EXCLUSIV. Marian Oprișan, dezvăluiri despre cum s-a tranșat conflictul cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ce a fost ales vicepreședinte al CJ Vrancea

Redactor:
Gilda Popa
EXCLUSIV. Marian Oprișan, dezvăluiri despre cum s-a tranșat conflictul cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ce a fost ales vicepreședinte al CJ Vrancea
Sursa FOTO: pagina de Facebook a PSD Vrancea

Marian Oprișan a revenit joi, la conducerea Consiliului Județean Vrancea, de data aceasta în funcția de vicepreședinte al legislativului județean (condus de liberalul Cătălin Toma), după ce a fost „mazilit” de la conducerea PSD Vrancea și exclus de pe listele PSD pentru alegerile parlamentare de liderul social-democrat, Marcel Ciolacu. Conflictul dintre cei doi „grei” PSD a escaladat în contextul pierderii alegerilor locale la Vrancea de către Oprișan, care ar fi organizat un „puci” local după ce a fost tras pe linie moartă de conducerea centrală a partidului.

În cele din urmă, Oprișan a făcut un pas înapoi, și-a retras candidatura pentru Senat, dar a reușit să intre din nou în cărți. În acest context, fostul șef al Consiliului Județean Vrancea a dezvăluit, în exclusivitate, pentru GÂNDUL.RO, care este relația sa cu Marcel Ciolacu în acest moment.

„Am fost votat de 60.000 de cetățeni din județul Vrancea, nu vreau să-i dezamăgesc pe vrâncenii mei dragi. Voi continua proiectele pe care le-am început”, a declarat Marian Oprișan pentru GÂNDUL.RO.

„Armistițiul” dintre Marian Oprișan și Marcel Ciolacu a adus două voturi-cheie în CJ Vrancea pentru social-democrați

În ce privește conflictul la scenă deschisă cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, acesta s-ar fi atenuat după ce organizația PSD Vrancea și-a manifestat susținerea aproape unanimă pentru Marian Oprișan. În acest moment, cei doi par să fi ajuns la un armistițiu care a adus social-democraților două voturi-cheie în Consiliul Județean Vrancea. Mai precis cele două voturi ale ALDE.

După alegerile locale din septembrie, PSD va avea 15 consilieri județeni, PNL tot 15, iar ALDE va avea doi consilieri. Marian Oprișan a pierdut șefia Consiliului Județean Vrancea după ce Cătălin Dumitru Toma, sustinut de PNL si USR-PLUS, a adunat circa 45% din voturi, însă a câștigat poziția de vicepreședinte care aduce practic CJ Vrancea înapoi în siajul PSD.

„Am o relație instituțională cu președintele PSD, domnul Marcel Ciolacu”, a declarat Marian Oprișan pentru GÂNDUL.RO

Surse citate de presa locală spun că Oprișan ar intenționa să-și reia funcția de președinte al PSD Vrancea

Fostul lider al PSD Vrancea mai precizează, pentru GÂNDUL.RO că, în acest moment, nu-și pune problema dacă ar putea sau nu să candideze din nou pentru șefia PSD Vrancea, pentru că deocamdată se concentrează pe proiectele județului. Surse citate de presa locală spun că Oprișan ar intenționa să-și reia funcția de președinte al PSD Vrancea la o nouă conferință județeană, cu tote șansele de a fi votat în unanimitate.

Reamintim că, pe 20 octombrie, Organizația PSD Vrancea a anunțat, într-un comunicat, că și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul PSD Vrancea, dar și în sistem online. Pe primul loc la Senat figura Marian Oprișan, care, preciza comunicatul, a fost propus „în unanimitate” de membrii Consiliului Politic Județean.

Listele cu candidații pentru locurile de parlamentari trimise de Marian Oprișan, de la Vrancea, au fost invalidate, a declarat, miercuri, 21 octmbrie, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Tot miercuri, 21 octombrie, Marian Oprișan a anunțat că a hotărât să își retragă candidatura pentru funcția de senator. „Mai mult ca oricând cred că în PSD este nevoie de unitate”, a afirmat la acel moment liderul PSD Vrancea.

Ulterior, PSD l-a susținut pe Marian Oprișan pentru funcția de vicepreședinte în Consiliul Județean Vrancea.

Marian Oprișan a revenit la conducerea CJ Vrancea la propunerea PSD

Marian Oprișan a revenit la conducerea CJ Vrancea la propunerea PSD, scrie presa locală, după ce conflictul cu liderul social-democrat, Marcel Ciolacu pare să se fi tranșat cu retragerea candidaturii „baronului de Vrancea” pentru funcția de senator. După numărarea voturilor, la turul al doilea de alegeri (Ionel Cel-Mare obținuse 31 de voturi din primul tur), Marian Oprișan a ieșit învingător în fața contracandidatului său, Mihăiță Lepădatu, susținut de PNL-USR-PLUS cu scorul de 17 voturi la 15, ceea ce înseamnă că cele două voturi ALDE s-au dus la PSD.

Propunerile grupurilor politice pentru vicepreședinți au fost următoarele, scrie Ziarul de Vrancea: grupul PNL-USR i-a propus pe Ionel Cel Mare (președintele ALDE Vrancea) și pe Mihăiță Lepădatu (președintele USR Vrancea), PSD i-a propus pe Marian Oprișan (PSD) și pe Ionel Cel Mare (ALDE), în timp ce grupul ALDE-PLUS nu a făcut propuneri. Pentru alegerea unuia dintre vicepreședinți erau necesare cel puțin 17 voturi (jumătate +1 din 32, numărul total al consilierilor județeni). Aceasta în condițiile în care grupul PNL – USR -PLUS a obținut 15 mandate în CJ Vrancea, PSD are 15 mandate, iar ALDE două mandate.

„Înțelegerile de culise” de ultimă oră au cântărit decisiv în votul pentru locul doi în CJ Vrancea: voturile ALDE, decisive pentru Marian Oprișan

Într-un prim tur, a fost ales vicepreședinte doar Ionel Cel Mare (ALDE), care a obținut 31 de voturi din 32, un vot fiind nul. Încă de aici s-a observat că reprezentantul ALDE a fost ales atât de PSD, cât și de PNL-USR. Celelalte propuneri au primit următoarele voturi în primul tur: Marian Oprișan (PSD) – 16 voturi, Mihăiță Lepădatu (USR) – 15 voturi. În al doilea tur, Oprișan a primit 17 voturi.
Înţelegerile de culise de ultimă oră s-au văzut însă la vot. Ionel Cel Mare a fost votat de Alianţa PNL-USR-PLUS şi de toţi consilierii PSD, mai puţin de unul, care ar fi introdus greşit un buletin în urnă, iar Marian Oprişan a fost votat de toţi cei 15 consilieri PSD, plus încă un consilier, cel mai probabil de la ALDE. În aceste condiţii, cu doar un vicepreşedinte ales cu 31 de voturi din 32 de aleşi(Ionel Cel Mare), s-a mai derulat un tur de scrutin, pentru departajare, între Marian Oprişan, care obţinuse 16 voturi şi Mihăiţă Lepădatu (15 voturi), vicepreşedinte fiind ales în final Marian Oprişan, cu 17 voturi, faţă de 15 ale reprezentantului USR.

 

 

 

 

 

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
De ce a MURIT, de fapt, Maradona! Ce au gasit medicii in trupul sau...
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
CTP, în război cu Monica Pop! Se înjură ca la ușa cortului: Afirmații scelerate, de...
Diego Maradona a murit în urma unui stop cardio-respirator
Nurcile cu coronavirus, în stare avansată de descompunere, ies prin pământ din gropile comune unde...
De ce a MURIT, de fapt, Maradona! Ce au gasit medicii in trupul sau...
Ce spunea Maradona despre Hagi și Popescu. ”A fost rivalul meu”
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ULTIMA ORĂ! Se majorează pensiile cu 40%? Decizia e FINALĂ! Pensionarii sunt în lacrimi
Anunț BOMBĂ: ”Nu e nevoie de vaccin. Pandemia s-a ÎNCHEIAT”. Fostul vicepreședinte Pfizer rupe tăcerea
Preşedintele Klaus Iohannis, anunț după ședința de la Cotroceni. "Am ajuns pe un palier, iar...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este noua preferinţă a românilor în materie de locuinţe. De câţiva ani, nu mulţi,...
Zodiile pe care finalul de an nu le prinde împreună. Despărțirile vor fi cu multe...
Inchide