El este Nicolae Dinică, primarul-preot care a CÂȘTIGAT un nou mandat cu 83% / „Am fost învățat să nu schimb și să RECUPERĂM ceea ce avem”

Publicat: 11/06/2024, 14:29
Actualizat: 11/06/2024, 14:35

Se poate face treabă și într-un singur mandat de primar, iar cetățenii văd asta. Este exemplul fostului preot Nicolae Dinică, cel care a făcut pasul spre administrația locală și a ajuns primar în 2020.  „Cel mai important e să facem politici publice în administrație și atunci când îți faci un plan de lucru, în cei 4 ani ai și rezultate, deja”, mărturisește primarul din Corbeni, în exclusivitate pentru Gândul. 

Social-democratul Nicolae Dinică, din comuna Corbeni, județul Argeș, câștigă un nou mandat de primar cu 83%. Dinică declară că oamenii contabilizează mai mult planul de lucru al unui edil decât „politica de zi cu zi”.

Deși câștigă detașat, Nicolae Dinică afirmă că „întotdeauna e loc de mai bine”.

Întotdeauna e loc de mai bine, mai ales că sunt localități care au un primar în funcție de opt mandate. La mine sunt 3 ani și jumătate și tot ce s-a făcut în timpul acesta cred că a fost foarte bine analizat de cetățeni și s-a văzut și prin procentul mare de la vot, 83%.

„Am reușit să deblocăm acest angrenaj”

Primarul din Corbeni mărturisește că lucrurile ce țin de administrație se văd altfel din interior. În primul mandat s-a lovit de instituții ale statului care au blocat termenele unor proiecte. Însă, declară a reușit să deblocheze acest „angrenaj”.

Într-o administrație publică vii cu acel e imbold de a face, de a rezolva problemele, așa cum se văd ele din exterior. Dar, când ești în interiorul problemelor, lucrurile stau altfel, mai ales că orice proiect nu ține doar de voința primarului, ține de voința Consiliului Local, ține de echipa administrativă, tehnică, din cadrul primăriei și ține foarte mult de alte instituții ale statului care, de multe ori ne blochează, așa ca termen, vorbesc.

E un angrenaj multiplu administrația și eu… ce am reușit să fac, a fost să deblocăm acest angrenaj, să muncim mai mult poate decât erau obișnuiți cei din primărie și să ne documentăm mai mult, să încercăm să venim cu această voință de a rezolva problemele.

„Am fost învățat să nu schimb și să recuperăm”

Când a ajuns la primărie și-a propus și a reușit în cei aproape patru ani să îi facă pe cei din administrație să înțeleagă că „trebuie să ne ridicăm mai mult”.

Nu putem schimba din prima nimic. Și eu am fost învățat să nu schimb și să recuperăm ceea ce avem. Important e că am reușit să îi fac să înțeleagă pe cei din primărie că trebuie să muncim, trebuie să ne ridicăm mai mult. Mă bucur că am găsit o echipă de profesioniști. În administrația publică e mai greu să schimbi un funcționar, dar important e să urmărești pașii de activitate, să discuți, să explici că trebuie să muncească pentru că nu muncește pentru primar, muncește pentru interesul comunității, de unde este și plătit.

Proiectele lui Nicolae Dinică în noul mandat

Primarul PSD spune, pentru Gândul, că are foarte multe proiecte începute pe care dorește să le termine în următorii patru ani. Și oferă câteva exemple legate de școli: dotare cu echipamente IT și mobilier, și programul masă sănătoasă.

Nicolae Dinică se gândește și la potențialul turistic al comunei sale.

Avem deja în derulare proiecte de asfalt în licitație, proiecte de canalizare, sunt multe proiecte și sperăm noi să venim și cu altele noi, benefice comunității. Bineînțeles, trebuie să prioritizăm, pentru o comună mare, sunt peste 5.200 de locuitori la momentul acesta. Cu 8 sate, o comună cu potențial turistic și, așa cum știm cu toții, nu putem să le rezolvăm pe toate într-un mandat, cred că nici, în două. Important e să prioritizăm proiectele, mai spune primarul Dinică pentru Gândul.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Kevin Spacey a cedat și a izbucnit în lacrimi la TV, când a fost...
Mesajul ilar scris de o angajată pe caserola din frigiderul de la muncă: „Nu-mi mâncați...
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp...
Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu voturile de la sectorul 1
Un bucureștean a fost OBLIGAT să plătească bacșiș, într-un local din Centrul Vechi. I-a venit...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Un britanic a rămas fără 30.000 de euro într-o singură noapte în Centrul Vechi. Cum...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Ea este Rădița, femeia ucisă de partener la Brăila. Camerele de supraveghere l-au surprins pe...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Nemții au pus mâna pe noul DUSTER 2024 și l-au tunat. Modificările sunt notabile -...
Diana Şoşoacă a mers după "victoria" de la Europarlamentare la ambasada Rusiei. La eveniment a...
A fost găsită BRUMĂ pe MARTE! Cercetătorii credeau că e IMPOSIBIL!
Se interzic telefoanele mobile. Noul regulament care se aplică în România
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Imagini tulburătoare de la priveghiul make-up artistului Anca Molnar. Gestul neobișnuit făcut la căpătâiul regretatei...
Știrea momentului! Prezentator celebru, găsit mort în Grecia! Ultimele clipe din viață, surprinse de camerele...
Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor....
Cum a petrecut Loredana Groza de ziua ei de naștere? Artista a făcut senzație: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Pe vremea lui Ceausescu, Bulă intră în măcelărie: - Aveţi mânzat?
Vigdis Finnbogadottir, prima femeie aleasă președinte în mod democratic. „Nu este suficient ca o femeie...
×