Ștefan Florescu, candidat PMP la Primăria Sectorului 6, vorbește la GÂNDUL LIVE despre problemele locuitorilor și soluțiile pe care le-a pregătit – VIDEO

Ștefan Florescu, candidat PMP la Primăria Sectorului 6, vorbește la GÂNDUL LIVE despre problemele locuitorilor și soluțiile pe care le-a pregătit - VIDEO
Ștefan Florescu, candidat PMP la Primăria Sectorului 6, vorbește la GÂNDUL LIVE despre problemele locuitorilor și soluțiile pe care le-a pregătit
Publicat: 03/09/2020, 13:40
Actualizat: 03/09/2020, 14:33

Candidatul PMP la Primăria Sectorului 6, Ștefan Florescu,  vorbește la GÂNDUL LIVE despre problemele din sector pe care le-a identificat în urma consultării cu cetățenii, dar și despre proiectele care reprezintă soluții și pe care vrea să le implementeze dacă va câștiga postul pentru care candidează la alegerile locale 2020 de la sfârșitul lunii septembrie. 

Cum influențează factorul politic gestionarea redeschiderii școlilor în timpul pandemiei de coronavirus?

„Aici este o problemă având în vedere faptul că pe 27 septembrie au loc alegerile locale în toate școlile din București și nu numai. Este o problemă pentru că nu se știe până la ora actuală cum vor decurge aceste locale și cum se vor pregăti și se vor organiza autoritățile locale cu privință la stadiul în care se află liceele, școlile în momentul respectiv. Este greu să gândesc în momentul de față că am și eu doi copii care se pregătesc să meargă la școală. Cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar, nici măcar nu ne-au anunțat cum vor fi prioritizate prezența la cursuri, cine va veni, cine nu, cine va sta în online, cine va merge la școală. Este o problemă gravă, pe care cu siguranță autoritățile locale trebuie să o gestioneze. Eu, în cazul în care aș fi fost primar al Sectorului 6, aș fi suplimentat clar și aș fi amplasat în curțile școlilor și ale grădinițelor niște containere modulare dotate conform standardelor europene și atunci ar fi fost mult mai simplu pentru părinți să își aducă copii astfel încât ei să poată să își desfășoare cursurile cu distanțare socială, cu toate regulile care se impun de către DSP. Nu văd o rezolvare prin montarea acelor plexiglasuri pentru că din păcate copiii vor interacționa în pauze, după ce vor ieși de la cursuri, înainte ca ei să intre la cursuri. Și atunci mă tem că acele investiții sunt degeaba făcute”, a declarat Ștefan Florescu.

„Au tot candidat fel și fel de oameni care au mințit electoratul!”

„În primul rând vreau să vă spun că de-a lungul timpului au tot candidat fel și fel de oameni care din păcate în campania electorală au mințit electoratul și mai apoi, după 4 ani de zile, s-a dovedit că ei nu au fost corecți față de electorat. O problemă majoră este atunci când tu ca și candidat, fără a avea experiența administrației publice locale, te înscri într-o cursă electorală fără cunoști problemele din sector, cele cu care se confruntă oamenii în comunitate, fără a avea soluții pentru a rezolva aceste probleme, cu atât mai mult, fără a cunoaște Sectorul 6 și asta s-a întâmplat în decursul timpului cu toți primarii care au trecut prin Primăria Sectorului 6.Au fost niște candidați amatori care au venit și am spus-o clar: nu poți să vii să intri în Primăria Sectorului 6 să faci experiențe pe buget. Un primar fără experiență care va intra în primăria sectorului, un an de zile, îi trebuie cel puțin să poată să cunoască subordonații, birocrația și tot sistemul primăriei de sector, doi ani de zile îi trebuie să cunoască sectorul stradă cu stradă și problemele sectorului, va trebui să lucreze pe o perioadă de cel puțin un an de zile pentru a veni cu soluții în rezolvarea problemelor și atunci, după 4 ani d e mandat, abia atunci când vrei să te apuci de rezolvarea lor, s-a terminat mandatul. Asta s-a întâmplat de-a lungul timpului în Sectorul 6, au trecut 30 de ani de la Revoluție și constatăm cu stupoare că în Sectorul 6 există străzi fără apă și canal, există ulițe, străzi din pământ, există deficit de locuri de parcare, de creșe, grădinițe, unități de învățământ, să înscri un copil într-o unitate de învățământ este foarte greu. Și toate acestea nu fac decât să te pună pe gânduri că atunci când candidații se înscriu într-o cursă electorală ei ar trebui triați și ar trebui făcute niște criterii pentru a-i băga pe aceștia într-o cursă electorală”, a mai susținut candidatul PMP la Primăria Sectorului 6 în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE.

Ștefan Florescu, candidat PMP la Sectorul 6, vorbește la GÂNDUL LIVE despre problemele locuitorilor și soluțiile pe care le-a pregătit

„Eu de 15 ani bat străzile Sectorului 6, sunt omul potrivit la locul potrivit. De ce? Pentru că sunt străzile pe care le-am călcat, cunosc problemele oamenilor, cunosc oamenii, am cea mai mare notorietate și am și soluții la problemele cu care aceștia se confruntă. Vreau să schimb fata Sectorului 6 pentru că omul trebuie să se simtă în sector ca la el în casă. Este inadmisibil să găsim spații verzi neîngrijite, să nu avem locuri de parcare, să nu putem duce copii la creșe, la grădinițe, din cauza deficitului foarte mare de locuri. Cu atât mai mult, sunt foarte multe proiecte pe care le am și cu care am venit în întâmpinare electoratului vorbind și discutând în fiecare zi pe stradă – transparență în cheltuirea banului public, o spun clar, cunoscând faptul că banii astăzi în Sectorul 6 se cheltuiesc după prioritățile altora, nu după prioritățile oamenilor. Digitalizarea admnistrației publice locale este un alt proiect pe care vreau să îl aduc, să digitalizez toate unitățile din Sectorul 6, construirea de creșe și grădinițe, școli dotate și sigure, majorarea cuantumului burselor pentru elevi; trebuie să îi onorăm pe acești copii care învață, care sunt premianți și care sunt practic viitorul țării; parcuri și locuri de joacă pentru copii, între blocuri acolo unde lipsesc cu desăvârșire, blocuri reabilitate termic la prețuri corecte și cu fonduri europene pentru că până acum s-au reabilitat doar cu împrumuturi de la bancă, fapt pentru are a fost îndatorată Primăria Sectorului 6 cu zeci de milioane de euro; odată cu reabilitarea termică și montarea de centrale termice, între blocuri, acolo unde locuitorii în momentul de față au o problemă majoră cu apa caldă – sunt cartiere întregi care nu au apă caldă; asfaltarea străzilor și a aleilor dintre blocuri și a trotuarelor – sunt zone unde mămicile cu cărucioare sau vârstnicii nu pot circula din cauza aleilor neasfaltate; un spital este prioritar pentru mine în Sectorul 6, care nu are un spital care să deservească locuitorii din sector, dar nu numai… (…) Toți primarii care au trecut pe la Primăria Sectorului 6 au promis că vor construi un spital – nu au fost în stare, au rămas doar cu minciunile; trebuie amenajate locuri de parcare și chiar parcări inteligente; policlinici sociale – sunt foarte mulți vârstnici în Sectorul 6 care nu au posibilitatea de a merge la o clinică privată, deci va trebui cu siguranță să construim în fiecare cartier o policlinică socială.

Mai disuctăm acum de un proiect ambițios – Lacul Morii din cartierul Crângași și insula vor fi pentru mine un punct turistic de atracție pentru toți turiștii din afara Sectorului 6, chiar și din afara Bucureștiului. Vreau să amenejez acolo o zonă de relaxare, cu tot felul de minuni, cu bază sportivă, cu locuri de joacă pentru copii, cu piste pentru biciclete, jogging, role, cu zone pentru pescuit sportiv, cu tot felul de ambarcațiuni și de competiții sportive care vor avea loc săptămânal în Sectorul 6. Dar și piețe curate și moderne, unde să aducem producători din zonele limitrofe ale Sectorului 6 să își poată vinde produsele proaspete și bune pentru cetățeni.

Mai este o problemă în Sectorul 6. S-a promis de nai de zile lărgirea străzii Prelungirea Ghencea. Primăria Generală a avut proiectul, au fost banii, se tărăgănează de cel puțin 8 ani de zile. Primarii de sector și cei ai Capitalei care s-au perindat până acum au promis că vor finaliza acest proiect în urmă cu 3-4 ani de zile. În momentul de față, de abia s-au apucat, exact de la intersecția străzii Brașov cu strada Prelungirea Ghencea. Este un proiect care vizează o zonă a sectorului unde toți bucureștenii merg către Șoseaua de centură, este o zonă aglomerată”, a anunțat Ștefan Florescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația