Rezultate parțiale. Cum s-au împărțit mandatele de președinți de Consilii Județene

Rezultate parțiale. Cum s-au împărțit mandatele de președinți de Consilii Județene
Numărătoarea paralelă. Cum s-au împărțit mandatele de președinți de Consilii Județene
Publicat: 28/09/2020, 11:47
Actualizat: 28/09/2020, 11:58

Din cele 41 de Consilii Județene ale României, 20 vor fi reprezentate de președinți social-democrați, 16 de președinți liberali, 4 de președinți aparținând UDMR, și 1 președinte aparținând USR-PLUS, potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor de pe 27 septembrie. Numărătoarea paralelă încă poate fi contrazisă de cea oficială, însă sunt câteva județe, unde diferențele de procente sunt atât de mari, încât nu mai există niciun fel de dubiu. 

Liberalii nu mai au emoții pentru județele Alba, Arad, Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Giurgiu, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

În același timp, social-democrații  știu că vor avea președinți de CJ în Argeș, Bistrița-Nîsîud, Botoșani, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj,Hunedoara, Mehedinți, Neamț, Olt, Teleorman, Tulcea, Vaslui.

UDMR ar câștiga patru  mandate de președinte de CJ, în Harghita, Covasna, Mureș și Satu Mare, iar USR ar fi câștigat președinția CJ în Timiș, conform rezultatelor neoficiale.

Numărătoarea paralelă. Cum s-au împărțit mandatele de președinți de Consilii Județene

Lista provizorie a șefilor de CJ

  • Alba – PNL. În județul Alba candidatul liberal, Ion Dumitrel, obține încă un mandat la șefia CJ, cu 51,03% din voturi. Dumitrel îndeplinește această funcție din anul 2005. În 2012 Dumitrel a fost singurul președinte de CJ din partea PDL, iar, ulterior, după ce PDL și-a unit forțele cu PNL, Dumitrel a devenit unul dintre liberalii de bază din județ.
  • Arad – PNL. În județul Arad liberalul Iustin-Marinel Cionca-Arghir a câștigat al doilea mandat de președinte de CJ, cu 50% din voturi, după ce anterior, în 2008-2012 a fost deputat.
  • Argeș – PSD. În județul Argeș, fostul parlamentar Ion Manzana va exercita funcția de președinte de CJ, în premieră, după ce a devenit anul acesta șef al PSD Argeș.
  • Bacău – PSD. În județul Bacău candidatul PSD, Valentin Ivancea, a reusit sa-l învingă pe Ionel Palar (PNL), câștigând pentru prima dată funcția de președinte al CJ. Timp de 25 de ani Ivancea a deținut funcții de conducere în sistemul Rezervelor Statului
  • Bihor – PNL. Ilie Bolojan a candidat pentru prima dată pentru șefia Consiliului Județean și a și cțștigat. Anterior, liberalul a deținut timp de 3 mandate funcția de primar al municipiului Oradea
  • Bistrița – PSD. În Bistrița Radu Moldovan este președinte al CJ din 2012. Social-democratul a câștigat acum al treila mandat în această funcție.
  • Botoșani- PSD. În județul Botoșani Doina Federovici va exercita în premieră mandatul de președinte de CJ. Anterior, Federovici a deținut două mandate de senatoare.
  • Brașov – PNL. În județul Brașov  liberalul Adrian Veștea va exercita pentru a doua oară mandatul de președinte al CJ Brașov, după ce, anterior a fost primar al orașului Râșnov.
  • Brăila-PSD. În județul Brăila Francisk Iulian Chiriac ăși va exercita al doila mandat de șef CJ
  • Buzău – PSD. În județul Buzău Petre Emanoil Neagu (PSD+ PRO România) își va exercita încă un mandat de CJ. Neagu a fost ales în funcție în 2015, prin vot secret, în şedinţa extraordinară a CJ Buzău, organizată după demisia lui Cristi Bîgiu.
  • Călărași – PSD. În județul Călărași Vasile Iliuță a obținut un nou mandat la șefia CJ. Lupta este încă strânsă în acest județ.
  • Caraș – PNL. Romeo Dunca, om de afaceri în Timișoara cu interes în Caraș-Severin a obținut pentru prima dată funcția d eșef de CJ, candidând din partea PNL.
  • Cluj – PNL.  În județul Cluj, liberalul Alin Tișe va exercita pentru a treia oară funcția de președinte al CJ Cluj. Mandatele lui nu au fost consecutive. Prima dată a fost președinte de CJ în 2008, în 2012 a fost senator, ia rîn 2016 a revenit în COnciliul Județean.
  • Constanța – PNL. În județul Constanța Mihai Lupu va exercita în premieră funcția de președinte al COnsiliului Județean. Anterior, liberalul a avut 2 mandate de deputat.
  • Covasna – UDMR. Maghiarul Tamás Sándor a câștigat al patrulea mandat de președinte de CJ.
  • Dâmbovița – PSD. Corneliu Ștefan va exercita primul mandat de șef al CJ, după ce înainte a fost deputat. Ștefan a înlocuit-o pe Rovana Plumb în funcția de președinte al PSD Dâmbovița, în luna ianuare a acestui an.
  • Dolj – PSD. În județul Dolj Cosmin Vasile va ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean, după ce anterior a fost vicepreședinte.
  • Galați – PSD. Costel Fotea va ocupa funcția de președinte de CJ pentru al doile amandat.
  • Giurgiu – PNL. În județul Giurgiu Dumitru Beianu a câștigat alegerile pentru CJ, acesta ocupând anterior funcâia de Secretar de Stat în Ministerul Mediului.  Liberalul a mai exercitat această funcție de șef de CJ în 2008-2012.
  • Gorj – PSD. Cosmin Popescu va exercita al doilea mandat de șef de CJ. Acesta exercită această funcție începând cu 2016.
  • Harghita – UDMR. În județul Harghita, Csaba Borboly a câștigat alegerile pentru funcția de președinte de Consiliu Județean. Este al treilea mandat pe care îl câștigă maghiarul.
  • Hunedoara – PSD. În județul Hunedoara Laurențiu Nistor a câștigat funcția de președinte de CJ. Social-democratul a mai ocupat această funcție în 2016, pentru puțin timp.
  • Ialomița – PSD. În județul Ialomița, potrivit rezultatelor parțiale Marian Pavel a câștigat un nou mandat de CJ. Scorul este deocmadată strâns în acest județ.
  • Iași – PNL. Costel Alexe, ministrul Mediului, va exercita pentru prima oară funcția de președinte de CJ.
  • Ilfov – PNL. Rezultatul nu este încă clar în Ilfov, însă deocamdată se presupune că PNL va avea un președinte în acest CJ.
  • Mureș – UDMR. Péter Ferenc a obținut un nou mandat la șefia CJ.
  • Maramureș – PNL. Ionel Bogdan a câștigat 34,42%, Gabriel Zetea, Coaliţia pentru Maramureş – 32,22%
  • Mehedinți – PSD. În județul Mehedinți Aladin Georgescu a câștigat alegerile pentru șfeia CJ, funcție pe car e deține începând cu anul 2015.
  • Neamț – PSD. În județul Neamț Ionel Arsene a câștigat al doilea mandat de șef al CJ. Social-democratul este considerat unul dintre baronii PSD, apropiat de fostul lider al partidului, Liviu Dragnea.
  • Olt – PSD. În județul Olt Marius Oprescu a obținut un nou mandat. Din ianuarie acesta ocupă funcția de șef al PSD Olt.
  • Prahova – PNL în alianță cu USR PLUS. Iulian Dumitrescu va exercita pentru prima dată funcția de președinte de CJ, după două mandate de senator.
  • Sălaj – PNL. Este o mare premieră pentru liberali în județul Sălaj, pentru că PNL nu a mai câștigat până acum în acest județ. Cântărețul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjeanu a rupta barierele și i-a învins pe candidatul PSD, Florin Florian, dar și pe candidatul UDMR, Szilágyi Róbert István.
  • Satu Mare – UDMR. Pataki Csaba își va exercita al doilea mandat de șef de CJ, după ce a fost ales prima datî în 2016.
  • Suceava – PNL. În județul Suceava liberalul Gheorghe Flutur a câştigat al doilea mandat consecutiv la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava
  • Teleorman – PSD. În județul Telorman Adrian-Ionuț Gâdea a câștigat mandatul de președinte al CJ. Social- democratul a fot secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, în 2017. De asemenea, Gâdea a mai deținut în trecut funcția de  preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, demisionând imediat în favoarea unui mandat de deputat.
  • Timiș -USR-PLUS. Potrivit rezultatelor parțiale Cristian Moș, din partea USR-Plus ar fi câștigat funcția de președinte de CJ. Totuși, scroul este strând, iar numărătoarea paralelelă poate fi greșită
  • Tulcea – PSD. Horia Teodorescu, poreclit „baronul peșilor” deține funcția de șef de Cj din 2012, iar în urma alegerilor de anul acesta își va continua activitățile în această funcție
  • Vâlcea – PNL. Lupta este încă strânsă în Vâlcea. Cristian Buican, fost deputat, ar urma să îndeplinească funcția de președinte de CJ.
  • Vaslui – PSD. Social democratul Dumitru Buzatu a cțștigat un nou mandat de președinte al CJ.
  • Vrancea – PNL. Cea mai mare surpriză a alegerilor președinților de CJ o reprezintă pierderea lui Marian Oprișan, considerat cel mai vechi dintre „baronii” PSD. După 20 de ani în care a fos tîn această fucție Oprișan va trebui să-i facă loc candidatului PNL-USR-PLUS, Cătălin Dumitru Toma. După numărarea voturilor din 356 de secții (din totalul de 359 din județ), candidatul PNL-USR-PLUS, Cătălin Dumitru Toma, a câștigat președinția Consiliului Județean Vrancea, cu 44,4% din voturi (64.253 la număr), în vreme ce Marian Oprișan (PSD) a obținut doar 40,5% din voturi (58.566 la număr).
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?