Cristian Tudor Popescu explică de ce a pierdut Gabriela Firea alegerile: „Face parte din neoceaușism, are exact aceleași năravuri”

Cristian Tudor Popescu explică de ce a pierdut Gabriela Firea alegerile: „Face parte din neoceaușism, are exact aceleași năravuri”
Cristian Tudor Popescu explică de ce a pierdut Gabriela Firea alegerile: „Face parte din neoceaușism, are exact aceleași năravuri”. Sursa foto: Facebook/Cristian Tudor Popescu
Publicat: 29/09/2020, 12:36

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat luni seara, în timpul unei intervenții în cadrul ediției de seară a Știrilor Pro TV, de ce crede el că Gabriela Firea a pierdut alegerile pentru Primăria Municipiului București în fața lui Nicușor Dan.

Gazetarul a explicat că, din punctul său de vedere, deși este tânără, Gabriela Firea „face parte din neoceaușism”.

Cristian Tudor Popescu spune că Firea le-a spus de-a lungul mandatului său bucureștenilor că ceea ce aceștia văd nu este real.

CTP: „Firea face parte dintre cei vechi. Este, împreună cu acel bal al vampirilor, care nu știu dacă au intrat la Consiliul General, cu Mitică Dragomir, Petre Roman, Anghel Iordănescu … Dna Firea face parte din neoceaușism, chiar dacă este mult mai tânără, are chiar exact aceleași năravuri. Știți de ce s-a comportat în mod ceaușist?! Fiindcă a nutrit convingerea lui Ceaușescu până în ultimul moment, aceea că poți să le spui oamenilor că ce văd nu este adevărat. Ce văd cu ochii, ce miros, ce aud în acest oraș, dna Firea ne spunea în fiecare moment: «Nu e adevărat ce vedeți!» Știți cum e, ca în acea anecdotă cu soția care îl prinde pe soț în pat cu amanta și soțul îi spune…”

Andreea Esca: …Ce vezi nu e ceea ce crezi.

CTP: Uite, îl știți. Soțul spune: nu e adevărat, ai halucinații, trebuie să te duci la doctor. Puteai să te întrebi dacă nu cumva ți-ai pierdut mințile, dacă nu trăiești într-o realitate paralelă. Ea a vărsat această realitate paralelă asupra noastră exact cum făcea Nicolae Ceaușescu, care ne spunea mereu că trăim foarte bine, dar nu ne dăm seama.

Nicușor Dan a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei

Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și USR PLUS, a câștigat alegerile locale pentru Primăria Capitalei.

În noaptea de duminică spre luni, după anunțarea exit-poll-urilor, Mihai Șora a concluzionat înfrângerea Gabrielei Firea, evidențiind o problemă a Capitalei, des adusă în discuție în timpul campaniei electorale. „A venit apa caldă”, a scris filosoful, în condițiile în care procentul dintre Firea și Nicușor Dan, anunțat aseară, a fost prea mare pentru a exista îndoieli în privința victoriei candidatului Dreptei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase