Alegeri locale 2020. De la ”vanghelioane” la #DF. Se ascute lupta politică din Sectorul 5! Cine îi suflă în ceafă actualului primar Daniel Florea

Alegeri locale 2020. De la ”vanghelioane” la #DF. Se ascute lupta politică din Sectorul 5! Cine îi suflă în ceafă actualului primar Daniel Florea
Publicat: 29/08/2020, 16:00

În timp ce disputa politică în alte sectoare ale Capitalei este aproape tranșată, în Sectorul 5 se duce o luptă politică până la capăt. Actualul primar, Daniel Florea, este contestat de vechiul primar al sectorului  Marian Vanghelie și de liberalul Cristian Băcanu, actual secretar de stat la Ministerul Justiției și președintele PNL în Sectorul 5.

Bătălia la Sectorul 5

Daniel Florea, cel care a branduit întregul sector cu #DF, precizând că această denumire nu vine de la numele său, ci de la deviza ”Doar Dapte” caută să câștige un al doilea mandat ca primar. În schimb, opozantul său Marian Vanghelie, cunoscut pentru celebrele ”vanghelioane” a împânzit sectorul cu chipul său și sloganul ”Se Poate”.

Surse politice din interior au declarat pentru GÂNDUL.ro că lupta pentru S5 se joacă între acești trei candidați. Există o puternică concurență în Sectorul 5 care este amplificată și de candidatura vechiului primar al S4, Cristian Piedone, care în prezent candidează pentru fotoliul de primar din Sectorul 5. Aceleași surse politice susțin că, potrivit unui sondaj de opinie realizat în interior, primarul Daniel Florea se află la 25% intenție de vot, urmat de Marian Vanghelie cu 24% și Cristian Băcanu cu 23%.

Având în vedere aceste date lupta pentru S5 rămâne deschisă, fapt care justifică intensa campanie online și offline pe care partidele au decis să o facă la nivel de sector.

Daniel Florea, de la judecător la deputat și apoi la primar

Daniel Florea, fost judecător și primarul Sectorului 5, a intrat în centrul atenție publice după ce publicația Recorder a realizat un material  u evenimentele și spectolele sale care au devenit din ce în ce mai populare.

În 2016 s-a bătut pentru fotoliul de primar cu candiatul liberalilor Ovidiu Raețchi, fost deputat și membru al partidului conservatorilor condus de Dan Voiculescu. CV-ul lui Daniel Florea abundă în distincții, premii și diplome, iar în perioada 2012-2016 a fost deputat în Parlamentul României.

De-a lungul Florea și-a consacrat un nume politic prin evenimente pe care le-a realizat: Nunta de Aur în septembrie 2016, iar în octombrie 2016 Zilele Recoltei din Ferentari.

Marian Vanghelie vrea din nou la S5

Marian Vanghelie, la rândul său fostul edil al Sectorului 5, cel ce oferea electoratului concerte și diverse evenimente, unele dintre ele rămânând cu titulatura de ”vanghelioane”.

Dincolo de acest tribut arătat Sectorului 5, Marian Vanghelie a devenit cunoscut publicul larg din România când la invitația jurnalistului de pe atunci ,Robert Turcescu de a conjuca verbul a fi, s-a blocat în prime time la emisiunea de la Realitatea TV. Fostul edil al S5  rămâne în istorie drept autorul unor gafe monumentale pe care și le-a asumat, printre care „almanahe”, „goagăl”.

Absolvent de BAC la 33 de ani

Școala nu a fost niciodată punctul lui forte. Până la vârsta de 30 de ani, în 1997, nu și-a mai bătut capul cu studiile, abia atunci înscriindu-se la liceu la seral. După ce-a câștigat primul mandat de primar, Vanghelie s-a confruntat și cu BACUL, pe care l-a luat din a doua încercare, la 33 de ani.

A intrat în politică ”pe dos”

Deși certat cu limba romana, edilul supranumit “CARE ESTE” si-a croit treptat, treptat drumul către popularitate: ”Sunt complicat… Si eu vă rog să fiți toti complicati, dar să fim eficienti, că dacă suntem complicați si nu suntem eficienti, degeaba suntem complicați”, spunea Marian Vanghelie în martie 2013.

Despre începutul carierei sale politice, mentorul său, Miron Mitrea, declara, potrivit Știrile Pro TV, că a intrat în PSD din întâmplare: „La început, Marian ducea tăvi cu mâncare la reuniunile de partid”. Iar câștigarea fotoliului de primar, în 2010, a fost rampa de lansare pe scena politică românească.

Cristian Băcan, de la avocatură la Primărie

Cristian Băcanu, secretar de stat la Ministerul Justiției și președintele PNL în Sectorul 5, și-a asumat să schimbe ”destinul” sectorului, potrivit sloganului electoral. Băcanu are 36 de ani și provine de la Iași, unde a studiat Dreptul. A intrat în politică în 2017, după ce PSD a adoptat OUG 13, conform descrierii pe care și-o face pe contul de Facebook. Numele lui Băcanu a fost vehiculat pe lista PNL cu propuneri pentru ministerul Justiției, potrivit România Liberă.

Viziunea mea pentru Sectorul 5 presupune regenerare urbană precum şi reabilitarea şi înființarea de spații verzi şi locuri de joacă. A venit momentul ca Bucureştenii să nu mai accepte bătaia de joc a administrației PSD. Împreună vom schimba destinul Sectorului 5”, scrie Cristian Băcanu pe Facebook.
Foto: Cristian Băcanu Facebook
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului