POLIȚIA veghează, dar nu garantează/Sebastian BURDUJA spune că oricine poate să-și comande DROGURI online, fără nicio PIEDICĂ

Publicat: 27/05/2024, 19:22

Liberalul Sebastian Burduja, candidat la fotoliul de primar general al Capitalei, spune că cea mai mare problemă a Municipiului București este traficul și consumul de droguri. Copii, adolescenți sau adulți sunt deopotrivă victimele unui fenomen scăpat de sub control de autorități, mai ales când drogurile pot fi comandate online, la fel de natural cum ai comanda de mâncare.

Sebastian Burduja este candidat din partea PNL la Primăria Municipiului București și consideră că cea mai mare problemă a capitalei Acesta a dat publicității niște cifre mai mult decât îngrijorătoare referitoare la procentul consumului de droguri, pe categorii de vârstă. Burduja spune că fenomenul a luat amploare în București și a numit câteva soluții, ca punct de plecare în combaterea acestui fenomen.

Înainte de a vă spune că în ultimii 10 ani de zile, traficul și consumul sigur de droguri s-a triplat, peste 80% din tot consumul de droguri ilicite din România este în București. Am ținut să ne vedem lângă Colegiul Național Ion Luca Caragiale, pentru că aici avem un director care este printre foarte puținii care au avut curajul să vorbească despre acest fenomen și despre riscurile drogurilor în școli, în general. Noi nu vorbim despre droguri, nu vorbim despre faptul că avem acest acest flagel, această creștere accelerată a traficului și consumului de droguri(…) Din acest motiv, noi alegem să vorbim despre asta și considerăm că Primăria Generală are un rol foarte important în asigurarea unui București corect, ordonat, a unui oraș sigur. Și ce ar putea face Primăria Generală sunt lucrurile simple, care nu costă foarte mult.

Sebastian Burduja a enumerat soluțiile pe care le vede acesta le vede, ca punct de plecare, în combaterea acestui fenomen îngrijorător care a luat o amploare foarte mare.

În primul rând, avem instrumentul poliției locale. Poliția Locală a Municipiului București este principalul instrument prin care primarul general trebuie să asigure ordinea publică(…) Nicușor Dan nu au făcut nimic pentru a combate acest fenomen al traficului și consumului de droguri. Asta este realitatea dacă vrem să trăim în continuare într-un oraș cu astfel de pericole. Sigur că la alegerile din 9 iunie bucureștenii vor decide să meargă pe mâna doamnei Firea (n. r Gabriel Firea, PSD) sau a domnului Dan (n.r Nicușor Dan). Dar eu cred că merităm totuși altceva în Bucureștiul acesta și bineînțeles, pentru victimele consumului de droguri. Deci asta e pe zona de prevenție și sancțiuni. Centrele de tratament, care în București practic nu există, a mai spus Sebastian Burduja.

Fenomenul drogurilor este cu atât mai îngrijorător cu cât s-a mutat exclusiv în mediul online. Practic, potrivit informațiilor prezentate de Burduja, este mai ușor să cumperi droguri decât alcool, în București. În plus, pentru victimele consumului de droguri nu există niciun centru specializat în consiliere și tratare pentru aceia care ar dori să se vindece.

Citește și:

Sebastian Burduja, ULTIMATUM pentru contracandidatul Nicușor Dan: „Atitudinea este profund jignitoare la

DROGURILE, cea mai importantă problemă a CAPITALEI/Sebastian BURDUJA a numit câteva soluții în emisiunea lui MARIUS TUCĂ Show

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O turistă dispărută de vineri în Grecia a trimis un mesaj de urgență hotelului unde...
Pescobar, jefuit când se afla în Germania, la EURO 2024. Imagini halucinante cu hoţul în...
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
IMAGINILE ANULUI: Ramona Gabor sare în brațele Irinei Columbeanu! Sora Monicăi a aterizat la București,...
Plătită să nu facă nimic timp de 20 ani, o femeie a dat în judecată...
BREAKING | Andrei Muraru a murit într-un accident cumplit de motocicletă 😢
Soția lui Mihai Petre, diagnostic-ȘOC de la medici: tumoră pe coloană! Declarațiile terifiante ale Elwirei
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de...
"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în...
„Sunt cel mai fericit tată din lume!” Interviul oferit de Irinel Columbeanu și fiica sa,...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Cum schimbi CORECT treptele la o manuală pe benzină?
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit de prim-ministrul Statului Liber Bavaria
LEGUMA care este cel mai bun AFRODIZIAC! Egiptenii antici o mâncau zilnic
Amendă de 4.800 de lei. Interzis în România să faci așa ceva pe stradă
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Ce a urmat după ce un client i-a aruncat cu cafea în față vânzătoarei. Fata...
„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A...
Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”
Vichi Raileanu a devenit mamă pentru a doua oară: "Suntem cei mai fericiți din lume”
BANCUL ZILEI. Coafeza către clientă: - Care e ocazia, iubita? Nuntă, botez, iubit nou?
„Războiul apei” la granița dintre Statele Unite ale Americii și Mexic
×