Două tiruri cu ajutoare UMANITARE de la Crucea Roșie au plecat spre Adana. Consiliul Județean Giurgiu a alocat 100.000 de lei pentru achiziția a 754 convectoare

Publicat: 24/02/2023, 16:37
Actualizat: 24/02/2023, 17:00

Un tir cu ajutoare umanitare asigurat de Filiala de Cruce Roşie Giurgiu şi un tir cu ajutoare umanitare asigurat de sediul Central de Cruce Roşie au plecat vineri, din Vama Giurgiu, spre Adana, Turcia, pentru a sprijini persoanele sinistrate în urma cutremurelor. Cele două transporturi au beneficiat de sprijinul financiar al Consiliului Județean Giurgiu.

Cele două tiruri transportă 754 convectoare electrice și  60 de paturi electrice achiziționate de Crucea Roșie Giurgiu și alte materiale de primă necesitate din depozitul Crucii Roșii Române ce urmează a fi distribuite către Semiluna Roșie din Turcia, în regiunile afectate de cutremur. Peste 7.500 de persoane vor beneficia de acest ajutor umanitar, organizat la inițiativa președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu și prin votul consilierilor județeni, care au aprobat alocarea a 100.000 de lei, bani din care au fost achiziționate convectoarele de către Crucea Roșie Giurgiu. În Turcia au plecat vineri, din partea Crucii Roșii, pentru a însoți convoiul umanitar pana la Adana, Lia Măcelaru și Cristina Sidău.

„Consilierii judeţeni Giurgiu au luat în unanimitate o hotărâre prin care am considerat oportun să ajutăm poporul turc greu încercat. Prin poziţionarea noastră lângă Podul Prieteniei, judeţul Giurgiu este măcar geografic cel mai apropiat de Turcia, dar dincolo de acest considerent şi dincolo de solidaritatea umană care a fost întâlnită peste tot în România, am considerat că, în numele tuturor locuitorilor judeţului Giurgiu, mulţi dintre ei care ajung în Turcia în concedii sau care au prieteni şi rude acolo, am considerat că relaţiile noastre de prietenie cu poporul turc care dăinuie de foarte mult timp pot continua şi cu această componentă importantă, umană. Felicitări Crucii Roşii pentru că s-a implicat şi a transpus în practică acest ajutor financiar, mai departe este meritul domniilor lor că pot să ducă ajutoarele în Turcia şi să le pună la dispoziţia celor atât de greu încercaţi!”, a declarat vineri, presei, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Crucea Roșie a făcut o listă cu necesarul de materiale

Directorul Filialei de Cruce Roşie Giurgiu, Marian Măcelaru, a spus că imediat după cutremurele din Turcia a luat legătura cu Semiluna Roşie şi a stabilit lista de materiale care sunt necesare în acest moment, iar motivul pentru care acest transport nu a plecat mai repede a ţinut de respectarea birocraţiei.

„În momentul în care, la iniţiativa consilierilor judeţeni care au votat în unanimitate acordarea acestui ajutor de o sută de mii de lei pentru persoanele care au fost afectate în urma cutremurelor din Turcia, am luat legătura cu Semiluna Roşie şi le-am cerut lista cu necesarul de materiale prioritare şi am văzut că, în prima poziţie care era de maximă importanţă figurau convectoarele electrice, radiatoarele pentru asigurarea încălzirii în corturi. Astfel, au fost achiziţionate 754 de convectoare care se regăsesc într-unul dintre aceste tiruri, puteam să fim mult mai rapizi în a pleca, dar a trebuit să parcurgem toţi paşii privind procedurile de achiziţii şi licitaţii. În cel de-al doilea tir care pleacă astăzi din Vama Giurgiu spre Turcia se regăsesc materiale din depozitul central de Cruce Roşie, respectiv o sută de corturi care erau dirijate de Crucea Roşie Americană către Ucraina, dar s-a obţinut aprobarea de la Crucea Roşie Americană pentru redirecţionarea acestora către Turcia”, a declarat directorul Filialei de Cruce Roşie Giurgiu, Marian Măcelaru.

El spune că toate corturile sunt însoţite şi de cazarmamentul necesar care implică dotarea lor, respectiv pături, saci de dormit, paturi, iar acest transport umanitar va ajunge la Adana, la 150 de kilometri de zona grav afectată, acolo unde au fost direcţionaţi de Semiluna Roşie şi unde este un campus foarte mare unde au fost aduşi sinistraţii.

„Din informaţiile pe care le avem, este primul consiliu judeţean din ţară care a făcut acest gest, urmând ca şi alte filiale de Crucea Roşie Română să vină în sprijin, pentru că acolo este nevoie de ajutor pe termen lung, lucrurile acestea nu se rezolvă într-o lună, două, problemele sunt pe luni, chiar ani până lucrurile vor reveni la normal. Întotdeauna am fost nişte ambasadori de bine ai acestui judeţ şi ai acestui oraş. Eu vreau să mulţumesc şi mass-media pentru prezenţa la toate evenimentele pe care le-am avut şi vreau să vă spun că nu v-aţi dat seama, dar mulţi dintre dumneavoastră aţi devenit şi sunteţi membri ai Crucii Roşii, prin prezenţă, mediatizare şi implicare”, a completat Marian Măcelaru.

Acest transport de ajutoare umanitare este coordonat de inspectorul Filialei de Cruce Roşie Giurgiu, Lia Măcelaru, şi voluntarul Cristina Corbu, două femei care au spus că merg cu mare încredere în acest drum spre Turcia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...