Academicianul Adrian Restian: „Oricât de mult ne vom ascunde, noul coronavirus tot ne va prinde la un moment dat / Ideal ar fi să fim rezistenți” / Ce spune profesorul despre începerea școlilor (EXCLUSIV)

Academicianul Adrian Restian: „Oricât de mult ne vom ascunde, noul coronavirus tot ne va prinde la un moment dat / Ideal ar fi să fim rezistenți” / Ce spune profesorul despre începerea școlilor (EXCLUSIV)
Academicianul Adrian Restian: „Oricât de mult ne vom ascunde, noul coronavirus tot ne va prinde la un moment dat” / Foto caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 26/08/2020, 15:46

Academicianul Adrian Restian, vicepreședinte al Asociației Medicale Române, a declarat pentru Gândul.ro că oricât ne vom ascunde de noul coronavirus, el ne va prinde din urmă la un moment dat, iar imunitatea organismului va juca un rol vital în această situație. Profesorul mai spune că începerea școlii nu va duce la o creștere semnificativă a noilor cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar un alt rol extrem de important în acestă perioadă îl are psihoimunologia.

„Când va începe școala trebuie făcut acel triaj epidemiologic, mereu s-a făcut, de ani de zile.  Nu cred că se vor întâmpla lucruri atât de rele precum se pretind, atunci când va începe școala, sau dacă se deschid restaurantele.

Dar lucrurile au și aspecte mai esențiale decât cele care se văd la prima vedere. De exemplu, autoritățile mizează foarte mult pe izolare, ceea ce este foarte bine. Doar că organismul nostru se bazează pe apărare. Până la urmă, această epidemie se învârte în jurul imunității noastre.

Vom scăpa sau nu de acest virus în funcție de imunitatea noastră, pentru că oricât de mult ne vom ascunde, virusul tot ne va prinde la un moment dat. Ideal ar fi să fim rezistenți și să facem forme ușoare. Sunt unele persoane care nici măcar nu acceptă intrarea virusului în organism, pentru că au un sistem imunitar foarte bun”, a declarat pentru Gândul.ro prof. dr. academician Adrian Restian, vicepreședintele Asociației Medicale Române.

„Epidemiologii spun că epidemia se va termina când 60% dintre noi ne vom imuniza”

Academicianul este de părere că ideal ar fi ca imunizarea populației să se facă lent, pentru a nu se suprasolicita sistemul medical!

Prof. dr. Adrian Restian

„Epidemiologii spun că epidemia se va termina când 60% dintre noi ne vom imuniza. Acest lucru se va întâmpla, iar ideal ar fi să se petreacă mai lent, că să nu se suprasolicite unitățile medicale, care oricum sunt foarte greu încercate în această perioadă. Repet, ideal este să nu facem forme grave. Situațiile grave sunt cam 5% din totalul îmbolnăvirilor. Dar așa cum am mai spus, nu cred că deschiderea școlilor și a restaurantelor va produce mari probleme”, mai spune profesorul Adrian Restian.

„Toată acestă epidemie se învârte în jurul imunității, asta este foarte clar”

Academicianul este de părere cu psihoimunologia este extrem de importantă în această perioadă!

„Pe de altă parte, este extrem de importantă psihoimunologia. Toată acestă epidemie se învârte în jurul imunității, asta este foarte clar. Chiar și vaccinul apelează la imunitatea noastră, dar această imunitate este foarte influențată de creier și de psihicul nostru. De 30 de ani a fost pus în circulație în cadrul medicinei termenul de psihoimunologie, care arată că psihicul influențează foarte mult sistemul imunitar. Ca atare, stresul trebuie eliminat din viața noastră.

De asemenea, este importantă și alimentația în această perioadă, precum și mișcarea fizică, care crește anumite substanțe favorabile apărării organismului.

„Cea mai bună prevenție este educația. Noi ar trebui să facem aceste lucruri, de respectare a regulilor, într-o manieră superioară, nu neapărat punitivă”

Importantă este desigur și educația. Eu port mască pentru că respect distanțarea fizică și evit aglomerațiile. Este foarte bine să purtăm mască, în magazine, în librării, în biserici. Mă feresc de înghesuială, și nu stau mult în aglomerații.

Cea mai bună prevenție este educația. Noi ar trebui să facem aceste lucruri, de respectare a regulilor, într-o manieră superioară, nu neapărat punitivă, să ne intre în sânge respectarea normelor de ingienă, și pentru noi și pentru copii (…)

Era bine dacă făceam educație, nu restricție, pentu că cea mai bună prevenție este educația iar popoarele care au educație au scăpat mai repede de valurile grele ale pandemiei”, a mai declarat academicianul Adrian Restian.

Profesorul Restian mai spune că în această perioadă este importantă și poezia sau muzica de calitate, și cultura în general. Ca atare, Asociația Medicală Română, al cărui vicepreședinte este profesorul Restian, a organizat duminică pe esplanada Ateneului un concert simfonic  susținut de Orchestra Medicilor “Dr. Ermil Nichifor”, sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O turistă dispărută de vineri în Grecia a trimis un mesaj de urgență hotelului unde...
Pescobar, jefuit când se afla în Germania, la EURO 2024. Imagini halucinante cu hoţul în...
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
IMAGINILE ANULUI: Ramona Gabor sare în brațele Irinei Columbeanu! Sora Monicăi a aterizat la București,...
Plătită să nu facă nimic timp de 20 ani, o femeie a dat în judecată...
BREAKING | Andrei Muraru a murit într-un accident cumplit de motocicletă 😢
Soția lui Mihai Petre, diagnostic-ȘOC de la medici: tumoră pe coloană! Declarațiile terifiante ale Elwirei
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de...
"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în...
„Sunt cel mai fericit tată din lume!” Interviul oferit de Irinel Columbeanu și fiica sa,...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Cum schimbi CORECT treptele la o manuală pe benzină?
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit de prim-ministrul Statului Liber Bavaria
LEGUMA care este cel mai bun AFRODIZIAC! Egiptenii antici o mâncau zilnic
Amendă de 4.800 de lei. Interzis în România să faci așa ceva pe stradă
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Ce a urmat după ce un client i-a aruncat cu cafea în față vânzătoarei. Fata...
„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A...
Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”
Vichi Raileanu a devenit mamă pentru a doua oară: "Suntem cei mai fericiți din lume”
BANCUL ZILEI. Coafeza către clientă: - Care e ocazia, iubita? Nuntă, botez, iubit nou?
„Războiul apei” la granița dintre Statele Unite ale Americii și Mexic
×