Iată cât pepene poți să mănănci fără să–ți fie teamă de kilogramele în plus. Ce spune cunoscutul nutritionist, Mihaela Bilic.
Pepenele este un fruct delicios, care nu lipsește din piețe și din magazine, pe timpul verii. Specialiștii în nutriție vorbesc despre cantitatea ideală de pepene care poate fi consumată fără să te îngrași. Iată ce spune Mihaela Bilic despre pepene.
Specialiștii internaționali sunt de părere că pepenele trebuie consumat cu moderație, cu toate că are multă apă în compoziție. Astfel, cantitatea ideală este surprinzător de mica, iar asta înseamnă că nu trebuie să punem prea mult în farfurie.
Cei de la Healthline transmit faptul că cei care nu vor să se îngrașe nu trebuie să consume mai mult de 400 de grame de pepene. Experții susțin că 100 de grame de pepene înseamnă numai 30 de calorii. Însă nivelul de zaharuri naturale este de aproximativ 6 grame.
Dar cantitatea de pepene care poate fi consumată fără acumularea kilogramelor în plus mai depinde și de alți factori. Astfel că, metabolismul fiecărei persoane și activitatea fizică nu trebuie ignorate de niciun consumator.
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, recomandă consumul de pepene roșu. Renumitul medic a vorbit și ea despre cantitatea optima, astfel încât să nu se depună kilograme în plus.
„Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se consumă cu felia, chiar dacă are peste 90% apă.
Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil (n.r. – pigment care protejează pielea împotriva razelor ultraviolete).
Are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat– și grăsime mai bună ca în brânză nu există!”, a notat Mihaela Bilic pe pagina personală de Facebook.
Pepenele roșu are numeroase beneficii pentru sănătate. El trebuie consumat însă în cantități moderate pentru a avea parte de proprietățile sale, precum caloriile scăzute. Însă pepenele nu poate fi mâncat de toată lumea. Pe lista cu contraindicații se află persoanele care au fost diagnosticate cu insuficiență renală cronică sau sunt predispose la această boală. Nici cei care au alergii la fructe și la fructoză sau suferă de sindromul intestinului iritabil nu îl pot mânca.
Autorul recomandă: