Șerban Nicolae demisionează din grupul senatorilor PSD: „Fără putere şi fără opoziţie – aşa arată democraţia din Parlamentul actual”/ Nicolae cere, în numele PER, reprogramarea alegerilor

Șerban Nicolae demisionează din grupul senatorilor PSD: „Fără putere şi fără opoziţie - aşa arată democraţia din Parlamentul actual”/ Nicolae cere, în numele PER, reprogramarea alegerilor
Foto: Gandul.ro
Publicat: 03/11/2020, 17:47
Actualizat: 03/11/2020, 17:49

Organizarea alegerilor oricând înainte de 20 martie reprezintă „alegeri la termen”, potrivit Constituţiei, a afirmat marţi senatorul Şerban Nicolae. Cunoscut ca unul dintre „răzvrătiții” demisionari din PSD, Nicolae a solicitat în numele Partidului Ecologist Român, partid pe listele căruia candidează la alegerile parlamentare, suspendarea procesului electoral din 6 decembrie. Tot marți, Șerban Nicolae a anunțat, în plenul Senatului, demisia din grupul parlamentar al PSD. 

Şerban Nicolae a anunțat în plenul Senatului că este ultima intervenție pe care o face în calitate de membru al grupului senatorilor PSD

„Am avut azi a 633-lea luare de cuvânt în plenul Senatului din actuala legislatură. Probabil, ultima. Prima a fost la depunerea jurământului. Astăzi mi-am anunțat demisia din grupul parlamentar pe care l-am condus timp de trei ani. Motivele acestei demisii le pot vedea cei din conducerea actuală a partidului pe care l-am înființat acum 28 de ani, ori de câte ori se vor uita în oglindă”, a scris Șerban Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Fostul social democrat cere reprogramarea alegerilor parlamentare: Potrivit Constituţiei, organizarea alegerilor parlamentare oricând înainte de 20 martie 2021 reprezintă alegeri la termen

„Noi cerem la modul imperativ şi ferm, tuturor factorilor decidenţi, începând cu Klaus Werner Iohannis, continuând cu Ludovic Orban, cu liderii partidelor parlamentare, un consens cu privire la organizarea alegerilor în prima parte a anului 2021. Potrivit Constituţiei, organizarea alegerilor parlamentare oricând înainte de 20 martie 2021 reprezintă alegeri la termen, nu reprezintă amânare, nu reprezintă prelungirea mandatelor actualilor parlamentari. Oricând trei luni de la 21 decembrie, data când a început mandatul actualului Parlament – 21 martie”, a spus Nicolae într-o conferință de presă organizată de PER.

În aceste condiţii, partidele parlamentare, împreună cu preşedintele României şi cu Guvernul au „obligaţia” faţă de români să pună pe primul plan viaţa şi sănătatea oamenilor, a adăugat Şerban Nicolae, candidat al PER Bucureşti pentru Senat, potrivit Agerpres. Senatorul a explicat rațiunea acestei solicitări, menționând că cele câteva luni în plus până la alegeri ar crește șansele „ca eforturile făcute în plan ştiinţific şi medical să dea roade şi să avem un vaccin şi eventual un tratament pentru boala COVID -19 care să dea rezultate satisfăcătoare. Nu cerem niciun fel de amânare, ci suspendarea procesului electoral”, a precizat Nicolae.

În cazul în care condiţiile epidemiologice nu vor permite organizarea alegerilor nici în 20 martie anul viitor – termenul constituţional de la data începerii mandatului Parlamentului – Şerban Nicolae a arătat că abia de atunci de poate pune în discuţie amânarea alegerilor, respectiv prelungirea mandatelor parlamentarilor.

Nicolae: Există un consens, o conspiraţie a tăcerii, o conivenţă de acţiune şi de gândire politică

„Iar dacă în martie nu avem nimic ameliorat faţă de situaţia din noiembrie – decembrie, atunci înseamnă că suntem într-o situaţie suficient de gravă. (…) Atunci înseamnă că suntem într-adevăr în situaţie de urgenţă”, a adăugat Nicolae. El a susţinut, în context, că „partidul care are majoritate nu mai poate” şi a acuzat „o conspiraţie parlamentară”.

Atunci când partidul ăsta putea foarte multe, opoziţia încerca sa-l schimbe pe preşedintele Camerei Deputaţilor. Acum, când fosta opoziţie este la guvernare, iar partidul majoritar nu mai poate, nimeni nu mai încearcă o asemenea schimbare. Există un consens, o conspiraţie a tăcerii, o conivenţă de acţiune şi de gândire politică. Fără putere şi fără opoziţie – aşa arată democraţia din Parlamentul actual al României. Cei câţiva care ne-am păstrat verticalitatea am fost consideraţi indezirabili de propriile partide, a explicat Nicolae.

Şerban Nicolae a arătat că în vara acestui an alegerile locale au fost amânate, iar primarii şi consilierii locali, preşedinţii de CJ şi consilierii judeţeni au rămas în funcţie încă 4 luni, „nefiind nicio nenorocire din punct de vedere al democraţiei” şi nici vreo „nerespectare a voinţei electoratului”.

„Eu pot să înţeleg că Orban şi o parte dintre miniştrii care nu sunt parlamentari ar vrea să aibă alegeri mâine dacă se poate sau diseară, numai să se vadă mai repede în Parlament, că foştii primari sau preşedinţii de CJ vor neapărat sa revină în prim plan ca parlamentari, dacă nu i-a vrut electoratul ca primari, vor ei sa revină pe capul oamenilor. Dar asta nu cu preţul vieţii românilor. (…). Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât sistemul de sănătate din România este suprasaturat. (…) Medicii, dacă vor să fie în linia întâi, unii dintre ei, să fie în prima linie în spitale, în clinici, la patul bolnavului. Cumva se resimte nevoia de legiferare în combaterea bolilor? Asta era problema prin care soluţionăm criza epidemică la nivel mondial? Să facem legi?”, a adăugat Nicolae.

Senatorul declarat recent că propunerile pentru alegerile parlamentare în PSD au fost făcute de pierzatorii alegerilor locale

Șerban Nicolae spune că niciunul dintre actualii senatori PSD de București nu au fost propuși de organizațiile de București.

Senatorul Șerban Nicolae despre candidatii la alegerile parlamentare din partea PSD: „Propunerile au fost făcute de pierzătorii alegerilor locale”
„S-a spus că n-am fost propuşi de niciuna dintre organizaţiile Bucureştiului ale PSD. N-a fost nicio şedinţă în organizaţiile PSD Bucureşti şi lucrul ăsta e arhicunoscut. Niciun parlamentar dintre actualii senatori PSD de Bucureşti, cinci la număr, n-a fost propus de organizaţiile din Bucureşti pentru că n-au fost şedinţe. Propunerile au fost făcute de pierzătorii alegerilor locale. Omeneşte pot să-i înţeleg, au rămas fără serviciu, au rămas pe dinafara şi îşi caută loc în Parlament. E oferta lor pentru bucureşteni: ‘Dacă nu ne-aţi vrut primari, revenim ca parlamentari’ „, a spus Şerban Nicolae, care deschide lista pe Bucureşti a Partidului Ecologist Român la Senat.

Totodată, senatorul PSD compară strategia PSD pentru alegerile parlamentare cu planul sacilor cu voturi, numind gestul o formă de înșelăciune

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top