Reguli anunțate de prim-ministrul Orban pentru campania electorală/ Ludovic Orban: „Trebuie să adoptăm regulile pentru reluarea activității restaurantelor în spații închise până la data de 1 septembrie”

Redactor:
Florentina Dinu
Reguli anunțate de prim-ministrul Orban pentru campania electorală/ Ludovic Orban: „Trebuie să adoptăm regulile pentru reluarea activității restaurantelor în spații închise până la data de 1 septembrie”

Ludovic Orban a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern susținută în această seară, regulile ce vor trebui a fi respectate în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale. Astfel, candidații și echipele de susținători vor trebui să poarte masca sanitară, reguli similare ce trebuie a fi respectate și la evenimentele culturale. Distribuirea materialelor electorale se va face fie prin auto-servire, prin poștă sau este necesar a fi tiplate. În caz contrar, dacă sunt distribuite prin mâna, dezinfecția mâinilor este obligatorie. Prim-ministrul a specificat că o decizie CNSU referitoare la redeschiderea activitatiilor culturale, activitatiilor în spații închise, va fi transpusă în Hotarea de Guvern până la data de 1 septembrie

Prim-ministrul: „Participanții la evenimentele electorale trebuie să respecte regulile similare regulilor de la evenimentele de tip cultural”

„În privința regulilor este clar că vom impune obligația candidaților și echipelor de susținători de a purta masca în timpul activităților electorale, chiar și în aer liber, în acțiunile de campanie din locurile publice, în campania directă din casă în casă. De asemenea, va trebui să luăm decizii legate de evenimentele electorale care vor fi limitate la un număr de 50 de persoane în spații închise și la un număr de maxim 100 de persoane în spații deschise. Evident, participanții la evenimentele electorale trebuie să respecte regulile similare regulilor de la evenimentele de tip cultural, să păstreze distanță, să poarte masca, să se dezinfecteze. De asemenea, va trebui să impunem dezinfecția mâinilor pentru toți susțînătorii candidatiilor pentru distribuirea materialelor astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului prin înmânarea materialelor de campanie. Regula trebuie să fie: materialele să fie distribuite prin auto-servire, prin poștă sau în țiplă. În cazul în care se distribuie prin mâna, este obligatorie dezinfecția pentru fiecare candidat”.

Prim-ministrul a specificat că o decizie CNSU referitoare la redeschiderea activitatiilor culturale, activitatiilor în spații închise, va fi transpusă în Hotarea de Guvern până la dată de 1 septembrie

Prim-ministrul: „Trebuie să adoptăm regulile pentru reluarea activității restaurantelor în spații închise, ale hotelurilor, motelurilor și ale pensiunilor până la data de 1 septembrie”

„Domnule ministru Vela, am solicitat să luați toate măsurile pentru toate structurile din subordine, astfel încât să avem o campanie care să fie în conformitate cu legea și să nu avem încălcări ale legii care să afecteze activitatea în această campanie. Pe lângă responsabilitatea de asigurare a unei campanii democratice, trebuie să fiți implicați și pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară în perioada campaniei electorale. (…)

Vom adopta în CNSU  decizia care trebuie să fie transpusă în Hotararea de Guvern până la data de 1 septembrie referitoare la deschiderea activităților culturale, spațiilor închise, este vorba de teatre, spectacole, cinematografe. Trebuie să adoptăm regulile pentru reluarea activității restaurantelor în spații închise, ale hotelurilor, motelurilor și ale pensiunilor. Hotărârea CNSU va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să se emită ordinele comune privind regulile. În cazul activităților culturale, trebuie emis un ordin comun care trebuie deja pus în dezbatere publică de mâine, un ordin comun emis de Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, iar în privința de servire a mesei în spații închise va trebui un ordin comun emis de Ministrul Sănătății, Ministrul Economiei și președintele ANSVSA”, a declarat Ludovic Orban în această seară.

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 27 august
#GuvernulRomaniei #LudovicOrban #sedintadeguvern

Posted by Guvernul României on Thursday, August 27, 2020

 

 

 

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Mutare bombă în televiziune! Andreea Mantea pleacă de la Kanal D? Oferta ȘOC făcută de...
Serena Williams, surprinsă cu fostul iubit! Imagini uimitoare cu americanca
Uluitor! Unde lucrează acum Victor Ponta. Cine îl ajută cu banii
Ce a putut să apară pe o stradă din cartierul Rahova. Locuitorii sunt șocați. 'Am...
De ce nu pot să îmi aleg tipul de vaccin cu care să mă vaccinez?...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Tokyo cere Chinei să nu mai facă teste anale pentru COVID-19 cetățenilor japonezi
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
Cum a reacționat soția lui Gigi Becali când a anunțat-o că vrea să se retragă...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Răsturnare de situație în accidentul care a oripilat Bucureștiul. Ce ar fi consumat șoferița care...
INCREDIBIL! Ce a făcut Gheorghe Dincă chiar acum. Monstrul din Caracal nu a avut nicio...
Gafa majoră în care a fost implicată o prezentatoare cunoscută. E uluitor ce a apărut...
Felicitari de 1 Martie 2021: Cele mai frumoase imagini cu text pentru persoanele dragi cu...
Cum arată lacul toxic care a îmbolnăvit mai mulți influenceri. Ce s-a întâmplat cu pielea...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Pentru prima dată după mulţi ani asistăm la un trend inversat al migraţiei în Europa....
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide