Primul centru comercial amendat pentru că permitea accesul nevaccinaților fără certificat verde

Primul centru comercial amendat pentru că permitea accesul nevaccinaților fără certificat verde
FOTO: Captură Digi24
Publicat: 29/10/2021, 12:04

Primul hypermarket a fost amendat pentru că nu a respectat regulile impunerii certificatului verde, în Cluj-Napoca. Polițiștii au aplicat o amendă de 5.000 de lei, după ce hypermarketul din centru comercial nu a respectat regulile din interior și a creat culoare pentru vaccinați și nevaccinați.

Polițiști clujeni au fost sesizați, în cursul zilei de joi, că într-un centru comercial din municipiu, accesul se face pe două culoare: unul cu acces la toate magazinele cu prezentarea certificatului verde COVID, iar pe celălalt, cu acces la hypermarketul centrului comercial, fără a avea nevoie de certificat verde.
Centrul comercial a fost amendat pentru că nu a respectat măsurile de combatere a răspândirii virusului SARS CoV-2.

Polițiștii au amendat societatea cu 5.000 de lei și au cerut să fie luate jos afișele cu propriile reguli.

„În cursul zilei de ieri, cu ocazia activităților de verificare a respectării prevederilor specifice contextului epidemiologic actual, întreprinse în intervalul orar 10.30 – 13.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca s-au sesizat cu privire la faptul că la nivelul unui centru comercial nu sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a efectelor virusului Covid-19.

Verificările au indicat faptul că în zona de acces în centrul comercial erau afișate panouri și delimitate două culoare distincte ce indicau faptul că pe un culoar este permisă intrarea în întregul spațiu comercial prin prezentarea Certificatului Verde Covid, pe culoarul ce duce doar în zona hipermarket-ului nefiind necesară prezentarea acestuia.

Polițiștii au dispus eliminarea afișelor neconforme, societatea fiind sancționată în acord cu Legea 55/2020,  cu amenda în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite prin HG 1090/2021”, a transmis IPJ Cluj.

Ce a transmis hypermarketul

„Având în vedere statutul de magazin esențial al hipermarketurilor cora, ceea ce înseamnă, conform legislației în vigoare, că toți consumatorii au accesul liber, cora a organizat culoare și fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea în galeriile comerciale.Mai mult, atragem atenția că actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicție expresă sau explicație privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket. Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces în spațiul hipermarketurilor cora prin coridoare autonome și securizate, care nu permit deplasarea către alte spații comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a rămas prevăzut și descris în prevederile Legii 55/2020”, a transmis compania.