Trafic restricționat sau blocat pe mai multe drumuri din România, din cauza zăpezii / Cum se circulă pe autostrăzi

Trafic restricționat sau blocat pe mai multe drumuri din România, din cauza zăpezii / Cum se circulă pe autostrăzi
Publicat: 30/01/2023, 07:45
Actualizat: 30/01/2023, 08:26

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că luni dimineața, la ora 07:00, din cauza condițiilor meteorologice a rămas închis circulației publice DN 24D, între localitățile Băleni – Tulucești, în județul Galați.

De asemenea, traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone) pe DN 24D, între Băleni și limită cu județul Vaslui.

Este semnalată burniță care favorizează depunerea poleiului pe mai multe artere rutiere din județul Dâmbovița, fără a fi semnalate evenimente rutiere în desfășurare.

Pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 10-36 este semnalată ninsoare slabă, carosabilul fiind umed și nu sunt evenimente rutiere în desfășurare. Pe tronsonul kilometric 36-212 și pe autostrada A4 Ovidiu Agigea, carosabilul este parțial umed, fără precipitații, anunță Infotrafic.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești și A1 Sibiu-Deva nu sunt semnalate precipitații, iar vizibilitatea este bună.

Recomandările Poliției

Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă!

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule, recomandă Poliția.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC.

Vă recomandăm să citiți și:

EXCLUSIV VIDEO | Troiene uriașe și șanțuri pline de noroi în Chitila Triaj, cartierul de la marginea Sectorului 1 al Capitalei. „Chiar dacă vin plugurile, pun zăpada în fața casei mele. O să murim împotmoliți, aici, în mocirlă”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase