ALERTĂ. Rujeola ia amploare în România: încă 57 de cazuri noi, iar bilanţul a ajuns la aproape 20.000 de bolnavi

ALERTĂ. Rujeola ia amploare în România: încă 57 de cazuri noi, iar bilanţul a ajuns la aproape 20.000 de bolnavi
Sursa FOTO: pxhere.com
Publicat: 18/04/2020, 10:31
Actualizat: 18/04/2020, 10:51

Încă 57 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în patru judeţe din România, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a depășit 19.800, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 17 aprilie, este de 19.813, din care 64 de decese, potrivit MEDIAFAX.

În ultima săptămână, au fost raportate 57 cazuri nou confirmate în Satu Mare, Cluj, Bihor și Timiș.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Într-o declarație din partea Inițiativei împotriva Rujeolei și Rubeolei (IRR) – din care fac parte Crucea Roșie Americană, Centrele de Control al Bolilor din Statele Unite, UNICEF, Fundația Națiunilor Unite și OMS – se trage un semnal de alarmă privind riscul ca peste 117 milioane de copii să nu aibă acces la vaccinul împotriva rujeolei odată cu răspândirea COVID-19. 

În condițiile în care continuă răspândirea COVID-19 la nivel global, peste 117 milioane de copii din 37 de țări riscă să nu beneficieze de vaccinul vital împotriva rujeolei. Campaniile de imunizare împotriva rujeolei au fost deja decalate în 24 de țări; multe altele urmează să fie amânate, a transmis, miercuri, UNICEF România, printr-un comunicat de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase