Fierbinți ”fierbe” înainte de alegerile locale: ”Pe cine am vrut, pe ăla l-am votat! / Virusul ăsta e un microb pe care nu-l vezi!” (VIDEO/EXCLUSIV)

Redactor:
Ina Stoica

Atmosfera electorală din Fierbinți – județul Ialomița – crește la temperaturi ”caniculare” în proximitatea alegerilor locale. Localitatea devenită faimoasă în România după ce a fost ”populată” de Celentano, Firicel, Aspirina sau Bobiță (personajele celebrului serial de la PRO TV), este azi în ”fierbere”. La 46 de kilometri de Bucureşti, comuna care şi-a schimbat încadrarea în 2004 în oraș, a devenit un fenomen național de referință pentru profilul alegătorilor și al aleșilor în mediul rural.

Locul mustește a personaje care mai de care pitorești și pestrițe. În Fierbinți oamenii nu își exercită doar dreptul la vot. Unii sunt și entuziaști când alegerile le bat la ușă. Deși localitatea a căpat o imagine din serialul cu pricina, realitatea te izbește de drumurile încă nedezvoltate, acoperite de pietriș și praf.

Chiar dacă nu lipsesc persoanejele zgomotoase, berea și semințele, locuitorii sunt mândrii că trăiesc și, după cum înșiși mărturisesc, au cu cine vota. Oamenii spun că unde-i lege, nu-i tocmeală, iar în pandemie se supun regulilor venite ”de sus”.

În Fierbinți, unde-i lege nu-i tocmeală!

Mirosul de iarbă proaspăt tăiată, țigări și bere duhnește deasupra ”Fierbinților”. Pe câteva garduri zac lipite afișele spălate de soare cu cei care concurează pe fotoliul de primar. Centrul e ticsit cu magazine alimentare care se întrec care mai de care în oferte cu de-ale gurii. În zona Căminului Cultural, câțiva bărbați cu biciclete stau de vorbă în timp ce ard țigară după țigară.

La prima cârciumă de la intrare din localitate, nea Mihai și prietenul său erau încă indeciși dacă astăzi vor sorbi o bere sau nu. În schimb, la alegerile de duminică nici nu se pune problema să nu voteze.

Votăm cu primarul nostru. Avem cu cine. Cu pandemia dacă ai ținut regulile a fost bine. Cred în virus?! Cum să nu cred?! Virusul ăsta e un microb pe care nu-l vezi! Dacă mai știi că ai avut și unele probleme cu plămânii…eu am văzut câțiva tineri care nu voiau să-și pună masca. Nu că m-am contrazis cu ei  și le-am zis > Ce zic ăia, e clar. Așa se face!

Foto: Nea Mihai din Fierbinți

”Cu pandemie nu e de glumit”

Cu cât avansăm , tanti Ioana nu face rabat de la regulă. Se duce la vot și insistă să ne spună că votul este secret. Viața în Fierbinți e normală și lucrurile își urmează cursul firesc. Cu toate astea, oamenii poartă măști, consultă medicul și regulile impuse de COVID-19 sunt brătară de aur.

La 70 și ceva de ani n-am lipsit o dată. Pe cine am dorit, pe cine am vrut, pe ăla l-am votat. Nu se spune. E ceva secret. Cu pandemia a fost bine. Am stat ascunsă. M-am băgat în gaură de șarpe. Oriunde am plecat am purtat masca că mi-e frică. Nu e de glumit, spune femeia.

În centrul din Fierbinți, un bărbat își așteaptă în mașina soția să vină de la doctor. Dorel rotește o țigară printre degete și analizează, cu îngrijorare, situația alegerilor: „O să vină oamenii la vot. Dar normal, acum nu trebuia să facă alegerile astea. Puteau să fie amânate. Dar ce să facem, fiecare trage pentru turta lui. Adică noi, ăștia mai amărâți, care avem niște pensii de mizerie”.

În Fierbinți discuțiile despre alegeri sunt în toi, chiar dacă toamna bate la ușă și orașul încă nedezvoltat se va acoperi de frunze și omăt.

Foto all: Mihai Pop/Gândul

 

 

 

 

EXCLUSIV | Buget incredibil de mare pentru o echipă din România pentru a visa la...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Video. Morții de Covid, ținuți în saci în subsolul unui spital. Autoritățile spun că rudele...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Cum a apărut Elena Udrea în parc, alături de fetița ei. Nu ai mai văzut-o...
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide