Klaus Iohannis: Alexandru Rafila nu a fost invitat la Cotroceni în calitate de reprezentant al PSD, ci în calitate de reprezentant al OMS în România/ Președintele a replicat indirect „laudei” primite din partea lui Robert Cazanciuc

Klaus Iohannis: Alexandru Rafila nu a fost invitat la Cotroceni în calitate de reprezentant al PSD, ci în calitate de reprezentant al OMS în România/ Președintele a replicat indirect „laudei” primite din partea lui Robert Cazanciuc
Sursa: Administrația Prezidențială
Publicat: 03/11/2020, 18:53
Actualizat: 03/11/2020, 18:54

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat marţi că invitarea unui reprezentant PSD la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 este un lucru bun pe care îl face preşedintele Iohannis, chiar dacă se întâmplă „în al 13-lea ceas”, pentru a găsi soluţii împreună la criza sanitară. În replică, șefului statului a spus că Rafila nu a fost invitat la Cotroceni în calitate de reprezentant al PSD.

Cazanciuc: Sper ca președintele facă ceea ce ar fi trebuit făcut demult, şi anume să invite liderii politici, indiferent de culoare la Cotroceni

Cazanciuc s-a referit la prezența lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la ședință de evaluare și de prezentare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19, convocată de șeful statului.

„E bine că în al 13-lea ceas preşedintele României face, practic, un al doilea pas. (…) Îşi dă seama că e nevoie ca specialiştii, nu doar cei care sunt în simbria Guvernului, ci cei care sunt cu adevărat independenţi şi ştiu despre ce este vorba, să meargă să-şi spună opinia, să fundamenteze deciziile ulterioare. Sper să facă ceea ce ar fi trebuit făcut demult, şi anume să invite liderii politici, indiferent de culoare, să invite pe toată lumea la Cotroceni, pentru a găsi împreună soluţii”, a precizat Cazanciuc, citat de Agerpres.

Klaus Iohannis:Alexandru Rafila nu a fost invitat în calitate de reprezentant al PSD, ci în calitate de reprezentant al OMS în România

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a precizat, la conferința de presă de marți, că Rafila nu a fost invitat în calitate de reprezentant al PSD, ci în calitate de reprezentant al OMS în România.

Președintele Klaus Iohannis a sustinut marți o conferință de presă, de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, într-un context de accelerare a pandemiei de Covid-19. În ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat un număr record de cazuri de îmbolnăviri – aproape 8.000 – dar și de decese – 120 de persoane.

Conferința vine după o ședință de evaluare și de prezentare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19, convocată de șeful statului.

La discuțiile cu șeful statului au participat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful SDU, Raed Arafat, precum și alți specialiști în domeniul medical. Este vorba de general dr. Ionel Paul Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății; dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov; dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Cazanciuc: Dreptul fiecăruia de a vota înseamnă dreptul de a fi informat, faptul că restricțiile limitează interacțiunea privează electoratul de acest drept

„Nu mă încântă, merg în campania electorală, oamenii vor să se uite la tine, nu reuşesc să se uite la tine pentru că ai mască, vor sta de vorbă cu tine, nu poţi să stai de vorbă cu oamenii pentru că ai mască, vrei să-i protejezi, păstrezi distanţa. Eu cred că trebuie să facem o discuţie foarte serioasă dacă în momentul de faţă drepturile fundamentale nu sunt puse real în pericol de organizarea alegerilor, în condiţiile în care nu se pot face aşa cum trebuie, pentru că dreptul fiecăruia de a vota înseamnă dreptul de a fi informat, în condiţiile în care nu poţi să informezi. Mergând cu oamenii, trebuie să le explici oferta politică a cuiva, cred că îi privezi de un drept fundamental”, a afirmat senatorul PSD.

Iohannis a precizat că nu ia în calcul amânarea alegerilor

În cadrul conferinței de marți, Iohannis a precizat că nu ia în calcul amânarea alegerilor, deși ne apropiem de 8.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, iar specialilștii spun că în curând vom ajunge la 10.000 de cazuri pe zi.

„Nu luăm în calcul amânarea alegerilor. Experții nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor. Putem să vedem și în lume ce se întâmplă. Chiar astăzi au loc alegeri în SUA, o țară mult mai rau lovită de pandemie. Nu putem să ne lovim de un anumit număr, ci trebuie să vedem ecoluția în întreg, să luăm acele măsuri care permit controlul extinderii parlamentului și atunci alegerile vor fi posibile”, a spus șeful statului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului