310 centre de vaccinare anti-COVID pentru etapa a doua campaniei de imunizare. Când vor începe efectiv activitatea. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

310 centre de vaccinare anti-COVID pentru etapa a doua campaniei de imunizare. Când vor începe efectiv activitatea. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță
Primul studiu post-vaccinare din România: Cei care au avut COVID să facă o singură doză de vaccin!
Publicat: 15/01/2021, 07:34
Actualizat: 15/01/2021, 07:35

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunțat că pentru a doua etapă de vaccinare anti-COVID sunt pregătite în jur de 310 centre. Acestea vor intra efectiv în funcțiune de luni, 18 ianuarie.

Valeriu Gheorghiță a explicat că respectivele puncte de vaccinare anti-COVID sunt pregătite încă de vineri, 15 ianuarie, dar că acestea își vor începe activitatea propriu-zisă de luni, când, potrivit estimărilor, ar putea primi prima doză în jur de 21.000 de persoane, în fiecare zi.

Începând de mâine vor intra în activitate circa 310 centre la nivel național care vor avea împreună aproximativ 400 de fluxuri, adică 400 de cabinete de vaccinare, care pot să asigura circa 60 de persoane vaccinate pe punct de vaccinare. Din data de 20 ianuarie vom vaccina, în pararel, persoanele care sunt la rapel și persoane noi.

Aceste centre de vaccinare care de mâine sunt pregătite, dar vor începe efectiv activitatea de vaccinare de luni, din data de 18 ianuarie, conform estimărilor, ar putea să asigure vaccinarea a circa 21.000 de persoane. Asta înseamnă capacitate de vaccinare. Numărul de persoane care vor fi vaccinate depinde de rata de înscriere și de programare”, a declarat medicul, potrivit B1 TV.

Valeriu Gheorghiță, mulțumit de cum decurge campania de vaccinare anti-COVID: “Suntem peste media europeană!”

În etapa a doua a campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiță preconizează că ar putea fi vaccinate anti-COVID în jur de 2.5 milioane de persoane. Până în prezent, au primit serul aproape 170.000 de persoane.

Este ritmul european. Suntem peste media europeană. Procentul maxim de vaccinare a fost din 4 ianuarie până acum. Noi voiam să asigurăm pe lângă rapel și vaccinări noi. Acest tip de modelare practic ne permite o creștere progesivă a persoanelor noi la vaccinare. În funcție de autorizări, tot acest model se va schimba. Dacă avem dozele necesare, putem ajunge la 100.000 pe zi. Treptat vom ajunge la peste 700 de centre de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

“Dacă nu te vaccinezi, te poți feri de infecție respectând măsurile de prevenție”

În final, medicul a declarat că, în opinia lui, nu ar trebui să existe o divizare între persoanele care s-au vaccinat anti-COVID și cele care nu au acceptat să primească dozele. Acesta este de părere că te poți feri de virus fără probleme dacă respecți cu strictețe măsurile de prevenție stabilite.

Ceea ce cred și susțin este că nu trebuie să ajungem la această divizare între persoane care s-au vaccinat și cele care nu s-au vaccinat. Este dreptul fiecăruia să aleagă ce dorește să facă cu propria sănătate. Milităm pentru dreptul la libera alegere printr-o informare corectă așa cum știm vaccinarea este voluntară și nu este obligCe spune medicul atorie. Drept pentru care nu cred că trebuie luate decizii în funcție de statutul persoanei respective, dacă a fost sau nu vaccinată. Te poți feri de infecție respectând măsurile de prevenție cât se poate de bine. Am asistat aproape neputincioși la derularea evenimentelor pandemiei pentru că majoritatea oamenilor au respectat măsurile, dar s-au infectat accidental prin contact cu persoane aproapiate”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”