AMBULANȚA OLT. Un medic, infectat cu Covid-19, a murit la spital / Bărbatul era internat la „Matei Balș”

AMBULANȚA OLT. Un medic, infectat cu Covid-19, a murit la spital / Bărbatul era internat la „Matei Balș”
Copil de șase ani din Bacău, la spital după ce ar fi consumat semințe de mătrăgună
Publicat: 15/06/2020, 18:51
Actualizat: 15/06/2020, 19:13

Un medic de la Ambulanța Olt, care fusese diagnosticat cu coronavirus, a murit, luni, la Institutul Național „Matei Balș”, din București.

„A murit în cursul dimineții de luni. Medicul avea multiple comorbidități. A fost diagnosticat în 20 mai și, din păcate, astăzi a decedat”, a declarat, pentru Mediafax, prefectul de Olt, Florin Constantin Homorean.

Medicul suferea și de obezitate morbidă, diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială stadiul 2, pahipleurită bilaterală, post-TBC în antecedente.

Povestea cutremurătoare a ambulanțierului din Suceava care a murit la datorie: Se temea să intre în spital, pentru că acolo „e dezastru”

Un ambulanțier de 53 de ani a murit, la începutul lunii aprilie, fiind primul cadru medical decedat din cauza coronavirusului. Locuia singur, iar liderul de sindicat de la Ambulanța Suceava, Daniel Feher, crede că acesta se temea să intre în spital, pentru că acolo „e dezastru”, motiv pentru care a rămas acasă.

Ambulanțierul locuia singur, însă fiica sa a fost cea care a sunat la 112 și a spus că părintele său nu se simte bine. Liderul de sindicat de la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, Daniel Feher, crede că echipajul a ajuns greu acasă la colegul infectat.

„Din păcate ambulanțele erau blocate toate la urgențe, majoritatea transportă pacienți confirmați cu coronavirus și stau ore întregi acolo. Ăsta e un motiv pentru care nu putem să onorăm toate solicitările. Din păcate, cred că și colegului meu i-a fost fatal că nu a putut să ajungă la timp ambulanța. Nu știu în cât timp au ajuns colegii la el”, a declarat, pentru Mediafax, Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava.

Acesta a spus că nu știe cum s-a infectat cu noul coronavirus colegul ambulanțier, dar crede că acesta a rămas acasă pentru că se temea să intre în spitalul Suceava, pentru că „acolo e dezastru”.

Al doilea ambulanțier din Suceava decedat în urma infectării cu COVID-19. Reacția lui Raed Arafat

Un alt angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava a murit, la începutul lunii mai, în urma infectării cu COVID-19. Raed Arafat a postat un mesaj pe Facebook referitor la moartea bărbatului.

„Al doilea coleg ambulantier a decedat fiind victima virusului SARS-COV 2. Condoleantele familiei acestuia si colegilor de la Serviciul de Ambulanta Judetean Suceava”, a scris Arafat.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase