Membrii și simpatizanții USR PLUS îi cer demisia lui Dan Barna: „Ați tras în jos munca multor oameni. De ce nu puteți renunța?”

Membrii și simpatizanții USR PLUS îi cer demisia lui Dan Barna: „Ați tras în jos munca multor oameni. De ce nu puteți renunța?”
Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 06/12/2020, 23:57

Mai mulți membri și simpatizanți USR au scris mesaje pe pagina de Facebook a liderului USR, Dan Barna, la postarea acestuia cu declarațiile de duminică seara. Lui Barna i se cere demisia din funcția de președinte al partidului.

„Demisia de onoare, dacă aveți așa ceva. Fără melodramă, dar duceți partidul pe o linie moartă” și „Domnul Barna… rămâneți în izolare și lăsați politica”, sunt doar două mesaje postate pe Facebook, potrivit Mediafax.

„Vine un moment când trebuie să acceptați greșelile făcute și să lăsați alți oameni să ridice partidul” scriu simpatizanții USR pe Facebook

„Demisia de onoare, dacă aveți așa ceva. Fără melodramă, dar duceți partidul pe o linie moartă”, este unul dintre mesaje.

„Domnule Dan Barna, cu respect vă spun, ați greșit că nu v-ați retras după alegerile prezidențiale. O spun ca votant Usr+. Ați tras în jos munca multor oameni. De ce? De ce nu puteți renunța? Vine un moment când trebuie să acceptați greșelile făcute și să lăsați alți oameni să ridice partidul”, este un alt mesaj.

„Și eu sper să existe o urmă de demnitate și să demisionați, domnule Barna. Unde e azi PSD e și o urmare a felului în care ați condus USR. E timpul ca împreună cu Ghinea să vă asumați eșecul usturător de azi. Dacă nu înțelegeți nici acum mesajul electoratului vostru probabil că o să îngropati complet partidul”, a spus un alt internaut.

„USR-PLUS – 22,36% în mai 2019. Azi, 16%. Demisia”, scrie un alt simpatizant USR pe Facebook.

„Da, este clar că deja încearcă să prostească lumea, era de așteptat de la un personaj cu un asemenea caracter. La europarlamentare au avut 22.4%, acum sunt la 15%, lumea nici nu a mai ieșit la vot dar este clar că Dan Barna nu vrea să plece. Cred că este cazul să luam partidul înapoi”, este un alt mesaj pe Facebook.

Altul îi transmite lui Dan Barna să rămână în izolare: „Domnul Barna… rămâneți în izolare și lăsați politica!! Demisia !! 15% este un rezultat rușinos”.

Barna: „Rezultatul acestor alegeri spune un lucru foarte clar: nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS”

Rezultatul alegerilor parlamentare de duminică arată că nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS, a declarat copreşedintele alianţei, Dan Barna, după anunţarea exit-poll-urilor. Liderul politic susține că formațiunea ar putea obține chiar și 20% dintre voturi după numărătoarea oficială.

„Rezultatul acestor alegeri spune un lucru foarte clar: nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS. În momentul de faţă, acest rezultat – cât va fi el, 18, 19, 20% – aşază USR PLUS ca forţa reformatoare pentru următorii ani ai României”, a spus el.

Barna a apreciat că rezultatul alegerilor de duminică este unul „istoric”

„Din punctul de vedere al USR PLUS pot să spun că este un rezultat istoric, pentru care îi felicit pe colegii mei. Am reuşit în patru ani să arătăm că drumul început în 2016 este un drum corect. Am reuşit să dublăm acel rezultat şi dacă timp de patru ani, cu aproape 9% am reuşit să facem agenda în Parlament, sunt convins că, cu un rezultat cel puţin dublu, aşa cum arată estimările la acest moment, vom face şi agenda Guvernului”, a menţionat Barna.

Liderul alianţei a spus că participarea redusă la scrutin arată cât de greu este pentru România să iasă dintr-o „logică de pesedism”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase