Rareș Bogdan, după primele rezultatele EXIT-POLL: „Ne bazăm pe un 32%, PSD va scădea la 28 – 29%”. Ce spune despre varianta ca Dacian Cioloș să fie premier

Rareș Bogdan, după primele rezultatele EXIT-POLL: „Ne bazăm pe un 32%, PSD va scădea la 28 – 29%”. Ce spune despre varianta ca Dacian Cioloș să fie premier
Publicat: 06/12/2020, 23:02
Actualizat: 06/12/2020, 23:10

Discursul lui Rareș Bogdan este asemănător cu al lui Ludovic Orban care a spus că PNL a câștigat alegerile. Potrivit calculelor PNL, după ora 18.00 un procent de 4,5%  este neînregistrat de exit-poll, în diaspora,  unde PSD  va avea sub 20.000 de voturi. Calculul final al europarlamentarului este că rezultatul PNL va fi de 32% și va oferi posibilitatea ca PNL să propună premierul și să formeze Guvernul. 

Rareș Bogdan: PNL va guverna România în continuare

„Vreau să le mulțumesc românilor și activiștilor noștri,  să păzească fiecare vot. PNL va guverna România în continuare, vor fi patru ani de guvernare într-o coaliție a forțelor moderniste. Se va vedea la numărătoare, am câștigat alegerile.

Noi avem un finish extrem de bun în țară, dreapta votează după ora 18. Ultima oră și jumătate am adunat la zestre încă 4, 5 la sută din diaspora, unde PSD va avea cam 20 de mii de voturi, iar PNL peste 100 de mii. Noi ne bazăm pe un 32%, PSD va scădea la 28 – 29%, USRPLUS va crește la 18-19%. USR va avea sub 20 dar cu siguranță vom fi împreună într-o guvernare pentru România”.

Întrebat despre declarația lui Dacian Cioloș care a spus că va există o baza pentru o colaborare cu PNL din postura de premier, Rareș Bogdan a spus că președintele va avea ultimul cuvânt, însă este convins că Ludovic Orban este cea mai bună propunere.

„Președintele României este cel care va avea ultimul cuvânt (în ce privește desemnarea viitorului premier). Sunt absolut convins că guvernarea se va face în jurul PNL, care va merge cu Ludovic Orban”.

Calculele lui Rareș Bogdan

„Noi avem 32, la redistribuire mai luam până la 35. Partidul domnului Cioloș poate să ajungă la 18-19 după redistribuire, deja avem împreună peste 50%. Sunt uimit de scor, este foarte bun. Va fi un scor consolidat de primul loc”.

Rareș Bogdan spune că marea surpriză, în ceea ce privește rezultatele,  vine de la județe precum Mehedinți, Giurgiu, Teleorman, însă este dezamăgit de mobilizarea din Transilvania și Bucovina.

„Am câteva surprize legate de Mehedinți, Giurgiu, Teleorman, care erau tradițional luate de PSD. Județele Cluj, Bihor, Alba s-au mobilizat foarte bine. Am o supărare legată de lipsa de mobilizare din Transilvania și Bucovina”.

Ce a declarat Dacian Cioloș despre Ludovic Orban

„E confirmarea că USR PLUS e o forță politică în România. Cu acest mandat vom merge la orice negociere. Cu un program de reformă clar, asumat.

USR Plus a evoluat sistermatic, mă aștept ca acest lucru să se întâmple în continuare. Noi avem o susținere puternică din Diaspora. Mă aștept să avem 18-19%. Îi vom cere și propune lui Iohannis să propună un premier care să coaguleze un parlament cu reforme clare. Multe instituții și-au pierdut credibilitatea, mediul economic așteaptă o perspectivă clară.

Nu vom merge cu Ludovic Orban premier la negocieri. Ne menținem tot ceea ce am promis, pentru asta am primit un vot. Bine-nțeles, președintele României va alege premierul. USR are propuneri și de program de guvernare și de oameni care să își asume această guvernare. Ne asumăm toate portofoliile”, a declarat Dacian Cioloș pentru Antena 3.

PNL, partidul de la guvernare, este devansat de PSD, potrivit primelor rezultate ale exit-poll-ului realizat de Avangarde-CURS. În același timp, AUR, un partid nou neparlamentar are mari șanse să intre în noul legislativ.

Potrivit EXIT-POLL ora 21.00, PSD este pe primul loc, PNL la un procent distanță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere