Adrian Streinu-Cercel avertizează: Numărul pacienților COVID-19 va crește dacă lumea nu înțelege că trebuie să se păzească!

Redactor:
Alexandra Mortu
Adrian Streinu-Cercel avertizează: Numărul pacienților COVID-19 va crește dacă lumea nu înțelege că trebuie să se păzească!
Adrian Streinu-Cercel avertizează: Numărul pacienților COVID-19 va crește dacă lumea nu înțelege că trebuie să se păzească! / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, atrage atenția că numărul pacienţilor cu COVID va creşte din ce în ce mai mult, ceea ce înseamnă faptul că medicii vor face greu față situației.

Adrian Streinu-Cercel punctează încă o dată importanța respectării măsurilor impuse de autorități în gestionarea pandemiei de coronavirus în România, întrucât, potrivit acestuia, dacă cetățenii nu vor face acest lucru, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 va crește din ce în ce mai mult.

Adrian Streinu-Cercel: „Nimeni nu îi poate păzi să nu se îmbolnăvească”

„Noi ne așteptăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat – și aici este problema de câteva săptămâni – numărul pacienților să crească dacă lumea nu înțelege că trebuie să se păzească. Nimeni nu îi poate păzi să nu se îmbolnăvească, dacă nici ei nu se păzesc pe ei înșiși. Mai mult decât atât, contaminându-se și infectându-se, evident că vor da acest virus și celor din jurul lor. Eu nu înțeleg de ce lumea este atât de reticentă la măsurile uzuale de igienă și de igienă comunitară. Nu vă spălați, nu purtați mască, niciun fel de problemă, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți. Atât de simplă este această problemă. Altfel, evident că nu vom putea face față foarte mult avalanșei de pacienți”, a declarat specialistul la Profit Health Forum.

Masca versus botnița: „Să se uite în dicționarul explicativ al limbii române să vadă care este diferența”

De asemenea, acesta recomandă tuturor oamenilor să se protejeze prin purtarea măștii de protecție din momentul în care ies din casă și până la întoarcere.

„Eu spun, de nu știu când, să țină masca din momentul în care ies pe ușă și până se întorc înapoi acasă. Cei care refuză să poarte mască zicând că este botniță să se uite în dicționarul explicativ al limbii române, să vadă care este diferența între botniță și mască. Masca trebuie să fie prietenul vostru. Dacă nu priviți masca ca pe un prieten, ci ca pe un dușman atunci să nu mă întrebați de ce vă îmbolnăviți. Atât de simplu este. Stăm în această mască. La început am spus că această mască va fi cea care va face diferența din punct de vedere al dinamicii procesului pandemic”, explică Adrian Streinu Cercel.

Până pe 27 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) din care 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Veste teribilă pentru pensionari! Dezastru nemaivăzut cu pensiile din România. Ce se întâmplă ACUM
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
Un culturist kazah s-a căsătorit cu o păpușă sexuală: „Soție fericită, viață fericită”
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
Mesaje de 1 Decembrie pentru românii din toată lumea. 33 de idei frumoase pentru cei...
GRANIŢE ÎNCHISE! Țara vecină cu România care a luat peste noapte o nouă decizie ȘOC....
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Cât de norocos ești în funcție de zodie în data de 1 decembrie. Schimbări benefice...
Inchide