Lider ALDE: Vom participa SINGURI la europarlamentare, nu împreună cu PSD

Redactor:
Ioana Sfârlea
Lider ALDE: Vom participa SINGURI la europarlamentare, nu împreună cu PSD
Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, joi, într-o conferință de presă, la Alba Iulia, că, cel mai probabil, formațiunea politică va participa singură la alegerile europarlamentare și nu împreună cu PSD. În cadrul Biroului Executiv au fost stabilite criteriile de evaluare a candidaturilor.

Ioan Lazăr, președinte al ALDE Alba, a spus că nu există o situație concretă în ceea ce privește participarea la alegerile europarlamentare, însă, cel mai probabil formațiunea politică va participa singură, nu împreună cu PSD, cu care formează coaliția de guvernare.

„După toate probabilitățile, ALDE va participa la alegerile europarlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție, așa cum s-a tot vehiculat. Nu s-a discutat încă concret, nu s-a stabilit, dar, repet, după toate probabilitățile vom participa separat. Nu vă pot spune dacă la alegerile prezidențiale ALDE va stabili împreună cu PSD-ul să susțină același candidat, vom vedea în viitorul foarte apropiat. Noi ne-am axat foarte mult pe alegerile europarlamentare”, a declarat Lazăr.

 

El a adăugat că partidul și-a propus să scoată un scor cât mai mare la aceste alegeri, însă liderii ALDE se așteaptă ca în unele zone din țară să obțină un procent destul de mic.

„Sunt zone din țară în care nu am reușit să ne facem atât de bine înțeleși iar notorietea și încrederea o au alte partide, mai ales în Transilvania, dar ne străduim să scoatem și aici un scor mare, vom vedea și ce reprezentanți vom avea”, a mai spus președintele ALDE Alba.

 

Potrivit liderului ALDE Alba, criteriile de selecție a candidaților la alegerile europarlamentare au fost stabilite în cadrul ședințelor Biroului Executiv al partidului, care au avut loc marți și miercuri, la București.

Foto: Facebook / ALDE Alba Iulia

Inchide