ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Motivul pentru care Ion Iliescu nu a mai votat / Anunțul Ninei Iliescu: „Am făcut testul și…”

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Motivul pentru care Ion Iliescu nu a mai votat / Anunțul Ninei Iliescu: „Am făcut testul și...”
ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Motivul pentru care Ion Iliescu nu a mai votat / Nina Iliescu a făcut anunțul: „Am făcut testul și...” / Mediafax Foto
Publicat: 06/12/2020, 11:32
Actualizat: 06/12/2020, 11:38

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Ion Iliescu nu a votat la alegerile parlamentare, iar soția sa spune că decizia a fost luată chiar de fostul președinte al României, despre care s-a vehiculat că ar fi avut COVID-19!

Ei bine, se pare că Ion Iliescu nu a avut coronavirus, dar asta nu înseamnă că iese din casă ori de câte ori are ocazia, scrie capital.ro.

Soția sa, Nina Iliescu, a vorbit la Realitatea despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu, inclusiv despre motivul pentru care fostul președinte nu a mai votat nici măcar la urna mobilă.

„Șefa secției de votare a avut COVID-19”

Nina Iliescu a spus că au ieșit din casă doar pentru chestiunile de maximă necesitate. Totodată, se pare că șefa secție de votare de unde cei doi cereau urna mobilă a fost infectată cu noul coronavirus, așa că familia Iliescu a preferat să spună „pas” acestui scrutin!

„Se simte bine, suntem acasa, suntem in ordine. Vineri a și ieșit din casă de trei ori că a trebuit să meargă la medicul stomatolog, să-și repare o măsea.

Nuu, nu , nu avem coronavirus, am facut testul si nu avem. Nu am cerut urna mobila de data asta. (…) Și după aia am constatat ca sefa sectiei respective a avut coronavirus si de regula șefa venea cu urna. Și am zis să ne învățăm minte, nu mai cerem.

În general nu am iesit, nu am iesit, dar am avut….avem si un ajutor in gospodarie. De 4 ori pe saptamana, o zi pe saptamana facem curatenie generala cu ajutorul unei firme care trimite 2 doamne, nici ele nu au, nici noi nu avem. Baietii de la SPP intotdeauna intra cu masca si se dezinfectează pe mâini.

Cu sanatatea ca la 90 de ani, cand o sa ajungeti la 90 de ani o sa va aduceti aminte cum am fost eu.”, a spus Nina Iliescu.

Iliescu își pierde certificatul de Revoluționar

Ion Iliescu primește însă o lovitură grea! În urma unei petiții se cere retragerea certificatului de Revoluționar cu Merite Deosebite al „inculpatului pentru crime împotriva umanității, Ion ILIESCU”. Informația a fost transmisă de cei de la declic.ro.

„În decembrie și din păcate doar atunci, o mare parte din opinia publică sesizează din nou faptul că dosarele istorice, printre care Dosarul Revoluției, nu au fost soluționate, deși iată că au trecut 31 de ani de la masacrul din 1989 orchestrat de comuniști și de eșalonul doi de comuniști care se intitulau după fuga dictatorului Nicolae Ceaușescu drept feseniști, moment în care au preluat puterea în frunte cu Ion Iliescu (fost membru de marcă al PCR).

Întrucât justiția se mișcă în continuare cu lentoare vădită, considerăm că o minimă reparație morală ar fi reprezentată de retragerea certificatului de Revoluționar cu Merite Deosebite al inculpatului pentru crime împotriva umanității Ion Iliescu.

Ion Iliescu este judecat pentru peste o mie de crime care s-au comis după fuga dictatorului Nicolae Ceaușescu, atunci când eșalonul doi de comuniști a preluat puterea”, sunt argumentele pentru care se doreşte retragerea certificatului lui Iliescu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult