Nicușor Dan începe „curățenia”! Primele persoane care vor „zbura” din Primăria Capitalei

Nicușor Dan începe „curățenia”! Primele persoane care vor „zbura” din Primăria Capitalei
Nicușor Dan începe „curățenia”! Primele persoane care vor „zbura” din Primăria Capitalei
Publicat: 28/09/2020, 10:59

Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și USR PLUS, a câștigat alegerile locale pentru Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a promis că se va ține de cuvânt și îi va concedia pe Ștefan Dumitrașcu, arhitectul-șef, despre care a spus că a semnat sute de autorizații anulate și Adrian Iordache, directorul Direcției Juridic, acuzat că a semnat sute de acte ilegale.

Noul primar îi va concedia pe cei doi, dar și pe alții, dorind să facă o adevărată „curățenie” la Primăria Capitalei, după debarcarea Gabrielei Firea.

Nicușor Dan: Unii directori vor zbura din prima!

„Unii directori vor zbura din prima, cum e şeful Direcţiei Juridice, Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie, şi Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-șef. Legea Administraţiei Publice spune că trebuie să faci o comisie care evaluează performanţa acestor oameni și dispune sancţiuni.

Dacă vorbim de Iordache care a semnat în calitate de director al Direcţiei Juridice sute de acte ilegale, e suficient ca un director al Direcţiei Juridice să plece din primărie, la fel şi arhitectul-şef, care a semnat sute de autorizaţii anulate apoi”, a spus Nicuşor Dan, la TVR 1.

La ora 08:00, Nicușor Dan, candidatul PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei, avea 41,82% din voturi, în timp ce contracandidata sa de la PSD, edilul în funcţie Gabriela Firea, avea un scor de 37,4%, potrivit datelor provizorii, după numărarea a peste 90% din voturi.

Mihai Șora, după victoria lui Nicușor Dan în București: „A venit apa caldă”

În noaptea de duminică spre luni, după anunțarea exit-poll-urilor, Mihai Șora a concluzionat înfrângerea Gabrielei Firea, evidențiind o problemă a Capitalei, des adusă în discuție în timpul campaniei electorale. „A venit apa caldă”, a scris filosoful, în condițiile în care procentul dintre Firea și Nicușor Dan, anunțat aseară, a fost prea mare pentru a exista îndoilei în privința victoriei candidatului Dreptei.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult