36 de noi puncte de vaccinare anti-COVID în Galați. Unde vor fi ridicate | Galerie foto

36 de noi puncte de vaccinare anti-COVID în Galați. Unde vor fi ridicate | Galerie foto
36 de noi puncte de vaccinare anti-COVID în Galați. Unde vor fi ridicate | Galerie foto
Publicat: 12/01/2021, 15:41

Autorităţile din Galați se pregătesc pentru a doua etape de vaccinare. Ionuț Pucheanu, primarul orașului de la malul Dunării, a anunțat amenajarea a 36 de puncte, care vor funcționa în trei spații.

Pe contul de Facebook, Ionuț Pucheanu a anunțat că respectivele centre de vaccinare vor fi amplasate în Sala Siderurgistul (16), Sala Sporturilor (12) și Patinoarul Dunărea (8).

Amenajăm 36 de puncte pentru vaccinare împotriva COVID-19 care vor funcționa în trei spații: Sala Siderurgistul, Sala Sporturilor și Patinoarul Dunărea.

Cabinetele vor avea toate dotările: panouri separatoare, frigidere, chiuvete mobile, calculatoare, imprimante, scaune, mese, paturi, dulapuri, pubele etc. De asemenea, se va face curățenia și dezinfectarea zilnică a spațiilor. 

Din nou asigurăm sumele necesare de la bugetul local, în lipsa sprijinului de la Guvern”, a anunțat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Peste 125.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în România, din 27 decembrie

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, a ajuns la 125.190 (cadre medicale). De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat aproape 500 de reacții adverse.

Acestea sunt datele puse la dispoziția Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

În ultimele 24 de ore, 16.896 persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, fiind înregistrate 40 de reacții adverse: 18 reacții de tip local și 22 reacții generale, relatează Mediafax.

În total, reacțiile adverse au ajuns la 428 „comune și minore”: 173 reacții locale cu durere la locul injectării și 255 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). Două reacții sunt în curs de investigare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase