Nicușor Dan, după probabila victorie la Primăria Capitalei: „O să înceapă o altă administrație a Bucureștiului” / Ludovic Orban: Guvernul are un partener solid, serios, responsabil, la Primăria Capitalei- VIDEO

Nicușor Dan, după probabila victorie la Primăria Capitalei: „O să înceapă o altă administrație a Bucureștiului” / Ludovic Orban: Guvernul are un partener solid, serios, responsabil, la Primăria Capitalei- VIDEO
Nicușor Dan, întrebat dacă se înscrie în PNL: „Ce se va întâmpla în viit o să vedem”. Foto: Gândul
Publicat: 27/09/2020, 22:35
Actualizat: 28/09/2020, 00:07

Nicușor Dan, care a obținut funcția de primar al Capitalei potrivit exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde, susține declarații de presă alături de premierul Ludovic Orban, conducător al partidului PNL, care l-a susținut pe candidatul la PMB în cursa electorală. 

„Am venit să mulțumes partenerilor din PNL pentru campania pe crae am dus-o împreună, am venit să mulțumesc prietenului meu Ludovic Orban, pentru campania pe care am dus-o împreună. Vreau să asigur bucureștenii că începând de mâine o să înceapă, începând de peste 10 zile când o să fie depus jurământul, o să înceapă o altă administrație a Bucureștiului, care să fie în primul rând parteneră cu cetățeanul, o administrație care să folosească energiile deosebite ale acestui oraș, să fie parteneră cu mediul de afaceri, cu mediul academic, cu specialiștii, cu ONG-urile, cu asociațiile profesionale.

Vreau să îi asigur pe bucureșteni, și primul ministru o să vă spună mai multe, că vom colabora cu Guvernul României cu rezolvarea acelor probleme care nu pot fi rezolvate decât în colaborare, că acesta este metroul de suprafața, sau autostrada de centură sau șoseaua de centură sau centura verde a Bcureștiului, fiecare din aceste lucruri, așa cum Ludovic Orban a spus-o de mai multe ori, vor fi rezolvate în parteneriat între Primăria Capitalei și Guvernul României pentru că cred că Bucureștiul a avut mult prea mult de scandaluri care să acopere rezolvarea concretă a problemlor pe care bucureștenii le au. E o seară foarte frumoasă, chiar de mâine ne vom apuca de muncă pentru ca să fim pregătiți în momentul în care depunem jurământul, și primarii generali și de sectoare și majoritățile din consiile generale și ale sectoarelor”, a declarat Nicușor Dan.

Pe fundal, un susținător al lui Nicușor Dan strigă plin de speranță „Nu ne dezamăgiți!”.

Ludovic Orban: „Bucureștenii au decis clar că vor un altfel de administrație în București”

„Astăzi, bucureștenii au decis clar că vor un altfel de administrație în București, o administrație mai puțin preocupată de imagine, una care să arată respect față de cetățeni, una care să aibă o viziune de dezvoltare a Capitalei României, o administrație care să pună Bucureștiul în rândul celor mai importante capitale europene. Mărturisesc cu un sentiment de bucurie că, deși nu mi-a fost ușor, am luat decizia de a-l sprijini pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Am luat această decizie din foarte multe considerente.

Astăzi, se vede clar că dacă nu eram împreună cu partenerii noștri din USR-PLUS pentru a-l susține pe Nicușor Dan, ar fi fost foarte dificil să dăm la o parte caracatița pesedistă și să eliberăm Bucureștiul. De asemenea, în decizia de a-l susține pe Nicușor Dan a contat enorm onestitatea lui Nicușor Dan, bunul simț, cunoașterea problemelor Bucureștiului, devotamentul față de bucureșteni și implicarea lui în rezolvarea problemelor oamenilor obișnuiți și atunci când Nicușor Dan nu a avut putere. Vreau să spun limpede că tot ceea ce am spus și înainte de a începe campania electorală și pe perioada campaniei electorale rămâne în picioare.

Astăzi, Guvernul are un partener solid, serios, responsabil la Primăria Capitalei. Imediat, începând de luni-marți, reanalizăm toate proiectele pe care le-am prezentat în campanie și Guvernul este alături de Nicușor Dan și de echipa de la Consiliul General al Capitalei pentru a sprijini toate proiectele importante pentru București în care este implicat și Guvernul României. Foarte multe proiecte ale Bucureștiului sunt realizate în parteneriat. Astăzi este clar că între Guvern și Primarul General al Capitalei ales de bucureșteni există un parteneriat solid, bazat pe o viziune comună, care va duce la rezult extrem de important pentru București. Sunt proiecte care au bătut pasul pe loc și pe care noi le vom susține împreună – autostrada de centură a Bucureștiului, Bucureștiul astăzi este singura capitală din Europa care nu are autostradă de centură, va deveni realitate. Toate intersecțiile dintre bulevardele Bucureștiului și centura capitalei vor fi soluționate prin lucrări crae să elimine conflictele de trafic și anume – pasaje supraterane și pasaje subterane. Principala cauză a poluării cu praf este absența unei centuri verzi, a unei păduri, care să înconjoare Bucureștiuluyi, și am discutat și acest lucru cu Nicușor Dan și vom căuta soluții, și aici vom avea și colaborarea județului Ilfov și al localitățile din județele Ilfov, care cele mai multe vor fi conduse de primari liberali.

Metrou – avem un program ambițios de dezvoltare a transportului subteran șide dezvoltare a metroului ușor, de suprafață. Tot legat de transport, centura feroviară a Bucureștiului există și suntem gata să o modernizăm astfel încât să o punem la dispoziția Bucureștiului. Nu în ultimul rând, deja am început și vom continua împreună cu Primăria Capitalei, scoaterea la lumină a frumuseților Bucureștiului, reabilitarea clădirilor reprezentative, clădiri de patrimoniu, clădiri care pot reprezenta o carte de vizită care să impesioneze. Și nu în ultimul rând, valorificarea tuturor atuurilor pe care le are Bucureștiul, pentru a deveni o capitală economică a regiunii. Avem toate datele necesare, singura așteptare pe care o aveam era ca bucureștenii să aleagă un Primar General de încredere”, a susținut Ludovic Orban.

Nicușor Dan, a treia oară cu noroc

„Fiecare din încercările de până acum au fost, în opinia mea, mari succese, mai întâi a fost o candidatură independentă care a dus la 9%, apoi a fost o candidatură cu un partid nou înființat pe care l-am dus la 25%. Am cu, însă, lucrul cel mai important a fost că după 12 ani de admn psd în prm cap PNL și USR-PLUS au ascultat dorința bucureștenilor și au făcut acest parteneriat. Nu a fost ușor, dar este o decizie extrem de importantă și responsabilă pentru care meritul revine președinților acestor partide”, a declarat câștigătorul probabil al funției de primar al Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului