Călin Popescu Tăriceanu, după înfrângerea suferită de Gabriela Firea: ”Așa se întâmplă când disprețuieșți un ajutor dezinteresat doar pentru că ți se pare prea mic”

Călin Popescu Tăriceanu, după înfrângerea suferită de Gabriela Firea: ”Așa se întâmplă când disprețuieșți un ajutor dezinteresat doar pentru că ți se pare prea mic”
Tăriceanu, reacție dură după recordul Covid-19: „Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor sau sănătatea oamenilor?”
Publicat: 29/09/2020, 10:31

Liderul ALDE – Călin Popescu Tăriceanu – trage concluzii dure după alegerile locale 2020, pe pagina sa de socializare, insistând asupra ideii că – dacă ar fi existat o alianță – scenariul scrutinului s-ar fi desfășurat într-un cu totul alt mod.

Călin Popescu Tăriceanu consideră că Gabriela Firea ”greșește” căutând vinovați după ce a pierdut alegerile pentru fotoliul de primar al Capitalei, motivul eșecului fiind chiar ”deciziile” pe care ea le-a luat în contextul politic. Liderul ALDE precizează că însăși Gabriela Firea a refuzat o alianță, iar ”falsificarea adevărului” nu mai poate fi acceptată.

”Gabriela Firea greșește atunci când caută vinovați pentru înfrângerea de la Capitală altundeva decât în propriile decizii! Alianța care putea să-i mai aducă un nou mandat de primar general a fost refuzată chiar de ea. Nu putem acum să acceptăm falsificarea adevărului doar pentru ca dna Firea să-și poată găsi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitală. ALDE, Pro România și PSD au fost în discuții foarte avansate pentru realizarea unei alianțe la alegerile locale, care ar fi urmat să se transforme într-o alianţă și pentru alegerile parlamentare”, scrie Tăriceanu în mediul online.

În județele unde ALDE a reușit să realizeze alianțe cu PSD, au existat foarte multe situații în care s-a obținut victoria. Însă, precizează Călin Popescu Tăriceanu, Gabriela Firea ”s-a împotrivit alianței”, iar Marcel Ciolacu – președintele PSD –  a recunoscut că nu i-a impus acesteia o alianță pentru a nu fi considerat ”responsabil” în cazul unui rezultat negativ la vot.

”De altfel, ALDE a realizat acest gen de alianțe cu PSD-ul într-o serie de județe, alianțe care în cele mai multe situații s-au dovedit de succes. În momentul în care s-a ajuns la alianța pentru București, dna Firea s-a împotrivit alianței, iar președintele PSD, dl Ciolacu, a declarat că nu vrea să-i impună o alianță pentru a nu fi considerat responsabil în cazul unui eșec!”, mai scrie liderul ALDE.

”Nu am ajuns în acest impas pentru că noi la ALDE am fi condiționat cu ceva această alianţă, locuri pe listă sau alte funcții, ci pentru că lipsa de experiență a dnei Firea a împins-o spre această soluție. După cum am văzut în campanie a candidat atât de singură încât s-a ferit foarte tare și de propriul partid”

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu: ”Dacă am fi avut o alianță, Bucureștiul nu ajungea pe mâna unor demagogi!”

Gabriela Firea ar fi putut câștiga – în cazul unei alianțe – cel de-al doila mandat la Primăria Generală a Capitalei, însă decizia pe care a luat-o a fost una greșită, iar rezultatele confirmă această concluzie.

”Decizia dnei Firea a fost una greșită și ea ne-a afectat pe toți cei care am fost în alianța de guvernare. Această decizie o lipsește acum de al doilea mandat și pe ea și pe alți colegi de la sectoare”, notează Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

”Dacă am fi avut o alianţă, așa cum am propus, probabil că acum Vlad Voiculescu nu mai amenința primarii în funcție cu închisoarea. Dacă am fi avut o alianță, așa cum am propus, Dan Tudorache era primar la sectorul 1. Dacă am fi avut o alianță, așa cum am propus, Bucureștiul nu ajungea pe mâna unor demagogi!”

Călin Popescu Tăriceanu

”Dar așa se întâmplă când disprețuieșți un ajutor dezinteresat doar pentru că ți se pare prea mic”, încheie liderul ALDE postarea din mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase