Reguli anunțate de prim-ministrul Orban pentru campania electorală/ Ludovic Orban: „Trebuie să adoptăm regulile pentru reluarea activității restaurantelor în spații închise până la data de 1 septembrie”

Reguli anunțate de prim-ministrul Orban pentru campania electorală/ Ludovic Orban: Trebuie să adoptăm regulile pentru reluarea activității restaurantelor în spații închise până la data de 1 septembrie
Publicat: 27/08/2020, 20:59
Actualizat: 27/08/2020, 22:05

Ludovic Orban a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern susținută în această seară, regulile ce vor trebui a fi respectate în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale. Astfel, candidații și echipele de susținători vor trebui să poarte masca sanitară, reguli similare ce trebuie a fi respectate și la evenimentele culturale. Distribuirea materialelor electorale se va face fie prin auto-servire, prin poștă sau este necesar a fi tiplate. În caz contrar, dacă sunt distribuite prin mâna, dezinfecția mâinilor este obligatorie. Prim-ministrul a specificat că o decizie CNSU referitoare la redeschiderea activitatiilor culturale, activitatiilor în spații închise, va fi transpusă în Hotarea de Guvern până la data de 1 septembrie

Prim-ministrul: „Participanții la evenimentele electorale trebuie să respecte regulile similare regulilor de la evenimentele de tip cultural”

„În privința regulilor este clar că vom impune obligația candidaților și echipelor de susținători de a purta masca în timpul activităților electorale, chiar și în aer liber, în acțiunile de campanie din locurile publice, în campania directă din casă în casă. De asemenea, va trebui să luăm decizii legate de evenimentele electorale care vor fi limitate la un număr de 50 de persoane în spații închise și la un număr de maxim 100 de persoane în spații deschise. Evident, participanții la evenimentele electorale trebuie să respecte regulile similare regulilor de la evenimentele de tip cultural, să păstreze distanță, să poarte masca, să se dezinfecteze. De asemenea, va trebui să impunem dezinfecția mâinilor pentru toți susțînătorii candidatiilor pentru distribuirea materialelor astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului prin înmânarea materialelor de campanie. Regula trebuie să fie: materialele să fie distribuite prin auto-servire, prin poștă sau în țiplă. În cazul în care se distribuie prin mâna, este obligatorie dezinfecția pentru fiecare candidat”.

Prim-ministrul a specificat că o decizie CNSU referitoare la redeschiderea activitatiilor culturale, activitatiilor în spații închise, va fi transpusă în Hotarea de Guvern până la dată de 1 septembrie

Prim-ministrul: „Trebuie să adoptăm regulile pentru reluarea activității restaurantelor în spații închise, ale hotelurilor, motelurilor și ale pensiunilor până la data de 1 septembrie”

„Domnule ministru Vela, am solicitat să luați toate măsurile pentru toate structurile din subordine, astfel încât să avem o campanie care să fie în conformitate cu legea și să nu avem încălcări ale legii care să afecteze activitatea în această campanie. Pe lângă responsabilitatea de asigurare a unei campanii democratice, trebuie să fiți implicați și pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară în perioada campaniei electorale. (…)

Vom adopta în CNSU  decizia care trebuie să fie transpusă în Hotararea de Guvern până la data de 1 septembrie referitoare la deschiderea activităților culturale, spațiilor închise, este vorba de teatre, spectacole, cinematografe. Trebuie să adoptăm regulile pentru reluarea activității restaurantelor în spații închise, ale hotelurilor, motelurilor și ale pensiunilor. Hotărârea CNSU va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să se emită ordinele comune privind regulile. În cazul activităților culturale, trebuie emis un ordin comun care trebuie deja pus în dezbatere publică de mâine, un ordin comun emis de Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, iar în privința de servire a mesei în spații închise va trebui un ordin comun emis de Ministrul Sănătății, Ministrul Economiei și președintele ANSVSA”, a declarat Ludovic Orban în această seară.

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 27 august
#GuvernulRomaniei #LudovicOrban #sedintadeguvern

Posted by Guvernul României on Thursday, August 27, 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?