Victor Ponta, la cinci ani de la tragedia din Clubul Colectiv: „Vieți pierdute – dincolo de politică și interesele meschine ale politicienilor, ce s-a schimbat?” – VIDEO

Redactor:
Alexandra Mortu
Victor Ponta, la cinci ani de la tragedia din Clubul Colectiv: „Vieți pierdute – dincolo de politică și interesele meschine ale politicienilor, ce s-a schimbat?” – VIDEO
Victor Ponta, la cinci ani de la tragedia din Clubul Colectiv: „Vieți pierdute - dincolo de politică și interesele meschine ale politicienilor, ce s-a schimbat?” / Sursă FOTO: Victor Ponta - Facebook (captură)

Victor Ponta, premier la momentul în care a avut loc tragedia de la Clubul Colectiv, a transmis un mesaj pe Facebook cu ocazia comemorării cumplitului eveniment care a avut loc pe 30 octombrie 2015. 

Fostul prim-ministru Victor Ponta a mărturisit într-un mesaj video că noaptea de 30-31 octombrie 2015 a fost „foarte, foarte lungă” și că se afla „peste ocean, la 15.000 km de București, când am primit știrea că s-a întâmplat ceva rău”.

Ponta, la cinci ani de la tragedia din Lcubul Colectiv: Am crezut că politicienii în fața morții vor lăsa tot ceea ce îi desparte zi de zi

„În avion, trecând oceanul, mi s-a părut că am făcut 5 zile, mi s-a părut că am făcut o săptămână. Nu mai ajungeam odată, era noapte. Primeam din când – sunt mai multe victime, sunt mai multe victime. Am zis să ajung odată la București, că pot într-adevăr să fac ceva. Atunci când ești lovit, căzut, întinzi mâna spre ajutor și primești o lovitură. Am auzit deja bătălia politică începută înainte măcar să știm câți răniți puteau fi salvați sau nu. Am crezut că politicienii în fața morții, în fața tragediei, vor lăsa tot ceea ce îi desparte zi de zi și împreună îi vor respecta pe cei care și-au pierdut viața. Măcar un singur om trebuia să fie responsabil. Am vrut eu să fiu acel om și am fost convins că, uite prin demisia mea încep lucrurile să se schimbe. Sunt iată, 5 ani de la acea noapte cumplită. Știu că pentru mulți alții a fost poate mai rea decât mine, dar eu așa o s-o țin minte, cea mai urât noapte, cea mai lungă noapte din viața mea”, susține Victor Ponta.

„Cred că am făcut bine că am demisionat atunci”

„Cred că am făcut bine că am demisionat atunci. Cred că asta trebuia să facă orice om politic responsabil. Dar eu am crezut atunci că prin demisia mea se schimbă lucrurile. De fapt, prin demisia mea și a guvernului s-a oprit schimbarea. O să vorbesc toată viața cu… o anumită reținere despre acea tragedie. Pe mine m-a marcat, pe alții i-a marcat. Dar după cinci ani și mai mult, ca acea rană să se închidă, aș fi vrut să văd că s-a învățat ceva, că s-a schimbat ceva. Și o spun încă o dată, cu tristețe, s-au schimbat 5 guverne, dar în viața noastră, în viața copiilor noștri nu s-a schimbat nimic și aș vrea să nu fie nevoie să moară alți oameni ca să vorbim din nou despre ceea ce trebuia să facem în ultimii 5 ani și nu am făcut”, a mai declarat premierul de la momentul tragediei din Colectiv.

Victor Ponta și-a dat demisia din funcția de premier al României pe 4 noiembrie 2015, la 5 zile de la tragedia din Clubul Colectiv care a avut loc pe 30 octombrie.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Pensionarii, în lacrimi! Veste teribilă chiar de 1 decembrie! Este DEZASTRU!
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
Un culturist kazah s-a căsătorit cu o păpușă sexuală: „Soție fericită, viață fericită”
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
Mesaje de 1 Decembrie pentru românii din toată lumea. 33 de idei frumoase pentru cei...
GRANIŢE ÎNCHISE! Țara vecină cu România care a luat peste noapte o nouă decizie ȘOC....
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Cât de norocos ești în funcție de zodie în data de 1 decembrie. Schimbări benefice...
Inchide