Ce se întâmplă în organismul unui om care consumă o friptură, săptămânal, potrivit medicului Virgiliu Stroescu. „Riscul este cu 30% mai mare”
Medicul Vergiliu Stroescu a explicat ce se întâmplă în organismul unui om care consumă o friptură, săptămânal. Potrivit acestuia, ar putea avea un efect negativ asupra sănătății, crescâd riscul apariției unei anumite boli cu 30%. Vezi mai jos informațiile.
Medicul Virgiliu Stroescu a explicat ce efecte are consumul de friptură asupra organismului unei persoane. Medicul a susținut că persoanele care consumă carne ar putea să se expună în fața riscului apariției cancerului. El susține că acest aspect este demonstrat științific prin intermediul unor studii medicale. Pe de altă parte, există o serie de studii clinice care contrazic afirmațiile doctorului.
Medicul Virgiliu Stroescu explică ce s-ar întâmplat în organismul unei persoane care consumă friptură
Potrivit medicului Virgiliu Stroescu, persoanele care consumă, săptămânal, friptură ar putea să se expună unui risc mai mare de a face cancer. Potrivit medicului, riscul ar crește cu 30%. De asemenea, a mai menționat că riscul apariției cancerului crește cu 20%, dacă este consumată carne procesată.
„Cine mănâncă o dată pe săptămână o porție de friptură cât jumătate de palmă are riscul de a face cancer cu 30% mai mare. Carnea procesată crește cu încă 20%, numai dacă ia 50 de grame. Cartofii prăjiți au un aminoacid numit asparagină și ăsta în ulei încins face o substanță din care se fac pungile, acrilamidă”, a menționat medicul, într-un interviu. Medicul a adus în atenție studii medicale pentru a-și susține argumentele, arată Stiripesurse.ro.
Ce alimente consumă medicul?
Tot în cadrul unui interviu, medicul a explicat ce consumă la micul dejun, la prânz și cină pentru a se menține în formă. În cadrul podcastului Adinei Alberts, medicul, care este vegetarian, consumă fulgi de ovăz, brânză de soia, tofu, dar și carob (praf de roșcove), considerat a fi sănătos. De asemenea, mai consumă salate, legume și seara consumă cât mai puțină mâncare.
„Dimineața, în general, este bine să mâncăm cereale, în special fulgi de ovăz. Mănânc și pâine integrală, mai iau și niște soia. (…) Carobul are vitamine formidabile și este de 10 ori mai sănătos decât cacao. După aceea, nu ar fi rău să bem o supică de legume”, a spus dr. Stroescu, arată CSID.
Autorul recomandă:
Ce se întâmplă dacă bem MAI MULT de 2 litri de apă pe zi. Mihaela Bilic dezvăluie efectele
Cât PEPENE poți să mânânci fără să te îngrași. Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic
Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă a dezvăluit care sunt cele 3 alimente care ne distrug creierul
Sursă foto: colaj Shutterstock / captură video