Ilie Năstase și Anghel Iordănescu, pe lista UNPR pentru EUROPARLAMENTARE. Oprea: Unii dintre cei mai buni AMBASADORI ai țării noastre

Ilie Năstase și Anghel Iordănescu, pe lista UNPR pentru EUROPARLAMENTARE. Oprea: Unii dintre cei mai buni AMBASADORI ai țării noastre
Publicat: 02/03/2019, 20:45

„Suntem deosebit de onorați să avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioți români, unii dintre cei mai buni ambasadori ai țării noastre, care au susținut și au promovat fără încetare imaginea României în lume. De astfel de oameni avem nevoie să reprezinte țara peste tot în lume, nu de unii care după ce au fost trimiși de români în Parlamentul European, au uitat că ei sunt români și nu au făcut altceva decât să ne denigreze țara. Îi cunosc pe acești doi bravi români de foarte multă vreme”, a declarat Gabriel Oprea, președintele UNPR.

„Îmi amintesc un moment interesant: eram vicepremier, Victor Ponta era premier și venea în vizită oficială la Palatul Victoria vicepreședintele american Joe Biden. Aveam cu toții emoții, să iasă totul bine. L-a așteptat generalul Ilie Năstase, care i-a dăruit racheta de tenis cu care a câștigat US Open, cu autograf. Domnul Biden l-a îmbrățișat pe Ilie Năstase și l-a întrebat: Toată lumea s-a amuzat, atmosfera s-a relaxat automat, totul a decurs foarte bine. Acesta este Ilie Năstase!”, tranmite UNPR.

Conform aceleiași surse, Anghel Iordănescu este o mare valoare a sportului, a fotbalului românesc: „Este antrenorul secolului, iar noi suntem prieteni de o viață. A fost și senator UNPR. Aceștia sunt români care au făcut cu adevărat ceva pentru România, au creat valoare și lasă moștenire românilor această valoare. Ei sunt oamenii care trebuie votați, oamenii care trebuie să reprezinte în continuare România, de acum în Parlamentul European!”.

Ilie Năstase a fost condamnat, miercuri, la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânare,cu termen de supraveghere de 2 ani.Decizia, care a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, nu este definitivă.

„În baza art. 83 alin.1 Cod penalamânăaplicarea pedepsei de 9 luni și 10 zile închisoare. În baza art. 84 alin.1 C.pen. stabilește un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se mai arată în minuta instanței.

Polițiștii rutieri au fost nevoiți, la mijlocul anului 2018,să blocheze mașina lui Ilie Năstasedin cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească și i-a cerut să se legitimize, a anunțat șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Polițiștii au spus la acel moment că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu polițiștii, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia și dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuși testul.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfeldosar penalprivind infracțiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat și cu 1.000 de lei și a fost lăsat să plece acasă.

Ulterior, după câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Șoselei Ștefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu unscuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă1.305 lei și 6 puncte de penalizare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase