furnizeze primele „informații oficiale”.

Potrivit acestuia, mecanicul ar fi coborât din locomotivă „ca să desfășoare alte activități curente de serviciu”. Aceasta, „lăsată cu motorul pornit într-o pantă ușoară, a pornit la vale fie pentru că nu a fost asigurată corespunzător cu frâna, fie pentru că aceasta s-a decuplat din cauza trepidațiilor motorului, o să știm exact la finalul anchetei”.

Nechita a mai declarat că locomotiva „a trecut peste toate macazele și după vreo 6 kilometri de mers cu viteză tot mai mare a ajuns în Triaj, unde s-a răsturnat. Din fericire, circulația feroviară nu a fost afectată în nici un fel, fiind vorba de o linie secundară de manevră.”

„Nu vă pot spune cum a ajuns mecanicul aici, dacă a fugit după locomotivă sau nu, tot ce știu este că la ora 7,20, când am ajuns eu, l-am găsit deja aici, o să vedem mai încolo cum a ajuns, deocamdată e șocat și nu ne-a spus mai nimic”, a mai adăugat polițistul.

„Dom”le, mecanicul a coborât să facă pipi și când a văzut că locomotiva a luat-o la vale fără el a fugit după ea, ca-n filmele cu proști, până aici, că doar n-a venit nici cu troleibuzul, nici cu taxiul sau cu ia-mă, nene! Păcat că la noi nu sunt camere de luat vederi pe locomotivă, că ar fi bătut recordul de accesări pe You Tube”, se amuza în schimb, într-un grup de subalterni, unul dintre șefii Poliției TF Brașov.

În cele din urmă, în jurul orei 10, în vreme ce anchetatorii continuau să-și facă de lucru pe lângă locomotivă în așteptarea unei macarale de mare tonaj care s-o repună pe șine, iar câțiva angajați ai CFR-ului se apucaseră de repararea rețelei electrice, mecanicul, pe nume Ursu Viorel, 48 ani, din Făgăraș, a fost luat de polițiști și dus la sediul Parchetului, pentru audieri. „Va fi cercetat probabil pentru neglijență în serviciu și distrugere, posibil și pentru alte infracțiuni, asta va stabili procurorul”, opinează comisarul șef Nechita.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?